Pratite nas

Komentar

Zlatko Hasanbegović: Lex Perković je kruna rehabilitacije jugoslavenskog komunizma

Objavljeno

na

Ministar kulture u tehničkoj Vladi, Zlatko Hasanbegović, bio je na izložbi “45.” u Hrvatskom povijesnom muzeju.

Smatra da je Hrvatska daleko od suočavanja s prošlošću.

“Nažalost, Hrvatska ne da nije dosegla razinu nego smo u protekle četiri godine vidjeli proces rehabilitacije jugoslavenskog komunističkog terora.

Ja sam na stranice ministarstva postavio Europsku rezoluciju u kojoj se taksativno nabrajaju obveze članica Europske unije i onima koji žele pristupiti. Tu možemo vidjeti da smo daleko od suočavanja sa prošlošću”, kazao je Hasanbegović.

Na prijetnje o rehabilitaciji ustaškog režima, kazao je da se radi o marginalnim pojavama.

“Tu se radi o marginalnim, ekscesnim pojavama koje imaju obilježja društvene patologije, a s duge strane imamo sistemsku rehabilitaciju jugoslavenskoga komunizma iza kojega su stajale utjecajne društvene i državne elite u proteklih četiri godne. I kruna toga je, bez presedana, slučaj Lex Perković”, kazao je Hasanbegović.

Kazao je da je SDP pravni i stvarni sljednik komunističke partije.

“Rezolucija Europskoga parlamenta od svih tih stranaka traži da se suoče s vlastitom prošlošću i da preispitaju vlastitu povijest”, kazao je tehnički ministar kulture.

Novinare je zanimalo je li on, kao i drugi političari, odgovoran za to.

“Ja sam i prije nego sam ušao u politiku jasno radio na tome da se državne vlasti jasno suoče s komunističkom prošlošću i rekonstruira država koja je, što se, nažalost, vidi u Lexu Perković, bila spremna raditi na svojim partikularnim interesima i ugroziti međunarodni ugled Hrvatske. Zoran Milanović je lakonski zaključio da je priča o Udbi završena.

Ne, tek je počela!”, kazao je Hasanbegović, prenosi N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Ivan Hrstić – ‘Uvrijeđeni pravednik’ Pupovac ne odstupa ni milimetra…

Objavljeno

na

Objavio

Pupovac je upotrijebio svoj uobičajeni arsenal uvrijeđenog pravednika – dramatske stanke, uzbuđeni crescendo i bolni decrescendo, u jednom trenutku odlučno je optuživao glasom narodnog tribuna, u drugom brada je drhtala, suze je gutao – na tren bio sam uvjeren da će ovaj put i na oko kanuti – ali nije odstupio ni milimetar od stava da njega nitko nema pravo prozivati i pozivati na red, komentirao je današnje obraćanje Milorada Pupovca novinar i kolumnist Ivan Hrstić, koji je među ostalim sudjelovao na tiskovnoj konferenciji, te postavio Pupovcu nekoliko pitanja.

Za razliku od hrvatske predsjednice koja se pravi da nije čula pokliče na stadionu, ja sam čuo riječi izgovorene u Bačkoj Palanci, veli Pupovac.

No, zašto nije reagirao? Zašto ni obrvu nije podignuo prije tri godine u Busijama, kad je Vučić govorio da će “hrvatski krst uvek da bude kukasti”?

To, veli nije čuo, za to ne zna, iako sam mu to isto pitanje postavio i prije tri godine, navodi Hrstić.

Na takva pitanja ne odgovara, nego brzo prelazi na sve ono što se u Hrvatskoj navodno događa, od relativizacije Jasenovca do revitalizacije ustaštva, a što sve zapravo služi kao argumentacija da je Vučić u svojim ogavnim optužbama – barem dijelom u pravu, dodaje Hrstić.

I dogodine će za obljetnicu Oluje doći pod noge Vučiću, tako mu, kaže, njegova savjest nalaže…

Ivan Hrstić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Silvana Oruč Ivoš o Pupovcu: Pravo je pitanje, koga on uopće zastupa?

Objavljeno

na

Objavio

“Svašta je izustio Pupovac, no kʼo zmija noge, krije stanovite činjenice – npr. da je na posljednjim izborima za Hrvatski sabor, od ukupno 138.539 birača pripadnika srpske manjine, glasovalo (prema službenim podacima DIP-a) 19.534 birača, odnosno 14,10 posto.

Dakle, čak 86 posto pripadnika srpske manjine u Hrvatskoj nije sudjelovalo i biralo svoje zastupnike na posebnoj listi koju predvodi Pupovac što se može tumačiti i tako da ne žele da ih zastupa Pupovac sa svojom velikosrpskom, ratnohuškačkom i rušilačkom politikom.

Jer što bi Pupovac radio kada ne bi konfrontirao većinski hrvatski narod sa srpskom manjinom u HR?!

Koja bi bila Pupovčevu svrha i uloga kada ne bi bilo tenzija?? Velika većina Srba u Hrvatskoj želi normalan i miran život kao i svi ostali građani, a Hrvatsku gledaju kao svoju Domovinu. Pupovac je taj koji to ne želi jer od čega bi živio u tom slučaju?! Pravo je pitanje, koga on uopće zastupa?”, napisala je Oruč Ivoš na Facebooku.

Milorad Pupovac: Možda je vrijeme da se o nekim stvarima počne govoriti…’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari