Connect with us

Komentar

Zlatko Hasanbegović: Protivnik sam svakog totalitarizma

Objavljeno

-

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović dao je izjavu za javnost.

[ad id=”68099″]

Nikada nisam ni na koji način bio apologet bilo kojega zločinačkoga režima, bez obzira bio to ustaški režim ili komunistički režim. Dapače, iz svojih javnih nastupa i radova jasno sam isticao da su ustaški zločini opterećenii ne samo hipotekom poraza, već da predstavljaju najveće moralno posrnuće u povijesti hrvatskoga narada, čija sjena i zloduh do danas stoji nad hrvatskim narodom.

Hasanbegović: Vaditi izjave iz mog mladenačkog razdoblja polit…

PODIJELITE DALJE – Potpora Zlatku Hasanbegoviću

Posted by Potpora Zlatku Hasanbegoviću on 11. veljača 2016

Protivnik sam svakog totalitarizma, i fašističkoga i komunističkoga, pripadam Vladi i stranci koja jasno stoji na zasadamademokratskog antifašizma, antikomunizma, i antitotalitarizma i koja je predana demokratskim vrijednostima i parlamentarnoj vladavini. To je moje ljudsko, građansko, političkog, moralno i, ako hoćete, znanstveno stajalište. Koristiti selektivno potpuno periferne izjave izvađene izvan konteksta prije više od 20 godina iz mog mladenačkog i studentskog razdoblja predstavlja najobičniju političku manipulaciju. Kao znanstvenik i povjesničar afirmirao sam se u javnom životu, moji radovi su prošli znanstvenu verifikaciju najvećih historiografskih autoriteta koji se ni na koji način ne mogu dovesti u vezu s apologijom bilo kojeg zločinačkog režima, Dapače, mislim da se moje ministarsko djelovanje treba suditi po mom radu, a ne preko selektivne manipulacije činjenicama iz davne prošlosti.

Savjest mi je čista i u ljudskom, i u moralnom, i u političkom smislu. Sve ostale detalje svima koji su zainteresirani spreman sam objašnjavati u svako doba dana i u svakom trenutku, u mirnom ozračju, u intelektualnoj raspravi, a ne u ozračju linča, javnoga progona koji u mom slučaju poprima elemente i stanovitog ludila – rekao je Hasanbegović, koji nakon izjave nije odgovarao na pitanja novinara.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari