Connect with us

Politika

Zoran Milanović: Moramo konačno shvatiti da je priča o ’41, o Udbi gotova, da je dosta

Objavljeno

on

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je, sa predizbornog skupa Narodne koalicije, na prestanak podjela unutar hrvatskog društva te je poručio kako je “priča o ’41, o Udbi gotova”.

“Moramo konačno shvatiti da je priča o ’41, o Udbi gotova, da je dosta. Što je bilo bilo je. Pogledajmo se svako od nas u zrcalo. Ali time se nećemo pomaknut ni korak, to nas samo štopa. A naši konkurenti, naglašavam konkurenti, a ne neprijatelji u poslu, zaradi, bogatstvu gledaju kako se međusobno ‘pljuckamo’ i glođemo.

Smiju nam se i kažu ‘ovi ne znaju šta bi sa sobom’. Postoji koalicija koja zna šta bi sa sobom, koju ne proganjaju aveti prošlosti i koja ne liječi osobne i neke druge komplekse na političkom suparniku nego želi sraz ideja”, poručio je Milanović u Slavonskom Brodu.

Predsjednik SDP-a pozvao je i na prestanak podjela unutar hrvatskog društva te je poručio da za njega prva tema debata trebaju biti porezi no, tvrdi, nije naišao na spremnost kod suprotne strane.  “Mi smo za naprednu, konkurentnu, progresivnu Hrvatsku koja će na ljestvicama konkurentnosti rasti svake godine za deset mjesta”, rekao je Milanović.

Dodao je i kako je to posao za premijera, ali i da se s tim znanjima nitko nije rodio.

“Zadnjih osam mjeseci imamo posla s ljudima koji ne shvaćaju što je u hrvatskom interesu”, tvrdi Milanović.

Dužnost vlade i premijera, kaže, kao da je namjerno obezvrijeđena. “To nije pitanje ideologije i svjetonazora, očitovanja o nekim smiješnim pozdravima. To je pitanje sudbine zemlje i njene konkurentnosti. Mi moramo proizvesti bolje i konkurentnije”, rekao je Milanović navodeći primjer domaćeg turizma koji je rezultat smišljene politike, a što je potrebno i prostoru između Drave i Save. Nastavak gospodarskog rasta, rast zapošljavanja i smanjenje iseljavanja, rezultati su koje Milanović očekuje od mjera koje će poduzeti Narodna koalicija, a koju, kako kaže, čeka teška borba za glasove u V. Izbornoj jedinici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari