Pratite nas

Nebuloze

Zoran Erceg ‘ponovno jaše’

Objavljeno

na

Zoran Erceg, ponovno objavljuje nebuloze, ovog puta osvrnuo se  na posljednje događaje vezano uz prosvjede.

[ad id=”40551″]

“Nakon što je Glogoški otkriven kako besramno zloupotrebljava državnu kuću za ratne vojne invalide on drsko izlazi u javnost. Nažalost ima javnih osoba koje ga podržavaju u njegovim sramotnom aktivnostima kojim sramoti hrvatske branitelja i nepovratno ruši dignitet Domovinskom rata. “, napisao je Erceg.

“Da li je hrvatski branitelj i onaj koji je zaklao svog suborca na ratištu samo zato jer je bio drugačije političke orijentacije?

Da li je hrvatski branitelj i onaj koji je u ratu namjerno pucao u leđa i ubio svog suborca/suborce a sve zbog političkih razloga ?

Da li je hrvatski branitelj onaj koji čak i danas, nama, hrvatskim braniteljima, suborcima, prijeti da će nas postaviti pred zid u mračnoj ulici te upucati metak u čelo?

Mi želimo izgradnju demokratske pravne države a neki branitelji iz Savske i/ili njihovi sljedbenici žele nas likvidirati zbog toga.

Ja i dalje vjerujem da u šatoru ima naivaca koji nemaju jasnu sliku o događanjima u i oko šatora u Savskoj te o prljavim političkim spletkama u kojima se žrtvuju branitelji kao piuni na šahovskoj ploči. Ja vjerujem da u šatoru ima branitelja koji su izmanipulirani političkim manipulacijama beskrupuloznih političkih stranačkih čelnika.

Vrijeme je jasno poručiti svim dobronamjernim braniteljima u šatoru da svojim boravkom u šatoru oni daju jasnu podršku zločinačkoj politici i da će zbog toga odgovornost biti i na njihovim leđima.

Poštovani branitelji, dragi suborci, kada padnu prve kapi krvi i vaše će ruke biti uprljane tom krvlju.

Povucite se dok je vrijeme. Distancirajte se od zločinaca koji vas žele uvući u ratni sukob a sve na štetu države za koju smo se zajedno borili.

Dio hrvatske javnosti još uvijek vjeruje kako su u šatoru u Savskoj časne osobe, hrabri junaci Domovinskom rata i da te osobe zaslužuju sve počasti i sve privilegije.

Vrijeme je da se zapitamo je li to baš tako”, stoji u objavi Zorana Ercega.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Nebuloze

Film ‘Dnevnik Diane Budisavljević’ od jeseni u školskom kurikulumu

Objavljeno

na

Objavio

Film “Dnevnik Diane Budisavljević” Dane Budisavljević dobio je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za uključivanje u nastavni kurikulum za učenike osnovnih i srednjih škola.

Ministarstvo je odobrilo i predloženu stručno izrađenu metodičku pripremu nastavne jedinice “Dnevnik Diane Budisavljević i period Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj”, ocijenivši je promišljenom i s jasno određenim odgojno-obrazovnim ishodima.

Kako se ističe u obrazloženju, film je podržan jer se nastoji skrenuti pozornost mladih i senzibilizirati ih na različite oblike netolerancije i diskriminacije, a prikazivao bi se učenicima od 13 do 18 godina u okviru projektnog dana ili kao školski projekt koji će ih potaknuti na promišljanje i pozitivno djelovanje.

Edukativni materijali vezani uz film “Dnevnik Diane Budisavljević” dijelom su projekta “Dnevnik Diane Budisavljević – od filma do virtualnog muzeja” čiji je razvoj podržalo Ministarstvo kulture.

Na stranici www.dnevnikdianebudisavljevic.com dostupni su, među ostalim, materijali namijenjeni nastavnicima i učenicima.

Osim informacija o filmu, na toj stranici dostupni su edukativni sadržaji, a u planu je izrada dodatnih materijala na temelju mnoštva materijala nastalih tijekom višegodišnjeg istraživanja za film. (Hina/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Nebuloze

Kajtazi: Drago mi je što većinu neće tvoriti deklarirani ustaše

Objavljeno

na

Objavio

Veljko Kajtazi, predstavnik romske nacionalne manjine i u prošlom i u novom sazivu Sabora, kazao je kako premijer ima njegovu podršku, te da se nada da će se u naredne četiri godine učiniti više po pitanju potreba romske zajednice, piše N1.

“Mi smo odlično surađivali i u prošlom mandatu i pokazalo se da su manjinci možda i oni koji daju stabilnost vladi i vjerujem da će tako biti i u narednom sazivu.

Drago mi je da saborsku većinu neće tvoriti oni koji su u kampanji koristili antimanjinsku retoriku i oni koji su deklarirane ustaše, te oni koji su organizirali antimanjinski referendum i oni koji su organizirali antiromski prosvjed u Međimurju.

Dobro se zna da ih je najviše u redovima Domovinskog pokreta. Na listama su bili ti ljudi”, rekao je Veljko Kajtazi.

Furio Radin rekao je da manjine trebaju imati predstavnike u vlasti, te da svaka manjina ima uvjete. Koji su Vaši?

“Moji su uvjeti nadogradnja operativnih programa i nastavak započetog kada je u pitanju obrazovanje i stanovanje, kao i zapošljavanje romske manjine. Mislim da smo započeli dobar proces i kada je u pitanju legalizacija objekata u romskim naseljima. Romi nemaju ni jednu drugu državu osim Hrvatskje i mi smo građani Republike Hrvatske, i država o nama treba povesti računa, a ne da se stalno govori kako je tradicija Roma da ne završavaju škole, ne rade i druge predrasude”, rekao je Kajtazi.

Romi se i dalje teško zapošljavaju, rekao je, samo je ulaskom Hrvatske u EU je dio pripadnika romske zajednice otišao u druge zemlje.

“Za pripadnike romske manjine neophodne su kvote na veleučilištima i sveučilištima, a pokazalo se da se to može. Zdravstveno veleučilište pokazalo je da se to može kada se želi. To je dobro i zbog pripadnika romske zajednice i zbog nedostatka kadrova u zdravstvenim ustanovama”, rekao je.

Što se tiče toga tko će iz redova manjinskih zastupnika ići u Vladu, kazao je kako nije bitno tko će to biti, te da je samo važno da dobro radi svoj posao.

Na pitanje o položaju manjina u Hrvatskoj, kazao je kako može govoriti samo o položaju romske manjine.

“Teško mi je reći za druge manjine, ali romska nacionalna manjina nema dobar položaj, jer je i u zadnjih trideset godina zapostavljena, a bila je i prije. Romi su tu 700 godina, a učinjeno je malo i kada je u pitanju stanovanje, obrazovanje, zapošljavanje, ali i zdravlje”, rekao je Kajtazi, te naglasio kako sve ankete pokazuju da su srpska i romska nacionalna manjina najviše diskriminirane, piše N1.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari