Connect with us

U potrazi za Istinom

Židovka dr. Eshter Gitman u obrani Stepinca pred Europom!

Objavljeno

-

Stepinac se borio protiv progona Židova i nevinih!

Američka povjesničarka židovskog podrijetla, doktorirala je na temu ‘Spašavanje Židova u bivšoj Jugoslaviji’ prilikom čega je pregledala nevjerojatnih pet tisuća dokumenata iz tog doba koji su ju naveli da se danas bori kako bi pobila sve optužbe koje su se strovalile na blaženog Alojzija Stepinca za kojeg tvrdi da je zaista imao osobine svetaca. ‘On je spašavao Židove, i grupe i pojedince’ rekla je dr. Eshter Gitman koja je gostovala na Laudato televiziji na kojoj je u intervjuu izrekla mnogo zanimljivih stvari o kojima Hrvati nemaju pojma jer ih razni Goldsteini i sl. desetljećima trolaju iskrivljenom povijesti koja nalaže da su ‘Hrvati genocidan narod’. No, sada je Gitman u obranu Hrvata i blaženika Alojzija Stepinca pred cijelom Europom.

[ad id=”93788″]

Na početku svog predavanja o važnosti Stepinca i njegovog djelovanja za razumijevanje današnje Europe istaknula je Stepinčeve riječi iz propovijedi 1942. godine koje smatra osnovnim temeljem za miran suživot među narodima – slobodu i vrijednost svakog pojedinca, svake religije, rase, nacionalnosti i privatnog vlasništva te slobodu i poštovanje prava svakog naroda na potpun razvoj i neovisnost. Rekao je isto i studentima Zagrebačkog sveučilišta, poučivši ih da „ljubav prema vlastitoj naciji ne može čovjeka pretvoriti u divlju životinju (…), nego ga mora oplemeniti kako bi njegov vlastiti narod gajio poštovanje i ljubav prema drugim narodima“. Glavni naglasak predavanja bio je na liku Alojzija Stepinca kako ga je dr. Gitman doživjela u svojim brojnim istraživanjima, ističući njegovo protivljenje politici tadašnje NDH i preziranje „rasnih zakona“. Bl. Stepinac snažno je naglašavao zakon ljubavi kao jednu od najljepših karakteristika kršćanstva, zalagao se za pravedno kažnjavanje onih koji su počinili zločine, ali i za prestanak progona nevinih ljudi, osobito Židova koje su tada okrutno i nemilosrdno ubijali. Dr. Gitman, izdvajajući pojedine dijelove Stepinčevih propovijedi, demantirala je one koji smatraju da Stepinac nije učinio dovoljno u suprotstavljanju ustašama i arijevskoj ideologiji. Stepinac je uvijek hrabro naglašavao da „svaki narod i svaka rasa na zemlji imaju pravo na egzistenciju i na čovječno postupanje“ te da Katolička Crkva nikada neće odustati od promatranja svake nacije i rase kao Božjih stvorenja. Dr. Gitman zaključila je da je i danas stvaranje mirnog života i prijateljstva među narodima „vođeno mudrošću i hrabrošću ljudi kao što je Alojzije Stepinac koji je kao osnovu takvog života naglašavao poštovanje prava svakog naroda na cjelokupan razvoj i neovisnost“.

Naime, Marijana Petir, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu organizirala izložbu i konferenciju na čast blaženog Alojzija Stepinca pa je tako uz pomoć Katoličke crkve, povjesničara i drugih istraživača Europi predstavila istinu o hrvatskom blaženiku kojeg se napada i nakon njegove smrti.

‘Raduje me što Europa ima priliku ovom izložbom upoznati put svetosti tog iznimnog čovjeka. Nasljedovanjem primjera života bl. Alojzija Stepinca svatko od nas može još čvršće ugraditi svoj kamenčić u mozaik boljeg društva i svijeta. Neka on koji je zastupao duhovno jedinstvo naroda kao temelj jedinstvene Europe učvrsti našu humanost i obnovi zajedništvo čiji je graditelj bio, a koje je toliko potrebno današnjoj Europi,’ napisala je Marijana Petir.

U nastavku poslušajte intervju s  uglednom Židovkom dr. Gitman za Laudato TV pa ćete shvatiti koje su se to laži obavile oko lika i djela hrvatskog blaženika!

[mom_video type=”youtube” id=”I9EupkoGmig” width=”764″ height=”401″]

[ad id=”93788″]

Dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari