Pratite nas

Komentar

Zlatko Hasanbegović: Nisam se prepoznao u Plenkovićevoj prijetnji

Objavljeno

na

Vrh HDZ-a, dakle jezgra oko Andreja Plenkovića, nije siguran kako riješiti situaciju sa Zlatkom Hasanbegovićem, članom Predsjedništva stranke, koji otvoreno daje podršku Bruni Esih, protukandidatkinji službenom kandidatu HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika.

Iako je šef HDZ-a Andrej Plenković preksinoć na sve tri nacionalne televizije poručio da će biti posljedica za one koji budu radili protiv Drage Prgometa, HDZ-ova kandidata za Zagreb, iza te poruke, barem za sada, nema konkretnih postupaka ni objašnjenja što bi te posljedice podrazumijevale, piše Večernji list

Odluka o discipliniranju

Plenković je tu poruku uputio zbog Hasanbegovića, ali čini se uzaludno da šef HDZ-a sada od Hasanbegovića traži poslušnost i stranačku stegu kada je mjesecima i njemu i Bruni Esih, kao nezavisnoj članici Kluba HDZ-a, dopuštao da imaju poseban status i glasaju po svojoj volji, a ne sukladno odlukama Kluba HDZ-a. Hasanbegović je jučer za Večernji list rekao da ne vidi razloga zašto bi se ta Plenkovićeva poruka odnosila na njega.

Nisam se prepoznao u Plenkovićevim riječima – poručio je Hasanbegović. U šali je dodao da ne zna kakve bi to posljedice uopće trebale biti, osim možda deset puta šibom po turu.

Hasanbegović je prvi put za Večernji list još u četvrtak službeno rekao da mu je žao što HDZ nije prepoznao Brunu Esih kao pravu kandidatkinju te stranke za Zagreb te da će joj izraziti podršku jer je ona najbliža njegovim uvjerenjima.

Nakon toga, jučer je objavljen i njegov intervju u Jutarnjem listu u kojem je ponovio te stavove, ali i dodatno zaoštrio te izravno prozvao Plenkovića da mu je bila važnija potpora Milana Bandića u Saboru od pobjede HDZ-a u Zagrebu.

Andrija Hebrang: Član sam HDZ-a, ali kao građanin dajem podršku Bruni Esih

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentar

Tri kraka ekstremne ljevice: Fašizam, komunizam i nacionalsocijalizam

Objavljeno

na

Objavio

Kažu, umjetnost treba biti opomena, potaknuti na razmišljanje, ići korak naprijed i držati nas budnima.

Umjetnost ne smije imati svrhu širiti poluistine. Što nas može toliko držati budnima, i toliko nas opominjati, i toliko ponekad šokirati kao istina? Zašto onda umjetnici bježe od istine?

Petokraka nije dovoljna za veličanje ekstremne ljevice. Kako bi se u potpunosti slavila ekstremna ljevica uz crvenu petokraku nedostaje kukasti križ.

Ne treba bježati od znakova vremena, ali ih treba pokazati u njihovoj punini i cjelini. #samohrabro #istinaboli

Tri kraka ekstremne ljevice: Fašizam, komunizam i nacionalsocijalizam, komentirala je Karolina Vidović Krišto.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Jan Ivanjek: Dečki iz 393. EH ovim su videom pokazali ono što najviše drži naše zrakoplovstvo, entuzijazam i volja

Objavljeno

na

Objavio

Jučer je objavljen video s obuke gađanja i raketiranja ciljeva iz zraka 393. eskadrile helikoptera na OH-58D Kiowa Warrioru u sklopu projekta vojnipilot.hr čiji je cilj privlačenje mladih pozivu vojnog pilota. Nedvojbeno je riječ o ponajboljem videu koji je naše zrakoplovstvo snimilo.

Odlično pogođena glazbena podloga, fantastične scene letenja iz kabine, s pilotskih kaciga, pa čak i s kamera pričvršćenih na repu helikoptera dok se izvodi gađanje i raketiranje ostavljaju izuzetan dojam.

Ono najvažnije je utisak koji sami piloti u videu, koji su sve i snimili, stvaraju, jer nisu suzdržani i rezervirani, već se smiju, zafrkavaju i pokazuju koliko uživaju u svom pozivu. Napokon javnost može vidjeti da piloti nisu uvijek ozbiljni i smrknuti, već pokazuje zajedništvo, opuštenost i dobru atmosferu, komentirao je vojni analitičar Jan Ivanjek.

No, dakako da kod nas ništa ne može proći bez dežurnih kritičara. DNEVNIK.hr je pokušao proizvesti skandal jer u videu pilot djeluje iz kabine jurišnom puškom G-36C, i pritom čahure iskaču ravno u kameru te po samoj kabini.

To je očito neupućenu postavu Nove TV uznemirilo, iako jednako tako očito nisu upoznati s procedurama na OH-58D, niti da je djelovanje jurišnom puškom standardna taktika za posadu tog helikoptera. Prvenstveno je samoobrambena, ali se koristi i za djelovanje po ciljevima koji su se iznenada pojavili, a nije praktično ili potrebno koristiti naoružanje samog helikoptera.

Ta je taktika navedena u priručniku za obuku posade, i jedan je od brojnih zadataka koje piloti moraju uspješno izvršiti da bi se mogli kvalificirati na Kiowa Warrioru.

Priručnik specifično navodi pušku M4, zato jer je standardno oružje američke kopnene vojske, no G-36C je po položaju zatvarača, odakle se izbacuju čahure, vrlo slična.

Izbacivanje čahura u kabinu se očekuje i uzeto je u obzir da ne može izazvati nikakve ozbiljne posljedice, a nakon gađanja piloti samo trebaju temeljitije provjeriti kabinu kako bi se sve čahure uklonile.

Dečki iz 393. EH ovim su videom pokazali ono što najviše drži naše zrakoplovstvo, entuzijazam i volja, te se treba nadati da će sve više video materijala iz MORH-a slijediti njihov primjer. Svaka čast!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari