Connect with us

Komentar

Za zločin u Dvoru ‘95. odgovorne su Legijine “Crvene beretke”

Objavljeno

-

Otkako je lanjskog ljeta najprije na Sarajevo Film Festivalu, a zatim na RTS-u te na nizu televizijskih kanala u Danskoj prikazan film “15 minuta – masakar u Dvoru”, u kojem se za ubojstvo psihički bolesnih i hendikepiranih osoba optužuje Hrvatska vojska, ratni načelnik stožera obrane Sunje, pukovnik Ivica Pandža Orkan čini sve kako bi se otkrili pravi krivci za tu strahotu, piše večernji list

[ad id=”93788″]

Nakon što je prošlog ljeta podnio kaznenu prijavu i time onemogućio daljnju distribuciju filma koji je sa 250.000 kuna sufinancirao Hrvatski audiovizualni centar, Orkan se dao u potragu za dokumentacijom koja bi sprala ljagu s HV-a i pomogla da za zločin odgovaraju oni koji su ga i počinili.

Svi dokazi koje sam prikupio upućuju na to da su stravični zločin u Dvoru tog 8. kolovoza 1995. godine između 14.30 i 15 sati počinili pripadnici Crvenih beretki Milorada Ulemeka Legije. U Dvoru je tada bilo šest vojski i paravojski, no ne i Hrvatska vojska, što je potvrdio i srbijanski general Mile Novaković koji je na jednom okruglom stolu u Beogradu izjavio da su taj dan prijepodne iz Dvora “istjerali ustaše” – kaže Ivica Pandža Orkan. Sve dokaze koje ima Orkan je voljan ustupiti istražiteljima, ali ga do sada to nitko nije tražio.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari