Connect with us

Politika

Živi zid se raspada, osniva se Slobodna Hrvatska

Published

on

Sa završetkom 2015. godine puknuo je i Živi zid. Ova stranka, proizašla iz aktivističkog pokreta, koja je na proteklim izborima osvojila i jedan saborski mandat, doživjela je značajni rasap članstva.

[ad id=”68099″]

Glavni razlog leži u autokratskom načinu vođenja stranke koje provodi Ivan Pernar i pomanjkanju demokratičnosti. Došla su nova vremena, stranka treba krenuti dalje od pukog aktivizma – rekao je za Varaždinski.rtl.hr je Marko Kesteli, predsjednik županijske organizacije Živog zida, koji je izašao iz stranke, kao i dopredsjednik, tajnik i koordinatori.

Kako se doznaje, slična situacija je i u drugim županijama. Slobodna Hrvatska u svome priopćenju navodi da je iz stranke zasad istupilo više od 70 posto aktivnih koordinatora i članova.

Saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić ostaje uz Pernara, ali mnoštvo članova okupilo se u okviru nove neformalne inicijative, nazvane Slobodna Hrvatska.

Cilj je da Slobodna Hrvatska preraste u stranku. Tako će i biti, jer svi najbolji članovi Živog zida istupili si iz stranke i pristupili Slobodnoj Hrvatskoj – naglasio je Kesteli, dodajući da im nije namjera ‘prljavi veš’ Živog zida razvlačiti u javnosti.

Na pitanje hoće li Slobodna Hrvatska nastaviti s aktivnostima i akcijama koje je provodio Živi zid, Kesteli odgovara:

Da, ali na višoj razini. Ne želimo se samo baviti posljedicama, već i uzrocima.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari