Connect with us

Hrvatska

Zoran Milanović na obilježavanju 30. obljetnice ‘Gromova’: ‘Uvijek svoji na svome’

Objavljeno

on

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović danas je položio vijenac i zapalio svijeću u spomen na poginule hrvatske branitelje kod spomenika poginulim pripadnicima 2. gardijske brigade Gromovi u Petrinji, nakon čega je sudjelovao u svečanom obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i uručenju beretki pripadnicima 2. mehanizirane bojne Gromovi u Vojarni Pukovnik Predrag Matanović.

U obilježavanju su među ostalima sudjelovali i ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, javlja HRT

Milanović je u govoru rekao kako je HV moderna vojska demokratske države ravnopravnih građana koja danas sudjeluje u međunarodnim misijama. Poručio je kako će u donošenju odluka kamo, kada i kako u kojem sastavu ići voditi računa da prije svega štite hrvatske interese, gdje naši vojnici mogu učiti, raditi na sebi i graditi svoje karijere i gdje se nećemo nepotrebno uplitati u tuđe sukobe.

– Vraćam se na riječi vaše prisege, koju je netko sastavio očito dobro razmišljajući – u vašim žilama teče stoljetno iskustvo ili krv hrvatskih utvrda. Tako je rečeno. A utvrde su uvijek branile. Rijetko je kada, ako ikada, ili jako rijetko, u motivaciji naših vojski bila pohlepa i žeđ i želja za tuđim, rekao je Milanović.

– Uvijek utvrde, uvijek svoji na svome, a i to što smo definirali svojim je bilo realno, trezveno, dodao je.

Milanović je rekao i da vidimo kako se svijet komeša i kakve se promjene događaju pred nama.

– Ovo nije obično vrijeme i tom vremenu moramo biti prilagođeni, cijelo vrijeme vodeći računa da jasno znamo definirati što su naši interesi, dokle možemo, preko čega ne možemo i koliko za to možemo odvojiti. U tom smislu, Hrvatska vojska mora, treba i bit će opremljena na odgovarajući način, poručio je.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari