Connect with us

Religija i Vjera

Životno svjedočanstvo kardinala Troshania koji je za vrijeme komunizma bio 28 godina u zatvoru, mučen i zlostavljan

Published

on

Jučer je na Festivalu mladih u Međugorju svjedočio je kardinal Ernest Simoni Troshani.

Za njega često kažu kako je mrva Božja, živi svjedok kako se isplati biti Isusov, kako se isplati moliti krunicu i biti Gospino dijete. Naime, ovaj ponizni kardinal za vrijeme komunizma bio je 28 godina u zatvoru, mučen i zlostavljan. Osuđen je na smrtnu kaznu vješanjem jer je pozivao i govorio narodu kako ćemo svi jednog dana umrijeti za Isusa Krista i da nikad ne smijemo izdati Boga.

Međutim ipak nije bio smaknut, no idalje je ostao u zatvoru. Danas kaže kako je ponosan što je bio u zatvoru, što je mogao širiti Radosnu vijest, Isusa Krista je donosio svima, vjernicima i nevjernicima.

Govorio je ljudima u zatvoru o slobodi,te isticao kako je Isus onaj koji oslobađa i to je sloboda koju nam nitko nitko ne može oduzeti, piše Međugorje-info.com

Na pitanje kako je reagirao kad ga je papa pozvao da bude kardinal kazao je kako nije očekivao i nije znao da će ga taj dan papa proglasiti kardinalom i da se začuđeno pitao zašto ja u prvom redu između toliko „velikih riba“ . Onda je vidio svoje ime i prezime na ekranu i dodatak kardinal.

Međugorje obasjano tisućama svijeća

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari