Pratite nas

Nebuloze

Zoran Erceg ‘ponovno jaše’

Objavljeno

na

Zoran Erceg, ponovno objavljuje nebuloze, ovog puta osvrnuo se  na posljednje događaje vezano uz prosvjede.

[ad id=”40551″]

“Nakon što je Glogoški otkriven kako besramno zloupotrebljava državnu kuću za ratne vojne invalide on drsko izlazi u javnost. Nažalost ima javnih osoba koje ga podržavaju u njegovim sramotnom aktivnostima kojim sramoti hrvatske branitelja i nepovratno ruši dignitet Domovinskom rata. “, napisao je Erceg.

“Da li je hrvatski branitelj i onaj koji je zaklao svog suborca na ratištu samo zato jer je bio drugačije političke orijentacije?

Da li je hrvatski branitelj i onaj koji je u ratu namjerno pucao u leđa i ubio svog suborca/suborce a sve zbog političkih razloga ?

Da li je hrvatski branitelj onaj koji čak i danas, nama, hrvatskim braniteljima, suborcima, prijeti da će nas postaviti pred zid u mračnoj ulici te upucati metak u čelo?

Mi želimo izgradnju demokratske pravne države a neki branitelji iz Savske i/ili njihovi sljedbenici žele nas likvidirati zbog toga.

Ja i dalje vjerujem da u šatoru ima naivaca koji nemaju jasnu sliku o događanjima u i oko šatora u Savskoj te o prljavim političkim spletkama u kojima se žrtvuju branitelji kao piuni na šahovskoj ploči. Ja vjerujem da u šatoru ima branitelja koji su izmanipulirani političkim manipulacijama beskrupuloznih političkih stranačkih čelnika.

Vrijeme je jasno poručiti svim dobronamjernim braniteljima u šatoru da svojim boravkom u šatoru oni daju jasnu podršku zločinačkoj politici i da će zbog toga odgovornost biti i na njihovim leđima.

Poštovani branitelji, dragi suborci, kada padnu prve kapi krvi i vaše će ruke biti uprljane tom krvlju.

Povucite se dok je vrijeme. Distancirajte se od zločinaca koji vas žele uvući u ratni sukob a sve na štetu države za koju smo se zajedno borili.

Dio hrvatske javnosti još uvijek vjeruje kako su u šatoru u Savskoj časne osobe, hrabri junaci Domovinskom rata i da te osobe zaslužuju sve počasti i sve privilegije.

Vrijeme je da se zapitamo je li to baš tako”, stoji u objavi Zorana Ercega.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Peđa Grbin usporedio Škoru s Aleksandrom Karađorđevićem

Objavljeno

na

Objavio

Miroslav Škoro u nedjelju je ujutro objavio svoju predsjedničku kandidaturu, a odmah su uslijedile i prve reakcije.

SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin, Škoru je usporedio s Aleksandrom Karađorđevićem i njegovim proglasom od 6. siječnja 1929., kad je proglasio diktaturu:

“Nastupio je čas, kad između Naroda i Kralja ne može i ne sme više biti posrednika. … Moju je dušu razdirao vapaj naših narodnih masa radnih i rodoljubivih, ali i namučenih, koje su rukovođene svojim prirodnim i zdravim rasuđivanjem, već odavno nazirale da se više ne može ići putem kojim se dosad išlo, napisao je te nastavio:

Vjerujem da nisam jedini koji se sa satova povijesti sjeća ovog proglasa”, piše Grbin na Facebooku citirajući govor Aleksandra Karađorđevića, kralja prve Jugoslavije.

“Jednog od mnogih sličnih kojima diktator narodu poručuje da je došlo vrijeme da stvar preuzme u svoje ruke. Različitog samo po tome što je taj diktator vladao i nad našom zemljom.

Vremena su možda drukčija, osobe su različite, ali tendencije iste. Miroslav Škoro je danas objavio svoju kandidaturu u kojoj je poručio da, ako on postane Predsjednik Republike, između njega i naroda neće biti posrednika. Pametnom dosta”, piše Peđa Grbin na Facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Nebuloze

BHRT donio odluku: Prekinuta suradnja s Tvrtkom Milovićem

Objavljeno

na

Objavio

Tvrtko Milović više nije urednik dokumentarnog programa BHT-a. Naime, ova medijska kuća je prekinula ugovor na temelju presude kojom je Sud BiH utvrdio kako Milović ne ispunjava “svjetske standarde novinarstva”, te kako natječaj na temelju kojega je izabran na uredničku dužnost nije u skladu sa zakonom.

Milović  je za medije  potvrdio ovu informaciju, te poručio kako se pravna borba nastavlja.

Očekivanja su bila kako će BHT provesti novi natječaj kojeg je Sud osporio, te kako će Milović do tada ostati na dužnosti, ali očito kako su neki odlučili sudsku odluku provesti u najkraćem mogućem roku.

BHT će uskoro ponovo raspisati natječaj za urednika dokumentarnog programa i može se očekivati kako će Milović ponovo prijaviti za ovu dužnost.

U međuvremenu, Sud BiH nije pojasnio koji su to svjetski standardi novinarstva o kojima govori u presudi, te kada su sudovi počeli određivati što su to standardi u novinarstvu. Očito, kada treba smijeniti dužnosnika iz reda hrvatskog naroda, ni to nije problem pravosudnim tijelima u BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari