Pratite nas

Magazin

Zoran Krešić: ‘Hrvati su najveći domoljubi pravedne BiH!’

Objavljeno

na

‘Čini se da je izvjesno kako su nas ‘braća’ odlučila počastiti sa Sejdom Bajramovićem … Hvala svim Bošnjacima koji nisu glasovali protiv Hrvata. A onim drugima poručujem: Hrvati nisu poraženi ni poniženi koliko god se vi trudili. Za takve šaljem jasnu poruku ‘Ne brinite. Ćerat ćemo se još’. Izdržali smo i gore režime’ … komentirao je u izbornoj noći novinar Večernjeg lista, Zoran Krešić. Danas, treći dan nakon izbora komentirao je rezultate izbora kod Ilke Barbarića na Prvi tv. Pogledajte

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Magazin

BUJICA! DR. TOMISLAV JONJIĆ: ‘Kosor i Beljak loše glume, sve su dogovorili s Plenkovićem!’

Objavljeno

na

Objavio

BUJICA! DR. TOMISLAV JONJIĆ O BANDIĆEVOJ ‘PALMA KOALICIJI’ I TRGOVINI OKO ZAGREBAČKOG PRORAČUNA: “Kosor i Beljak loše glume, sve su dogovorili s Plenkovićem!”

S obzirom na “skojevsku prošlost” Andrije Mikulića i Darinka Kosora, njih dvojica mogli su i neposredno surađivati, bez Plenkovićeva pokroviteljstva – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji dr. Tomislav Jonjić predsjednik Kluba zastupnika Neovisnih za Hrvatsku u Skupštini Grada Zagreba, uz napomenu: – Ako su još k tome prorađivali Plenkovićevu interpretaciju Kardelja, onda su baš dobar tandem!

Dr. Jonjić u Bujci nije štedio niti Krešu Beljaka: – Za ugradnju auto radija u zagrebački gradski prijevoz Beljak ima baš dobre reference!

Bujica je javno objavila dokument iz kojeg se jasno vidi da su HDZ-ov Andrija Mikulić i liberal Darinko Kosor bili članovi Saveza komunista i istaknuti dužnosnici Saveza socijalističke omladine krajem 80-ih, kada je Jugoslavija već propadala, a dr. Jonjić je Kosorovog pijuna Mireka Polovanca otvoreno prozvao zbog “fašističke i rasističke” izjave na račun dr. Zlatka Hasanbegovića. “Ne mogu ga nazvati gospodinom,” rekao je Jonjić.

Dr. Tomislav Jonjić je iznio otvorene sumnje da je u slučaju izglasavanja proračuna za 2019. godinu u Zagrebu došlo do političke korupcije. Naveo je i konkretne primjere, a Bujica je objavila podatak da je gradski zastupnik NHR-a Davorin Karačić dobio diskretnu, nemoralnu ponudu – nudili su mu dio odvjetničkog kolača u Zagrebačkom holdingu i Gradu, digne li ruku za Bandićev proračun! Karačić o tome nije niti razmišljao, niti je to uopće htio prenositi svojim kolegama iz stranke. Glasovao je protiv i nije se dao kupiti, rečeno je u Bujici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Magazin

dr. Ante Nazor: Može li se u Hrvatskoj biti povjesničar, a ne biti hrvatski povjesničar?

Objavljeno

na

Objavio

Podcast Velebit donosi razgovor s dr. Antom Nazorom, ravnateljom Hrvatskog memorijalno–dokumentacijskog centra domovinskog rata. Tema je više: o raspravi u Saboru o položaju Hrvata u BiH, o godišnjici presude šestorici hrvatskih političkih i vojnih vođa Herceg Bosne u Haagu i o događajima oko kurikula obrazovanja i statusa nacionalne povijesti u njemu. Ipak, neposredan povod ovome razgovoru je Nazorova knjiga “Domovinski rat – Pregled političke i diplomatske povijesti”, koja daje specifične odgovore hrvatskomu narodu na sva navedena pitanja, s pozicije hrvatskoga povjesničara.

S dr. Nazorom razgovara Marko Ljubić.

♦ Može li se kreirati državna politika i donositi zaključke i smjernice u Saboru bez poznavanja elementarnih povijesnih činjenica?
♦ Kome odgovara neznanje zastupnika i kuda vodi?

♦ Zašto hrvatski političari ne čitaju relevantne povijesne knjige i autore, a lako prihvaćaju aktivističke interpretacije dvojbenih autoriteta?
♦ Je li Nazorova knjiga iz uvoda odgovor na tzv. Briselsku čitanku?
♦ Što je neshvatljivo pa i sramotno u izlaganju Vesne Pusić povodom rasprave o statusu Hrvata u BiH?
♦ Kakav je odnos ministrice Nine Obuljen Koržinek prema Hrvatskom memorijalno-dokumentacijskom centru domovinskog rata?
♦ Namjeravaju li aktualna vlada i njezina resorna ministarstva realizirati stavove iz dokumenta dijaloga Vijeća za suočavanje s prošlošću, o poticanju i potpori znanstvenog istraživanja hrvatske prošlosti?

♦ Kakav prijedlog kurikula povijesti za hrvatske učenike priprema dr. Nazor i što mu je namjera?
♦ Može li se relevantno razgovarati o odnosima Hrvata i Bošnjaka u BiH, povijesti, sadašnjosti i budućnosti odnosa ta dva naroda, a ne poznavati sadržaj i poruke Islamske deklaracije Alije Izetbegovića?
♦ Zašto se u Hrvatskoj u javnom i političkom diskursu tolerira umjesto znanstvene interpretacije i argumentacije, aktivizam pod krinkom znanosti?
♦ Hoće li generacije hrvatske djece znati tko su, što su i koji je njihov stvarni nacionalni identitet i kada će znati?
♦ Zašto građanski odgoj ne nosi naziv domovinski odgoj?

♦ Može li se u Hrvatskoj biti povjesničar, a ne biti hrvatski povjesničar?
♦ Treba li 7. lipanja, dan kad je papa Ivan VIII. 879. godine uputio apostolski blagoslov hrvatskom knezu Branimiru kao vladaru hrvatskoga naroda na njegovom teritoriju, biti dan hrvatske državnosti?
♦ Je li proglašenjem hrvatske neovisnosti dana 25. lipnja rođena ili je tada obnovljena hrvatska država?

O tome i čitavom nizu drugih pitanja, pogledajte i poslušajte u Podcastu Velebit.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari