Connect with us

Iz Svijeta

Žestoke borbe između izraelske vojske i pripadnika Hamasa na sjeveru Pojasa Gaze

Objavljeno

-

Foto: EPA

Žestoke borbe vodile su se tijekom noći između izraelskih vojnika i pripadnika Hamasa na sjeveru Pojasa Gaze, prema objema stranama

Brigade Al-Kasam, vojno krilo Hamasa, izvijestile su o sukobima na sjeverozapadu obalnog pojasa. Hamasovi borci napali su izraelske vojnike na tom području i jugoistočno od grada Gaze protutenkovskim granatama, navodi se.

Izraelska vojska priopćila je da su tijekom noći vojnici naišli na terorističke ćelije koje su napadale protutenkovskim raketama i ručnim granatama. Uslijedile su duge bitke, tijekom kojih su izraelske snage napadale topništvom i zrakoplovstvom.

“Deseci terorista” su ubijeni, a Hamasova infrastruktura također je uništena, priopćila je izraelska vojska. Vojska nije dala informacije o mogućim žrtvama u vlastitim redovima u najnovijim borbama.

Najmanje 16 izraelskih vojnika ubijeno je od početka kopnenih operacija u Pojasu Gaze.

Izrael više od tri tjedna napada Gazu kao odgovor na najgori masakr u svojoj povijesti, koji su 7. listopada počinili teroristi iz Hamasa i drugih ekstremističkih skupina.
Izraelska televizija izvijestila je u srijedu navečer da je, prema zadnjim informacijama, u iznenadnom napadu sudjelovalo oko 3000 militanata. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas