Connect with us

BiH

Zoran Milanović odao počast osmero djece koja su poginula u eksploziji granate ‘Armije RBiH’

Objavljeno

-

Foto: Centralna.ba

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je, kako je i najavljeno, u Vitezu obišao spomen-obilježje “Osmica”, gdje je odao počast osmero djece koja su poginula u eksploziji granate ispaljene s položaja Armije RBiH u lipnju 1993. godine.

Spomenik pod nazivom “Osmica” podignut je na igralištu u naselju Podgradina koje se 10. lipnja 1993. našlo na meti topništva Armije BiH.

U eksploziji granate na mjestu je poginulo petoro djece i mladih, još troje ih je kasnije preminulo u bolnici od zadobivenih ozljeda a šestoro djece pretrpjelo je teške ozljede.

Žrtve su bili Sanja Garić (18), njezin brat Milan Garić (12), Dragan Ramljak (15), Dražen Čečura (15), Boris Antičević (10), Sanja Križanović (15), te sestra i brat Augustina Grebenar (9) i Velimir Grebenar (12).

Za taj zločin do sada još nitko nije procesuiran.

Predsjednik Milanović je nakon odavanja počasti ubijenima kratko razgovarao s članovima njihovih obitelji koji su se okupili kod spomen-obilježja a oni su mu iskazali zahvalnost zbog dolaska i njegove geste.

Hrvatski predsjednik u trodnevnom je radnom posjetu BiH koji je u nedjelju započeo susretom s predstavnicima političkog, gospodarskog i kulturnog života Hrvata središnje Bosne a nastavlja posjetom Mostaru te Ljubuškom, Tomislavgradu i Livnu.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari