Connect with us

Priče

ŽIVOT JE LIJEP

Objavljeno

-

Dragi moji, sa zadovoljstvom vas obavještavam da sam se nakon 14 satnog radnog dana koji je počeo jučer u subotu u 14.00, živ i zdrav vratio kući, obitelji, piše Ivan Curic.
[ad id=”93788″]
Inače sam vozač cisterne., cca. 40 000 litara za .. žicom po vremenu i nevremenu., uvijek je pola radnog vremena noć, pola dan. Ovu noć neću dugo moći zaboraviti. Vožnja po sviježem snijegu na 0 stupnjeva., polako ledi., i onda odjednom zbog radova na cesti, u nepoznatom kraju negdje “Bogu iza nogu”  , prisiljen slijediti oznake na putu.. vidim sve vodi u još veću zabit., uske ceste kroz polja i šume., al nemam izbora.,a i nije prvi put., sve jos nekako ide jer sreća noć, nema vozila., sve se dalo u krpe poslje dana slavlja.
I onda odjednom.. uspon, nekih 6 stupnjeva, snijeg nekih 5cm., iz zaleta došao negdje do pol uzbrdice. I onda horor situacija za svakog “šofera”.. ni makac. Srećom, savrsena tehnologija je tu, pogotovo posebna kod cisterni za gorivo kao na mojoj., pa postoji extra niska manuelna brzina, pomoću koje se iz nekih situacija mozes izvući… pa je mic po mic., milimetar po milimetar donekle i išlo, uz odvratno treskanje cijele kabine… dok nije skliznula u stranu.. i ni makac.
Do vrha uzbrdice nekih 100 tinjak metara.

“Zbogom Bosno odo u Derventu” , što se kaže. Cisterna sa 40000 lit.benzina u pri.izdini., oko sat i pol prije ponoći, žive duše.. ni prijatelja ni, neprijatelja…milina. Da pušim tu bi zapalio.

Razmišljaš o svemu i svačemu., moguća riješenja… ma moš sanjat i fantazirat., što bi rek’o Daran B.,
naš vrli prijatelj..dzabat’.

Prije toga sam baš razmisljo o mojoj Ivi i svom tom polu-udbašluku i ogavnim tračevima.,o mom Zora Bilaa i kako iz “ove” situacije, zdravstveno i ostalo., o Mirelinoj četveronoznoj dragoj ljubimici i sta kaze roentgen., valjda nije strašno..,

Mislim, mislim i na Vinkove cigare., na Ilijin trud na sve strane., Daranove pronicljive opservacije, duhovite i “u bebu”, pa i na Deaninu ležernu fotku gdje se čak i smiješi..hah., Vjeko sto pravi pizdarije po plaži., ucviljuje ženska srca i slama i to baš za Valentindan., nisam se od njeg nad’o.,Ivica Bili, Niko Tomićić Srećko Čulina ., Marko Marković Juric Loncar Zrno.,Vlatko…..imenjak Ivan Livar Bodrožić. Horvati Antonio, Ivana, Suzana Pranjic Ujevic, moja umjetnica Rea Silvestra … Nataša, Snježa, Violeta….. i zaboga miloga moram prestat., i zamolit da mi se netko ne bi uvrijedio…. svima je jedno zajedničko., ljubav prema onom sto je i meni ljubav.. Domovina.

Svatko je izlio najljepše i najbolje iz srca i s usana…i svi nude cijelog sebe,ako treba.

A možda sam i ja svoju noćašnju malu Kalvariju mogao izbjeć da sam izašao na pravom mjestu sa autoputa… al eto.. mislim a ne možeš uvijek kako ti ‘oćes..

Da.,na onoj uzbrdici, nepremostivoj..sjedim..i vidim,mobitel neumoljivo žmirka..zvone li zvone novi komenti.. pa kud još i on…znam, dobit ću na lottu ove godine., ma ništa slađe na svijetu neg sad sa svima proćakulat., a kako u ovom je. nom beznađu., umjesto da uredno obavijestim disponenta (u subotu u ovo doba hah) , policiju, vatrogasce i td., ja se laćam mobitela., stisnem na svoj Lotto dobitak… krvi do kolina hahahahhh… osmijeh se vrati na lice oš neš…,. pa si mislim ono… svi govoridu.. fejsbuk prijatelji ovo ono ovo ono… virtuala tralala.., al vam svima mogu jedno reć;

Ja sam friški na fejsu.. jedno 3 mjeseca., Ja sam svoje prijatelje, tj vas 120 ak skoro sve izabrao, hm, i ponosim se svojim izborom, proizišli iz jednog ili više komentara koji su bili k’o iz mojih usta i glave, stilski ovako il onako,al s jasnom porukom… predivno., i to se zatim samo nadograđivalo…
jedino mi je zao sto vas nije bar xy000, al to ipak ne moze…

Priznat moramo,u ovom vremenu smo jedni drugima ušli pod kožu.,barem vi meni,pa i više nego nekim članovima obitelji, ili prijateljima iz stvarnog života… i kad bih mogao.. rado bih sve do jednog uživo sreo…, a to nije bez veze.

Da., moj lotto dobitak je uredno podijeljen., ono ko prije djevojci….. samo mi žao što se nemam “vremena” malkoc k vama prešaltat…vidim komentara k’o na svim mojim uradcima zajedno hahah lajkova milina., al mi je to u tim trenutcima neprocjenjivo značilo…….. velim ajd idem opet upalit ,probat, dat će Bog., nisam ja tak loš…I stvarno.. mal pomalo, cm po cm., 100 metara je trajalo 40 ak minuta… Bogu hvala… ostatak je puta bio takodjer užasan nekih 30 ak kilometara, al je išlo… jest da sam 10 godina stariji hahah

Što je pisac htio reći…ah,da,
Hvala vam svima što ste tu.,
I u dobru, i u zlu…
Vaš Ivan

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari