Connect with us

Šport

Zlatko Dalić o odgodi EP-a: Ovo mijenja puno toga

Published

on

Europska nogometna federacija i službeno je odgodila Europsko prvenstvo za ljeto 2021. godine zbog pandemije koronavirusa. Tim povodom ekskluzivno se u program Hrvatskoga radija javio izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić.

– Cijeli svijet je u drugom filmu, nogomet sigurno nije u prvom planu i zato je odluka očekivana. Sad je najvažnije zaustaviti virus, jer u ovom je trenutku deplasirano govoriti o nogometnoj igri, izjavio je Dalić.

– Čekat ćemo razvoj situacije, jer sigurno da će ova odluka donijeti puno novoga. Mijenja se razmišljanje igrača i nas u stožeru, ali moramo se tome prilagoditi i slušati upute. Odluka o odgodi je jedina logična, ostavila je mjesta završetku klupskih prvenstava, iako treba vidjeti kad će sve ovo prestati i kad će se moći nastaviti s igrom.

Europsko prvenstvo trebalo se održati u 12 država od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine, a novi termin trebao bi biti od 11. lipnja do 11. srpnja 2021.

Tako se u dogovoru s čelnicima europskih nogometnih liga omogućio prostor da se domaća i međunarodna klupska natjecanja, ukoliko pandemija oslabi, privedu kraju do konca lipnja.

Najpravednije je omogućiti završetak klupskih natjecanja, kad god to bude moguće, dodao je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije u razgovoru s Lovorkom Magdićem

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari