Connect with us

Događaji

Zlatan Mijo Jelić: Pravosuđe BiH vrši ‘apartheid’ nad Hrvatima

Objavljeno

-

U četvrtak navečer u punoj dvorani Gradskog kina u Imotskom, umirovljeni general-bojnik HV-a i HVO-a Širokobriježanin Zlatan Mijo Jelić te general-pukovnik HVO-a Željko Šiljeg bili su gosti javne tribine pod nazivom ”Način na koji se vode sudski procesi protiv hrvatski branitelja u BiH te kakve su moguće posljedice takvih presuda za Hrvate u BiH i Hrvatskoj”.

”Problem je u tome što je pravosuđe Bosne i Hercegovine uzelo praksu da se hrvatskim braniteljima sudi po jednom, a pripadnicima Armije Bosne i Hercegovine po drugom zakonu.

Hrvatskim braniteljima i generalima sudi se po zakonu iz 2003.  godine,a muslimanima po zakonu koji je vrijedio još za vrijeme bivše države Jugoslavije. Bez obzira što je međunarodni sud u Strassbourgu u više navrata donio presude i naložio Bosni i Hercegovini da se svima sudi po onom zakonu kada je djelo počinjeno, to se u toj državi ne sprovodi. Dakako da je zakon po kojima se sudi njima je daleko povoljniji.

Pravosuđe BiH po tome vrši ‘apartheid” nad Hrvatima. Dragi prijatelji, to nije ni čudo, ako znamo da od 53 suca u Bosni i Hercegovini samo su četiri Hrvata, a u Tužiteljstvu od njih 39, samo su dva Hrvata”, istaknuo je general HV i HVO-a Zlatan Mijo Jelić, do u detalje obrazlažući koliko se nepravedno odnose u BiH prema hrvatskom življu, javlja Radio Imotski.

”Mi osuđujemo slučaj Ahmića i to smo uvijek govorili, ali nema mjesta s hrvatskim življem u Bosni i Hercegovini, a da se tamo nije počinio pokolj civila i pripadnika HVO-a od strane pripadnika Armije Bosne i Hercegovine.

Stoga više nećemo šutjeti, iako nam govore da je bolje za nas da šutimo. Istina se treba znati i činjenica da je hrvatski živalj, pripadnici HVO-a iako su u počecima rata pomagali svoje susjede muslimane i hranom i oružjem, to oružje uperili protiv nas”, rekao je Mijo Jelić.

Javnu tribina održana je u organizaciji koordinacije braniteljskih udruga Imotske krajine.

>>>ZLATAN MIJO JELIĆ: Hrvati iz BiH očekuju ispriku Vesne Pusić zbog sramotne izjave o „agresiji“!<<<

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari