Connect with us

Komentar

Zlatko Hasanbegović: Lex Perković je kruna rehabilitacije jugoslavenskog komunizma

Objavljeno

on

Ministar kulture u tehničkoj Vladi, Zlatko Hasanbegović, bio je na izložbi “45.” u Hrvatskom povijesnom muzeju.

Smatra da je Hrvatska daleko od suočavanja s prošlošću.

“Nažalost, Hrvatska ne da nije dosegla razinu nego smo u protekle četiri godine vidjeli proces rehabilitacije jugoslavenskog komunističkog terora.

Ja sam na stranice ministarstva postavio Europsku rezoluciju u kojoj se taksativno nabrajaju obveze članica Europske unije i onima koji žele pristupiti. Tu možemo vidjeti da smo daleko od suočavanja sa prošlošću”, kazao je Hasanbegović.

Na prijetnje o rehabilitaciji ustaškog režima, kazao je da se radi o marginalnim pojavama.

“Tu se radi o marginalnim, ekscesnim pojavama koje imaju obilježja društvene patologije, a s duge strane imamo sistemsku rehabilitaciju jugoslavenskoga komunizma iza kojega su stajale utjecajne društvene i državne elite u proteklih četiri godne. I kruna toga je, bez presedana, slučaj Lex Perković”, kazao je Hasanbegović.

Kazao je da je SDP pravni i stvarni sljednik komunističke partije.

“Rezolucija Europskoga parlamenta od svih tih stranaka traži da se suoče s vlastitom prošlošću i da preispitaju vlastitu povijest”, kazao je tehnički ministar kulture.

Novinare je zanimalo je li on, kao i drugi političari, odgovoran za to.

“Ja sam i prije nego sam ušao u politiku jasno radio na tome da se državne vlasti jasno suoče s komunističkom prošlošću i rekonstruira država koja je, što se, nažalost, vidi u Lexu Perković, bila spremna raditi na svojim partikularnim interesima i ugroziti međunarodni ugled Hrvatske. Zoran Milanović je lakonski zaključio da je priča o Udbi završena.

Ne, tek je počela!”, kazao je Hasanbegović, prenosi N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari