Zlatko Hasanbegović: Silobrčića treba razriješiti zbog političkog djelovanja

0

Zlatko Hasanbegović (HDZ) rekao je danas na sjednici saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu da Vlatka Silobrčićatreba razriješiti s čela Odbora za etiku u znanosti, neovisno o njegovoj ostavci koju je sam dao, zbog političko-stranačkog djelovanja, na što ga je Mirando Mrsić (SDP) optužio za diskriminaciju, piše Večernji list

Hasanbegović je rekao da se sustavno prešućuje činjenica da Silobrčić u javnom životu nastupa i kao političko-stranački aktivist. Silobrčić je, naime, član predsjedništva stranke Pametno.

Dakle, on je jedan od čelnika jedne političke stranke, koliko mi je poznato, izlazio je na izbore na listi te stranke i time se diskvalificirao ne da bude predsjednik, već on ne može biti član tog odbora.

To je dovoljno da ovaj odbor pokrene postupak za njegovo razrješenje – rekao je Hasanbegović, dodajući da je to jedina relevantna činjenica.

Potpuno je neprimjereno da član tog odbora bude član neke političke stranke i djeluje u političkom životu – dodao je Hasanbegović.

Mrsić je rekao da ne postoji zakon koji bi branio da u radu odbora sudjeluje član neke stranke.

To je diskriminacija po osnovi političke pripadnosti. Vjerojatno tamo ima i članova HDZ-a. Sad ćemo i njih isključiti? Očito vam je u HDZ-u lajtmotiv da diskriminirate ljude – rekao je Mrsić, zbog čega ga je opomenuo predsjednik odbora Andro Krstulović Opara (HDZ) i, nakon što nije htio povući riječ, oduzeo mu riječ.

Hasanbegović je uzvratio Mrsiću rekavši kako zna da to zakon ne brani, ali da Silobrčić nije običan član stranke.

Gospodin Silobrčić je zlorabio svoj položaj predsjednika važne ustanove za svoju političko-stranačku promidžbu. To je čista zloporaba – rekao je Hasanbegović.

Nakon što je na nedavnoj sjednici istog odbora Sabina Glasovac (SDP) optužila Krstulovića Oparu da laže, danas je opet zaiskrilo među njima nakon što ju je Krstulović Opara opomenuo zbog kršenja poslovnika.

Opet ste prekršili poslovnik, javili ste se za repliku, a uzeli ste riječ kao predlagateljica. Ovo je trajalo 5 minuta i nije bilo replika – rekao je Krstulović Opara.

facebook komentari