Connect with us

Herceg Bosna

Zlatan Mijo Jelić: Nije slučajno za vrijeme blagdana podignuta optužnica

Objavljeno

-

Umirovljeni general HV-a Zlatan Mijo Jelić javnosti se obratio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

[ad id=”68099″]

”Vezano za najnovije članke koji se 30. prosinca 2015. godine objavljuju u hrvatskim i bosanskohercegovačkim središnjim TV dnevnicima i tiskovinama u odnosu na mene, a temelje se na izjavi koju je dao glasnogovornik Tužiteljstva BiH gosp. Boris Grubišić, ja Zlatan Mijo Jelić, umirovljeni general Hrvatske vojske, dajem sljedeće PRIOPĆENJE ZA JAVNOST:

1. Ja sam umirovljeni general HV-a, imam državljanstvo RH i prebivalište u RH.

2. Nikada nisam bio u bijegu, jer nemam od čega i koga bježati, a božićne blagdane ove godine sam proveo u Širokom Brijegu, gdje me je i zateklo podizanje optužnice.

3. Sukladno Sporazumu između BiH i RH o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima te Europskoj konvenciji o međusobnom pružanju pravne pomoći u kaznenim stvarima, dobio sam poziv da se odazovem na Županijski sud u Zagrebu dana 20. 02. 2015. godine radi davanja izjave, što sam uredno obavio. Nakon saslušanja osobno sam i preko svog odvjetnika obećao i izjavio da ću se svakom pozivu odazvati, sa čime je upoznato i Tužiteljstvo BiH. Ja sam već preko moga odvjetnika u RH tražio da se svi materijalni dokazi iz BiH ustupe Državnom odvjetništvu RH te da se postupak provede u RH po odredbama Sporazuma između Tužiteljstva BiH i Državnog odvjetništva RH iz lipnja mjeseca 2013. godine.

4. Ako optužnica protiv mene bude potvrđena i postane pravomoćna, ja ću se suglasiti da sukladno odredbama navedenog Sporazuma taj predmet preuzme pravosuđe RH, i uvjeren sam da ću po svim točkama dokazati neosnovanost optužnice i kaznenih djela koja mi se njome stavljaju na teret.

5. Uvjeren sam da nije slučajno za vrijeme blagdana podignuta optužnica, i na djelu neviđena medijska hajka protiv mene i pripadnika HVO-a.”

Zlatan Mijo Jelić

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari