Pratite nas

Šport

Zlatko Dalić: Mislim da ova generacija može napraviti puno

Objavljeno

na

Zlatko Dalić: Mislim da ova generacija može napraviti puno

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić manje od 24 sata nakon prolaska Hrvatske na Svjetsko prvenstvo gostovao je u Dnevniku HRT-a.

Utakmicu protiv Grčke gledalo je sinoć više od milijun ljudi na Prvom programu HTV-a.

Velika je ovo stvar za sve nas, hvala igračima koji su odradili sjajan posao, već u Ukrajini, a sada i protiv Grčke, a hvala i navijačima. Mislim da ova generacija može napraviti puno. Zadnjih mjesec dana sam pod velikim pritiskom, emocije su bile velike, držao sam ih u sebi, a to najbolje zna moja obitelj. Sada kada je to završilo, odahnuli smo i igrači i ja. Bila bi šteta da ova generacija ne ode u Rusiju, nekim igračima ovo će biti zadnje svjetsko prvenstvo. Rekao sam da mi je cilj i čast biti izbornik hrvatske reprezentacije, tako sam i postupio, nisam ja neki mag, sve zasluge idu igračima, ja sam samo radio svoj posao, rekao je Dalić.

Igračima sam pristupio kao prijatelj, tražio od njih povratne informacije. Znam da treba biti čvrst i strog s igračima, ali ako igrači u tebi ne prepoznaju kvalitetu, onda nije dobro…, priznaje Dalić.

Sljedećih dana bi trebao potpisati ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom.

Razgovarao sam sa Šukerom, moj stav se zna, Savez hoće da ostanem i vodim reprezentaciju. S moje strane neće biti problema, nadam se dobroj i dužoj suradnji, normalno je da izbonik dobije neki ciklus….

Ivica Olić se nalazi u Dalićevom stožeru i obavlja funkciju pomoćnog trenera, a i dalje ostaje pitanje Dražena Ladića, kojeg je Dalić htio za izbornika, ali HNS ga nije potvrdio.

Olić je moj veliki pogodak, on je strašan motivator i drago mi je zbog njega, a sve druge stvari riješit ću na svoj način, ne treba raditi probleme nepotrebno, zaključio je.

Zlatko Dalić: Htjeli smo nogometom donijeti malo veselja Hrvatskoj

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari