Pratite nas

Komentar

Zlatko Hasanbegović: A tko je predsjednik SDP-a? Perković, Mustač…

Objavljeno

na

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović komentirao je raniju izjavu Zorana Milanovića koji je rekao da je ‘Hasanbegović predsjednik HDZ-a’.

“To su njegove dosjetke, njegov način govora. Moram se domisliti što bih rekao u njegovom stilu. Iz njega progovara podsvijest. Tko je pravi predsjednik SDP-a? I predsjednik SDP-a je bio gospodin Mustač, te Perković, a ne Milanović”, rekao je Hasanbegović.

O uvjetima Mosta nezavisnih lista rekao je da na uvjete neće odgovarati u kampanji, nego dan poslije izbora.

“Sjest ćemo i razmotriti zahtjeve”, rekao je Hasanbegović.

O eventualnoj suradnji s Miloradom Pupovcem, Hasanbegović je rekao da “Pupovac ima prigodu poduprijeti novu saborsku većinu”.

“To je mogao i prošli put, ne znam zašto je ostao u oporbi”, kaže Hasanbegović.

“Mislim da manjinski zastupnici ne trebaju arbitrirati, nego podržati vladu, u skladu sa svojim interesima”.

Upitan je i kako komentira navijački prosvjed tijekom HDZ-ovog skupa u Splitu.

“Torcida je svoju borbu s HNS-om proširila i na političko područje. Ne može se reći da podržavaju ovu ili onu stranku, ali nova Vlada će razmotriti i temu sporta”, rekao je.

O ispadima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prema voditeljici Mirjani HrgiHasanbegović kaže da mu je žao, “Bandić se očigledno umorio u kampanji, i u jednom trenutku reagirao na neprimjeren način”.

“S novinarima nije uvijek jednostavno, ali političari imaju obvezu uljudno i ljubazno odgovarati na sva pitanja”, zaključuje Hasanbegović za N1.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Thompson: Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za film “Ministarstvo ljubavi”

Objavljeno

na

Objavio

Dragi prijatelji,

ponukan tvrdnjama medija i Vašim učestalim upitima, a vezano za ustupanje mojih autorskih prava za film “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića, slobodan sam priopćiti sljedeće:

Nikakva autorska prava nisam ustupio niti me je itko kontaktirao vezano za taj film.

Film o kojem je riječ osobno nisam gledao ali ako je istina da koriste moju glazbu za koju je potrebna privola mene kao autora to rade protuzakonito i na prevaru.

Marko Perković Thompson

Javor Novak o filmu „Ministarstvo ljubavi“ koji vrijeđa udovice poginulih branitelja

 

Marko Ljubić: „Ministarstvo ljubavi“ ili kako paradržava postaje – država?

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Mladen Pavković: Mara Bareza bila je – čudo od žene!

Objavljeno

na

Prije dvije godine (19. siječnja 2016.) umrla je jedna od Junakinja hrvatskog Domovinskoga rata – Marija Mara Bareza.

Bila je djelatnica koprivničkog Belupa. Pamtimo je kao veliku i požrtvovnu humanitarnu djelatnicu koja je početkom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata samo za Grad Osijek sakupila i dostavila preko 200 kamiona humanitarne pomoći!

Bilo je tu svega, uglavnom ono što je u to vrijeme najviše trebalo, od lijekova, odjeće, prehrambenih proizvoda do naoružanja. Tadašnji zapovjednik obrane Osijeka Branimir Glavaš nam priča da je gospođa Bareza jednog dana sama došla u njegov ured i ponudila pomoć. Nije, kaže, vjerovao da to ta žena može i ostvariti, jer su po Osijeku svakodnevno padale granate i svirale sirene za uzbunu.

Međutim, sa svakim konvojem došla je i ona, pa nije ni čudo što je nazivali i „dobra vila“ ovoga grada.
U svim tim njezinim velikim humanitarnim akcijama iznimnu pomoć imala je od i od Podravke i Belupa. Stoga se je sa zahvalnošću sjećaju i Koprivničanci. Jednoj obitelji umrlog branitelja sagradila je i obiteljsku kuću. Pomagala je gotovo na sve strane, pa i u podizanju spomenika hrvatskim stradalim braniteljima.

O njoj je Hrvatska radiotelevizija (HRT), pod naslovom „Mara Bareza – Koprivnička darovateljica“, snimila i dokumentarni film (režija Marijan Hodak, scenario Mladen Pavković).

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) neprestano ističe da su neopravdano zapostavljene žene koje su, poput Bareze, sudjelovale u Domovinskome ratu, tim više što je njihov doprinos iznimno veliki. Ona je zaslužila i da se jedna ulica ili trg nazove njenim imenom u Osijeku i Koprivnici, ali zasad se o tome niti ne izjašnjavaju oni koji bi trebali.

A baš Mara Bareza bila je u vrijeme rata – čudo od žene!
Ne, takve se ljude ne smije zaboraviti!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari