Connect with us

Hrvatska

Zoran Milanović: Sabor će biti raspušten do kraja rujna, nova Vlada počinje s radom već u prosincu

Objavljeno

on

Premijer Zoran Milanović je na upit novinara rekao da će Sabor biti raspušten do kraja rujna te da će Hrvatska već u prosincu imati novu, stabilnu Vladu koja će normalno nastaviti s radom i voditi zemlju.

[ad id=”68099″]

Na upit o koalicijskom sporazumu s IDS-om, Milanović je rekao da je IDS uvijek dobrodošao te da se nada kako će i dalje postojati suradnja između njih i SDP-a. Naglasio je dobre odnose između svoje stranke i IDS-a te odsutnost bilo kakvih svađa.

No isto tako je rekao odgovarajući na pitanja novinara, da je ostalo još puno posla za njegovu Vladu do kraja njihovog mandata, kao na primjer, donošenje propisa o energetskom siromaštvu. Istaknuo je kako je to dobra mjera te da će se onima koji su siromašniji smanjiti energetska naknada sredstvima iz proračuna. poručio je da nije riječ o predizbornom potezu, već o dugo pripremanoj pozitivnoj mjeri.

Milanović je dodao kako na konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović neće ići. Na upit što misli o preseljenju njezinog ureda u Vukovar u studenom, on odgovara da Predsjednica može biti gdje god želi, ako smatra da će tako biti bliža ljudima. “Mi se bavimo ozbiljnim poslom, a ona može putovati”, dodao je.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari