Pratite nas

Herceg Bosna

ZLATNA MISA FRA IVANA KVESIĆA U ŽUPI RASNO

Objavljeno

na

U nedjelju, 24. kolovoza 2014., član Hercegovačke franjevačke provincije fra fra Ivan Kvesić je u rodnoj župi Rasno svečano proslavio 50. obljetnicu svećeništva. Na svečanom slavlju sudjelovalo je mnoštvo vjernika, slavljenikova brojna rodbina i prijatelji te 10 svećenika. Župna zajedinica se najprije okupila ispred crkve sv. Franje na Euharistijsko slavlje koje je pred nazočnom subraćom i sestrama predslavio fra Ivan uz asistenciju fra Marinka Leke i mjesnog župnika fra Ignacija Alerića.

zmisa1

Prigodnu propovjed (homiliju) održao je duh. asistent OFS-a fra Marinko Leko koji je istaknuo ljudske i redovničke sposobnosti i vrline slavljenika, osobito njegovu nemornost u službi, te nenametljivu komunikativnost. Zahvalio je Božjoj providnosti što ga je podarila franjevačkoj zajednici, ali i fra Ivanu za sve dobro koje je kroz pola stoljeća svoga svećeničkoga života i rada činio i učinio „bezpridržajnom žrtvom u svekolikom radu na njivi Gospodnjoj“ gdje god je i kada god je to zatrebalo.

Papa Franjo udijelio je zlatomisniku apostolski blagoslov, a čestitku i pozdrav u ime fra Miljenka Šteke, provincijala Hercegovačke franjevačke provincije, uputo je fra Dario Dodig.

Zlatomisničko slavlje nastavilo se svečanim objedom na igralištu Pučke škole Ivana Sopte u Rasnu uz bogat kulturno-umjetnički program.

Izložba starih fotografija

Povodom fra Ivanova zlatomisničkog slavlja, oko župne kuće, priređena je jedinstvena izložba starih fotografija. Prikazano je 90 slikovnih zapisa s mise ređenja, s Mlade mise te fra Ivanova susreta s rodbinom i prijateljima. Sve je slikopise fra Ivan sačuvao na negativu, a Ivan Dugandžić digitalizirao i priredu za ovu izložbu. To su izvorne i gotovo zaboravljene slike vremena prije 50 godina. Prikazani radovi na ovoj izložbi su, vjerojatno, jedina očuvana zbirka straog širokobriješkog fotografa Sesara.

FRA IVAN KVESIĆ

Rođen 18. listopada 1937. u obitelji Stipe i Anice r. Kordić. Obučen 14. srpnja 1956. Svečano je zavjetovan 12. srpnja 1961. Svećenički red prima 2. kolovoza 1964. U Mostaru od 1965. – 69. kapelan. Župnikovao je u Seonici (1969. – 1977.), godinu dana kapelan na u Tihaljini, i slijedeće dvije godine kapelan u Blagaju. Župnik i gvardijan u Slanom od 1980. – 1988. Dvije godine ja zatim kapelan na Humcu. Od 1990. – 2000. je župnik u Ružićima, a od 2000. do 2007. u Rasnu. Kapelan u Veljacima od 2007 do 2010., a od 2010. Do 2011. kapelan u Klobuku. Danas je kapelan u župi Veljaci.

zmisa4

zmisa5

Više slika na: rasnoportal.net

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Misa i paljenje svijeća uoči drugostupanjske presude hrvatskim uznicima

Objavljeno

na

Objavio

Povodom drugostupanjske presude hrvatskim uznicima u Haagu, među kojima su dva Brotnjaka Bruno Stojić i Valentin Ćorić, pozivaju se svi Brotnjaci da se u tišini i zajedničkoj molitvi zahvale i prisjete se žrtve koju su podnijeli, piše Brotnjo.info.

U utorak 28. studenoga 2017. u 17:30 sati molit ćemo krunicu u crkvi Krista Kralja u Čitluku, potom u 18 sati slijedi sv.  Misa, a nakon mise zajednička procesija od crkve Krista Kralja u Čitluku do Spomen Križa gdje ćemo se pomoliti i upaliti svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu.

Sve Vas pozivamo da u duhu zajedništva i na dostojanstven način pokažemo da smo uz njih i da molimo za oslobađajuću presudu, da istina o Herceg Bosni pobijedi! – poručuju organizatori.

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Kako je general Praljak razbio laž o “opsadi Mostara”

Objavljeno

na

Objavio

U ovom videu general Praljak je razbio jednu laž i to je vrlo važno. Taj mit je ona čuvena laž o “opsadi Mostara” koju smo i nedavno čuli u Mostaru od notornog Mesića, kao i na ovom suđenju od isto tako notornog Manolića, odnosno tezi da je HVO držao Mostar u potpunom okruženju.

Svjedok je efendija Seid Smajkić, inače duhovnik 4. muslimanske brigade “Muderis” jedne izrazito radikalne mudžahedinske džihadističke fundamenatlističke postrojbe sa sjedištem u Konjicu, koja je poznata po svojim zlodjelima i zločinima prema Hrvatima. 

General Praljak je služeći se fotografijama skinutim s aplikacije Google Earth vrlo umješno uspio dokazati da je ta priča o opsadi odnosno potpunom okruženju Mostara jedna najobičnija laž i to je morao potvrditi i sam Smajkić. 

I onda, ta laž je pobijena i ovdje, ta laž je pobijena i kad je general Praljak o tome ispitivao kontroverznog novinara BBC-a Jeremy Bowena, i onda je većina u vijeću (Prandler i Treschell) ipak odluči uvrstiti tu laž u presudu, naravno, uz suprotno mišljenje najboljeg suca na haškom sudu, časnog suca Jean Claude Antonettia.

Evo ovdje za one koji ne znaju, nek malo vide tu 4. muslimansku brigadu “Muderis” kako to izgleda i na što to sliči. ISIL, Al-qaida, Al-shabab, Hamas i ovo, nema nikakve suštinske razlike. Militantni islamistički fundamentalistički teroristi. Hrvati i HVO samo su se branili od ovakvih, nikakvog tu UZP-a nema.

Šestorka Herceg-Bosna/Kamenjar

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari