Pratite nas

Nebuloze

Zoran Erceg ‘ponovno jaše’

Objavljeno

na

Zoran Erceg, ponovno objavljuje nebuloze, ovog puta osvrnuo se  na posljednje događaje vezano uz prosvjede.

[ad id=”40551″]

“Nakon što je Glogoški otkriven kako besramno zloupotrebljava državnu kuću za ratne vojne invalide on drsko izlazi u javnost. Nažalost ima javnih osoba koje ga podržavaju u njegovim sramotnom aktivnostima kojim sramoti hrvatske branitelja i nepovratno ruši dignitet Domovinskom rata. “, napisao je Erceg.

“Da li je hrvatski branitelj i onaj koji je zaklao svog suborca na ratištu samo zato jer je bio drugačije političke orijentacije?

Da li je hrvatski branitelj i onaj koji je u ratu namjerno pucao u leđa i ubio svog suborca/suborce a sve zbog političkih razloga ?

Da li je hrvatski branitelj onaj koji čak i danas, nama, hrvatskim braniteljima, suborcima, prijeti da će nas postaviti pred zid u mračnoj ulici te upucati metak u čelo?

Mi želimo izgradnju demokratske pravne države a neki branitelji iz Savske i/ili njihovi sljedbenici žele nas likvidirati zbog toga.

Ja i dalje vjerujem da u šatoru ima naivaca koji nemaju jasnu sliku o događanjima u i oko šatora u Savskoj te o prljavim političkim spletkama u kojima se žrtvuju branitelji kao piuni na šahovskoj ploči. Ja vjerujem da u šatoru ima branitelja koji su izmanipulirani političkim manipulacijama beskrupuloznih političkih stranačkih čelnika.

Vrijeme je jasno poručiti svim dobronamjernim braniteljima u šatoru da svojim boravkom u šatoru oni daju jasnu podršku zločinačkoj politici i da će zbog toga odgovornost biti i na njihovim leđima.

Poštovani branitelji, dragi suborci, kada padnu prve kapi krvi i vaše će ruke biti uprljane tom krvlju.

Povucite se dok je vrijeme. Distancirajte se od zločinaca koji vas žele uvući u ratni sukob a sve na štetu države za koju smo se zajedno borili.

Dio hrvatske javnosti još uvijek vjeruje kako su u šatoru u Savskoj časne osobe, hrabri junaci Domovinskom rata i da te osobe zaslužuju sve počasti i sve privilegije.

Vrijeme je da se zapitamo je li to baš tako”, stoji u objavi Zorana Ercega.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Književnica Mlinarević Sopta tvrdi da je promocija njezine knjige u Čitluku zabranjena, organizatori je opovrgavaju

Objavljeno

na

Objavio

Na Evergreen Festu u Čitluku iznenadno je otkazana promocija knjige ‘Huzur’ spisateljice i aktivistkinje i oštre kritičarke hrvatskih vlasti u BiH Martine Mlinarević Sopta, što je ona nazvala zabranom i osvetom, dok su pak organizatori festivala u petak naveli kako je ona sama otkazala promociju procjenjujući da je moglo doći do incidenta nakon što su se ranije pjevači Edo Maajka i Sejo Sekson izrugivali hodočasničkom središtu Međugorju, što je izazvalo negodovanje publike.

Javnost je o ‘zabrani’ promocije na svom Facebook profilu izvijestila sama Mlinarević Sopta, koju je nedavno na poziciju veleposlanice BiH u Češkoj imenovao član BiH Predsjedništva Željko Komšić, kojega su Bošnjaci nametnuli Hrvatima, i čija je jedna od prvih odluka bila smjena svih ranije imenovanih diplomata Hrvata.

“Festival koji traje mjesec dana, godinama, na kojem se izmijenja stotine izvođača, performera, umjetnika, festival Hercegovine, iz mog susjedstva, ima za problem moju književnu večer. Uz udaljavanje mojih knjiga iz hercegovačke knjižare prije par mjeseci, ovo je novi izravan udar na moj rad i egzistenciju u okruženju u kojem živim, gdje mi je rad i egzistencija apsolutno onemogućena”, napisala je na svome Facebook profilu Mlinarević Sopta u tekstu punom psovki.

Otkazivanje promocije knjige očito pripisala hrvatskim političkim predstavnicima u BiH.

„Bagra nema pojma da se drugog i drukčijeg ne može ušutkati ovim prizemnim, luzerskim metodama. Možda nekog uplašenijeg, ali ne i mene“, napisala je.
Iz Evergreen Festa u Čitluku su pak opovrgnuli samu književnicu navodeći kako je promocija otkazana na njezin prijedlog nakon što su je informirali o brojnim lošim komentarima njezinih ranijih istupa.

“Odluka da događaj otkažemo je bila na Martinin prijedlog koji smo i prihvatili, a sve s ciljem izbjegavanja bilo kakvog mogućeg incidenta”, navode organizatori.

Pojasnili su kako je ovo otkazivanje promocije uslijedilo nakon što su dvojica glazbenika Edo Maajka i Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, prijašnjih dana provocirali publiku s neprimjerenim vicevima o Međugorju i Gospi koje se nalazi u neposrednoj blizini. „Podržavamo pravo na drugo mišljenje, ali osuđujemo svaki vid izrugivanja na toj osnovi. Tužni smo zbog nastale situacije u kojoj je najveći gubitnik ovaj festival kojem je ovim ugrožena daljnja egzistencija“, navode organizatori.
Knjiga ‘Huzur’ predstavlja dnevnik borbe Martine Mlinarević s karcinomom dojke. Ona se od 2017. borila s rakom dojke i prošla nekoliko operacija. Nakon jedne od njih javno je pokazala kako izgleda bez dojke nakon mastektomije. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Nebuloze

HRT1 u Vijestima tvrdi da je u Jasenovcu ubijeno više od 116.000 Roma

Objavljeno

na

Objavio

Na HRT1 u Vijestima u 8 i u 9 sati izrečeno je: “Prema dostupnim podacima u Jasenovcu ubijeno je više od 116.000 Roma, od toga više od 5.000 djece”.

U mjestu Uštica, nedaleko od Jasenovca, obilježen je Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu.

U organizaciji Saveza Roma u Republici Hrvatskoj Kali Sara i saborski zastupnik Veljko Kajtazi, odat će se počast stradalim Romima, koji su tijekom Drugog svjetskog rata u logoru bili izloženi zvjerstvima te ubijani na okrutne načine.

Skandalozno je kako su komemoraciju na romske žrtve popratili na Hrvatskoj radio televiziji. Danas su objavili da je “u Jasenovcu ubijeno 116 tisuća Roma, a od toga više od 5.000 djece”

(Video – Ivana Ašprijan)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitatiSponzori

Komentari