Pratite nas

Lifestyle

Zgodni muškarci s velikih ekrana

Objavljeno

na

"True Blood" Panel - Comic-Con International 2012

U moru prekrasnih muškaraca koji nas svakodnevno gledaju s malih i velikih ekrana, izdvojili smo one zbog kojih nama krv u žilama najbrže prokola. Neki su ljepši, neki ružniji, neki jači, neki mršaviji, ali u svakom slučaju imaju nam “ono nešto”. Uživajte u našoj listi najseksi glumaca.

1. Marlon Brando
Popis započinjemo muškarcem koji nam zauvijek ostaje u pamćenju kao onaj mladi, seksi, bahati i pomalo ludi frajer zločestog pogleda. U Tramvaju zvanom čežnja rado bi ga tješile dok se dere “Stelaaaa!”, a u Posljednjem tangu u Parizu ne bi mu proturječile.

cats
2. Jason Statham
On je tako ćelav, a tako moćan. Sva kosa ovog svijeta ne bi ga napravila privlačnijim nego što već je, sa svojim impresivnim tijelom i srdačnim osmijehom. Djeluje kao stroj za ubijianje i mazni pesek u jednom. Pa tko ga ne bi volio.

The Bank Job - Australian Premiere
3. Colin Farell
Prvi adut – ima seksi irski naglasak. Drugi adut – bira dobre uloge. Treći adut – djeluje kao da ga živo boli briga za sve i da radi točno ono što on u životu želi. Skinule bismo mu ove naušnice, doduše, no sve ostalo na njemu može ostati točno takvo kakvo je.

"Fright Night" Press Conference - 2011 Comic-Con
4. Paul Newman
Prva riječ koja nam pada na pamet – prekrasan. Znači, osim što ima lice lijepo kao slika (barem tako mlad kakvog ga želimo pamtiti), ima inteligentan pogled i zagonetan smješak. Mogli bismo reći da je poput Doriana Greya sa zločestoćom koja je evidentna na njegovom licu, a ne samo na njegovoj slici.

cats 2
5. Eric Bana
Reklo bi se “naše gore list”, zato mora da je tako privlačan. Ima topao pogled, ali zastrašujuć glas. Bez obzira glumi li Hulka ili Hektora, jednostavno je moćna pojava. Ovo je jedan “crni” dečko koji nas jednostavno oduševljava.

'Star Trek XI' - World Premiere
6. Edward Norton
Još jedan Hulk, kojeg smo najviše voljele gledati u 25. satu kao dilera droge toplog srca. Kao luđak u Klubu boraca bio nam je van konkurencije, a i kao “uštogljeni” doktor u Oslikani veo jednostavno prolazi. Nije klasični ljepotan, ali ima ono nešto posebno što ga svrstava na našu listu. Da ne spominjemo slatki osmijeh.

2014 Social Good Summit - Day 2
7. Gerard Butler
Tko bi rekao da može odglumiti rasnog Spartanca u 300, pa onda pjevati u mjuziklu Fantom iz opere, a cijelo to vrijeme biti neodoljivo seksi. Najviše nam se sviđa njegov pogled, a o konstituciji pomno razrađenoj za potrebe filma 300 da i ne govorimo. I da, škotski naglasak…

2013 Global Citizen Festival in Central Park to End Extreme Poverty - VIP Lounge
8. Ryan Gosling
Prvi put smo ga zamijetile u filmu Drive, iskreno, zato što je djelovao pomalo ludo. Onda smo skužile da i nije toliko zgodan, koliko ima karakter koji obara s nogu. Preporučamo pogledati ovu scenu pa nam recite da vas nije totalno razoružao. I to što je nedavno dobio dijete jednostavno nam ga čini još privlačnijim (lude žene).

"Lost River" Photocall - The 67th Annual Cannes Film Festival
9. Stephen Moyer
Reći ćemo “True blood” i “vampir” i to je dovoljno. Na prvu je nekako “bezličan”, pa onda progovori pa postane ličan, a onda se nasmije i sve ostalo pada u vodu. Svojih strogih crta lica i svjetlih očiju podsjeća nas pomalo na vilenjaka, jako lijepog vilenjaka.

"True Blood" Panel - Comic-Con International 2012
10. Nikolaj Coster-Waldau
Mi na ovom muškarcu, za početak, vidimo osmijeh. Taj predivan, široki, zarazni osmijeh. A onda tek krećemo gledati sve drugo. Voljele smo ga u filmu My Name Is Modesty Blaze, gdje je glumio negativca Mikloša, a našao je svoje mjesto i u Game of Thrones. U svakom slučaju, klasična ljepota rekle bismo.

HBO's "Game Of Thrones" Panel And Q&A - Comic-Con International 2014

Imate vi koji prijedlog? Ispalo da mi očito najviše volimo svjetle, strogih crta lica, kad glume zločeste dečke. Ah ti lijepi muškarci…

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Ornela Vištica: Ja sam ponosna Hercegovka

Objavljeno

na

Objavio

Glumica Ornela Vištica, članica ansambla satiričkog kazališta Kerempuh, inače rođena u Mostaru, oglasila se na Facebooku prije nekoliko dana o poprilično zanimljivoj temi.

Ornela Vištica je odlučila sa svima podijeliti zanimljiv osvrt o suvremenoj Hercegovki koji kola drušvenim mrežama već nekoliko dana.

‘Ovo mi je danas rodica poslala pa odlučih podjeliti, ne znam tko potpisuje tekst ali ima istine: Na njenom licu vidiš sve. Ne zna ti ona kriti osjećaje, niti želi. Kada je sretna, prepoznaje se ona po najglasnijem smijehu, kad je ljuta, reći će ti sve u facu.. Nema ti kod nje pretvaranja.

Ona ti jako voli voljeti, i kada zaslužiš tu ljubav, onda si najvoljeniji na svijetu.. Hercegovku ćeš prepoznati po njenom elegantnom hodu i ponosu, po karakteru.. Lažu vas kada kažu da se deremo i svađamo. Nismo, tipična Hercegovka nije svađalica s brda. Sve ono s filmova i serija, vam je laž.. Najveće dame svijeta vidjela sam ovdje. Žene koje uzdignute glave koračaju kroz život, usprkos svim problemima svijeta. Ona je borac, žena majka kraljica.

Za svoju obitelj će uraditi sve, i ništa joj nije teško.. Voli i prihvaća sve kulture svijeta. To je žena koju u istom danu možeš vidjeti u trenirci s djecom i u svečanoj haljini na najvažnijem događaju u gradu. Hercegovka je žena koja će i u 70-toj godini razmišljati o tome jesu joj djeca i unučad gladni, i dat će im zadnji komad kruha.

Ponosna Hercegovka

Samo da su oni dobro! Hercegovka će te uvijek saslušati i dati zagrljaj, ona ti je najbolji prijatelj svijeta.. Hercegovku ćeš prepoznati po damskim manirima i knjigama na polici, iako se nikada neće hvaliti.. .Uvijek miriše na ljubav, majčin zagrljaj, prijateljstvu i buru dok kuha rastiku i peče kruh..

Njena djeca su odgojana sa puno ljubavi, a kuća miriše na dječju sreću.Tipična Hercegovka je netko, tko je puno toga prošao kroz život, a svejedno raširenih ruku čeka sutra. Možda je ponekad oprezna, no kada te prihvati, onda imaš njeno srce do kraja zivota. Ne voli ti ona laži i licemjerne ljude, odmakne se samo jedno jutro od takvih, bez ružnih rijeci i mržnje.

Sve drugo što čujes je lažan marketinški trik ili si baš upoznao crne ovce, a i njih mora biti. Ps najmanje jedan muški član obitelji se zove Ivan/ Ante a sve češće ima barem jednu prijateljicu koja je Make up artist.’

Ja sam ponosna Hercegovka – zaključila je glumica na kraju

facebook komentari

Nastavi čitati

Lifestyle

Zabrana pušenja u zatvorenim prostorijama, radnim mjestima, javnom prijevozu…

Objavljeno

na

Objavio

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić izjavio je danas da će novi zakon o kontroli i ograničenoj uporabi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje u Federaciji BiH do kraja godine biti upućen u proceduru razmatranja i usvajanja.

Zakon je u formi prednacrta trenutno upućen županijama, a predviđa potpunu zabranu pušenja u svim zatvorenim prostorijama, radnim mjestima, javnom prijevozu, skupovima, te u automobilima ako se u njima nalazi osoba mlađa od 18 godina – istaknuo je Mandić, javlja Fena.

S druge strane, pušenje će biti dozvoljeno u privatnim i otvorenim prostorima.

Zakonom se propisuje ograničena prodaja duhana i duhanskih proizvoda u smislu da je zabranjena prodaja maloljetnim osobama na udaljenosti manjoj od 100 metara od obrazovnih ustanova, kao i zabrana isticanja duhanskih proizvoda na vidnim mjestima i prodaja duhanskih proizvoda koji sadrže okuse, mirise, vitamine, kofein, boju i druge aditive.

Novost je da zakon obuhvaća duhanske i druge proizvode za pušenje poput nargile i elektronske cigarete. Svaka ograničenja koje se uvode za duhanske prerađevine odnose se i na ove proizvode – naglasio je Mandić.

U pogledu definiranja pakiranja i grafičkih upozorenja na duhanskim proizvodima uvodi se zabrana termina „light” i „superlight” , a zabranjuje se i sponzoriranje aktivnosti duhanske industrije.

Zakon je potreban da bi se uskladilo zakonodavstvo FBiH s Okvirnom konvencijom o kontroli duhana Svjetske zdravstvene organizacije i propisima Europske unije.

Da bi se ubrzala implementacija ratificirane Konvencije švicarska vlada sa Svjetskom bankom osigurala je podršku zdravstvenim autoritetima u zemlji – potvrdila je direktorica za suradnju u Veleposlanstvu Švicarske u BiH Barbara Datwyler Scheuer.

U navedenom cilju resorno ministarstvo je potpisalo Memorandum o suradnji i razumijevanju s Udruženjem „Progresivni Razvoj Organizacija i Individua” (PROI), čiji predstavnici sudjeluju u radu ekspertne radne grupe za izradu novog zakona o kontroli i ograničenoj uporabi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje u Federaciji BiH.

Ovo je samo prvi korak, jer će do prave promjene doći kad se dogodi promjena u stavovima ponašanja građana FBiH – istaknula je predstavnica NVO sektora Uliana Bakh.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar očekuje da se strogim provođenjem zakona smanji broj pušača kojih ima 44 posto u Federaciji. Od tog broja 52 posto su muškarci i 37 posto žena, dok je 12,7 posto djece u školama, koja sebe ubrajaju u pušače.

Po ugledu na zemlje u EU, zakonom želimo ograničiti prostor za pušenje na način da se ne ugrožava zdravlje nepušača, te u ugostiteljskim objektima želimo uvesti zaštitu korisnika tih usluga – poručila je federalna koordinatorica za borbu protiv pušenja Aida Ramić.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari