Connect with us

Politički rentgen

ZLATKO KOMADINA: VLADA MORA ODSTUPITI, A PETROVA  TREBA IMENOVATI ZA TEHNIČKOG PREMIJERA

Objavljeno

-

Sumnja li još itko u spregu Petrova i SDP-a nakon ove izjave Zlatka Komadine za HRT u centralnom dnevniku. Sumnja li još itko kako je Petrov namjerno izazvao ovu krizu vlasti tražeći Karamarkov opoziv  znajući da taj ucjenjivački politički potez vodi ravno u rušenje ove Vlade. Sumnja li još itko da  Petrov želi  ulogu tehničkog premijera u  prijelaznom periodu do novih izbora, a SDP povjerenje za tu funkciju daje upravo Petrovu?

[ad id=”93788″]

HDZ-u je potrebno zajedinštvo više nego ikada, ono zajedništvo iz Domovinskog rata, ono domoljublje koje je obranilo i iznjedrilo osamostaljenje Republike Hrvatske, ono pomirenje unutar demokršćanskog korpusa hrvatskog naroda koje može pobijediti Milanovićevu strategiju MI ili ONI!

Tajming koji je izabran za rušenje ove Vlade, razjedinjavanje HDZ-a i Domoljubne koalicije pomno je izabran.

Svaka stranka najranjivija je u danima izborne konvencije, u danima kada se bira novo vodstvo stranke, novo predsjedništvo, tajništvo i sva statutarna tijela stranke za novi mandat. U tim previranjima uvijek po pravilima postoje frakcije, različita mišljenja, različite želje, hijerarhijsko prestrojavanje i zauzimanje novih pozicija. Sve su to legitimni unutarstranački procesi. Nakon dovršetka procesa izbora novog vodstva i novih tijela stranke ostaje nemali broj onih razočaranih, onih koji su izgubili svoje stranačke pozicije i onih koji uopće nisu bili kandidirani. To je plodno tlo za napad na stranku iz svih oružja, to je plodno tlo za razjedinjavanje pomoću unutarnjih neprijatelja, to je plodno tlo za rušenje i stranke i Vlade u kojoj stranka participira s najvećim izbornim legitimitetom. Da, s najvećim izbornim legitimitetom, a slijedom okolnosti imaju najmanji utjecaj na svekolika politička događanja.

Predsjednik stranke gospodin Tomislav Karamarko, predsjedništvo stranke i središnji odbor stranke, u ovom trenutku prema svom biračkom tijelu i prema svekolikoj hrvatskoj javnosti moraju proicirati  dojam iskrenog zajedništva, domoljublja i energično odbaciti sve unutarnje i vanjske neprijatelje koji nameću nemoguća rješenja van svakog pravila političke igre. Prije svega moraju energično odbaciti svaki mogući nastavak prljavih ucjena, diktiranog kadroviranja i dijeljenja utjecaja onima koji po ni jednoj izbornoj matematici takav utjecaj nisu zaslužili.

Potrebno je zatvoriti se u stranačke prostorije, ako je potrebno još tri dana, spriječiti svako moguće curenje informacija, odrediti taktiku prema histeričnim medijima, davati samo kratka priopćenja za javnost bez ikakvih pressica  i ne nasjedati na medijsko žutilo, na obavještajne konstrukcije, niti na nove moguće umjetno fabricirane, velike afere kojih će sigurno biti.

Spašavanje Hrvatske od novih izbora prvi je i ključni nacionalni zadatak nasuprot SDP-u koji nove izbore želi odmah, želi još jučer. Novi politički dogovor oko saborske većine koja već duže vrijeme ne postoji, objektivno je zadatak broj jedan i obveza je vodstva HDZ-a učiniti sve i stvoriti čvrstu, ugovornu saborsku većinu s jasno definiranim programima i ulogama mogućih partnera.

Ukoliko to uspije, bi će to temelj za rekonstrukciju Vlade po ključu izbornog legitimiteta, a imena koja će u tom poslu sudjelovati najmanje su važna. Važno je da konačno oni, koji imaju najveći izborni legitimitet imaju i najveće pravo postaviti cijelu konstrukciju na svoje prave temelje!

Ako projekt preslagivanja ne uspije, zajedništvo i čvrst, definiran politički stav, s ciljem zaštite nacionalnih interesa postat će temelj za moguću predizbornu kampanju koju nam pripremaju  Zoran Milanović i Božo Petrov!

Isplati se biti hrabar, biti muško, isplati se iskazati zajedništvo i domoljublje, jer u protivnom, Hrvatska će doživjeti nesagledive štete na unutarnjem i vanjskopolitičkom planu. HDZ i Domoljubna koalicija partnerima u međunarodnoj zajednici moraju  jasno poručiti tko želi europsku Hrvatsku, a tko želi „treću Jugoslaviju“ pod srpsko-ruskim utjecajem!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari