Connect with us

Politički rentgen

Zoran Milanović: ‘Treba srušiti ovu vladu’!

Objavljeno

-

Mesića nisam slučajno spomenuo u ovom kontekstu bliskosti s Milanovićem, jer on je valjda jedini u Republici Hrvatskoj koji se divi Milanoviću zbog njegove izjave o Ukrajini. O Milanovićevom antagoniziranju Bošnjaka i o njegovoj ljubavi prema secesionističkoj politici Milorada Dodika nema ni riječi? Mesiću maca popapala jezik!

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

U moru neviđenih Milanovićevih gafova, nije čudo da poneki i ne bude novinarski primijećen, no čudi što ispod radara sve češće prolaze njegove izjave koje ga determiniraju kao vođu udružene lijevo-desne oporbe.

Dakako, legitimna je politička zadaća oporbe rušiti Vladu Republike Hrvatske i dograbiti se vlasti, no ono što mi se čini da nije legitimno, jest činjenica da Zoran Milanović nije predsjednik svih državljana Republike Hrvatske, a prisegnuo je to biti, nego je predsjednik samo onih koji simpatiziraju njegovu ulogu rušitelja aktualne vlasti. O Krašu, Krašogradu i bombonima „505“ sa „crtom“, objavljeno je već na stotine vic- komentara nastalih zbog njegovog naleta šećerne inspiracije.

Osobno se pitam, ima li smisla biti paranoičan pa ozbiljno i duboko analizirati Milanovićeve plitke izljeve, ili je doista došlo vrijeme sve pretvoriti u vic? Jer čini se da predsjednik i nije ništa drugo nego hodajući vic. Bilo bi lako zauzeti takvo stajalište, kada njegovi vicevi ne bi gromoglasno odjekivali međunarodnom zajednicom i gotovo je sigurno da će u dogledno vrijeme biti jako svrsishodno ustrojiti novo „Ministarstvo za isprike“ svim međunarodnim akterima koje je Milanović do sada uvrijedio? Dakle postavlja se pitanje, treba li komentirati Milanovićevu izjavu o rušenju Vlade Republike Hrvatske i njegovu ulogu lidera ujedinjene lijevo-desne oporbe i tražiti još dokaza da je tome tako? Rušenje aktualne Vlade Republike Hrvatske ozbiljna je stvar, a za ozbiljne stvari potrebno je valjda imati i ozbiljne argumente? Evo koji su to Milanovićevi rušiteljski argumenti iz njegove autentične izjave u Krašu, koju mnogi, kao slučajno nisu primijetili? Isto tako mnogi nisu primijetili da se u Zadru nije radilo o „trulim jajima“, nego o optužbi da je Plenković veleizdajnik, jer je eto u koaliciji je sa SDSS-om, kao da je to prva takva koalicija u Republici Hrvatskoj? Milanović je izjavu dao u kontekstu nabavke oklopnih transportera Bradlay!

„Nije to stvar drskosti, nego manjka pameti, Sabor u korespondenciji tretirati kao treću stranu. Sabor može jako puno toga, može zapravo sve i treba ga tretirati, u protivnom treba srušiti Vladu koja…..ovo nemojte shvatiti kao poziv….. to je neizbježan oblik prijezira, bezobrazluka u odnosu prema Saboru“.
Nešto kasnije netko od novinara je pitao Milanovića da objasni preneseno značenje „da se sruši Vlada“, na što je ovaj hitno reterirao: „To ste izmislili da sam vam rekao“!
Nije trebalo dugo čekati da ga isti dan demantira Franko Vidović, predsjednik Saborskog odbora za obranu nakon održane sjednice zatvorene za javnost, jer se raspravljalo o osjetljivim pitanjima vojne i nacionalne sigurnosti. Pa ne može se baš samo tako bakicama na placu davati tajne ugovore da u njih zamataju grincajg? Franko Vidović je inače kadar Milanovićevog SDP-a pa s toga njegova izjava ima posebnu težinu.

Saborski Odbor za obranu dao zeleno svjetlo za nabavu borbenih vozila Bradley: ‘Ponuda je bolja od prethodne’
Predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora Franko Vidović izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom Vlade Republike Hrvatske sa Sjedinjenim Američkim Državama u vezi s nabavom borbenih vozila pješaštva Bradley
Odbor za obranu Hrvatskog sabora na 17. zatvorenoj sjednici koja je održana u četvrtak 27. siječnja 2022. godine dao je pozitivno mišljenje o nabavi borbenih vozila pješaštva Bradley M2A2 ODS za potrebe opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ministar obrane Mario Banožić naglasio je kako mu je bila iznimna čast i zadovoljstvo prisustvovati sjednici Odbora za obranu na kojoj se razgovaralo o važnim odlukama po pitanju opremanja i modernizacije Hrvatske vojske.

„Zahvaljujem svim članovima Odbora koji su podržali i prepoznali važnost i ovog projekta, što su saslušali sve argumente koji su prije svega dolazili od Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske kroz izraženu taktičko-tehničku studiju o borbenom vozilu pješaštva. U ova dva mjeseca održali smo veliki broj sastanaka i u Glavnom stožeru i u Ministarstvu obrane, a isto tako i sa svima koji su relevantni za donošenje jedne ovakve odluke. Razmotrili smo financijske aspekte kao i sve što je predstavljalo moguće rizike za realizaciju ovog projekta“, pojasnio je ministar.

Naglasio je kako je u samom postupku učinjeno najbolje za Republiku Hrvatsku po pitanju modernizacije Hrvatske kopnene vojske.
„Ponuda koju smo dogovorili s američkom stranom znatno je bolja od prethodne. Platit ćemo gotovo 100 tisuća dolara manje po vozilu nego što je to bilo ponuđeno ranije. Američka strana povećala je donaciju za 6,1 milijun dolara te ona iznosi 51,1 milijun dolar“, rekao je ministar Banožić.

Također je najavio dodatnih 11 milijuna dolara za opremu s kojom će u budućnosti biti opremljena sva vozila s najmodernijim topovima, komunikacijskim sustavima, dodatnim naoružanjem i količinom streljiva raketa.

Predsjednik Odbora za obranu Hrvatskog sabora Franko Vidović izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom Vlade Republike Hrvatske sa Sjedinjenim Američkim Državama u vezi s nabavom borbenih vozila pješaštva Bradley istaknuvši kako je nakon četiri godine pregovora ipak pokazano da unutar sustava postoji dovoljno snage i da je moguće postići konsenzus bez obzira na sve poteškoće koje su tijekom pregovora nastale.

„Zadovoljan sam nabavom kojom povećavamo sposobnosti Hrvatske vojske i ispunjavamo cilj NATO-a. Nabava će ujedno utjecati i na hrvatsko gospodarstvo jer će omogućiti širi opseg poslova tvrtki Đuro Đaković Specijalna vozila. Uvjeren sam da će ovo dati pozitivan vjetar razvoju naših odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama“, istaknuo je Vidović.
Franko Vidović je na novinarski upit potvrdio da će Saborski odbor za obranu dobiti na uvid i ugovore o kupnji višenamjenskog borbenog zrakoplova i to u prostorijama Ministarstva obrane, bez prava na kopiranje zaštićenih dokumenata.

Milanovićev poziv na rušenje ove vlasti ovim je izjavama ostao je samo politikantska želja bez ijednog argumenta. Dakle, Milanović ne zna, ili se pravi tošo, da je u svakom postupku trošenja državnog novca, osobito za obranu zemlje, Hrvatski sabor nezaobilazni subjekt, ne može ga se zaobići, ne može ga se „bezobrazno prezirati“! Vladu Republike Hrvatske i Hrvatski sabor pod kontrolom vladajućih, Milanović želi prikazati kao neku opskurnu koruptivnu grupaciju koja je eto, na kupovini zrakoplova ili vojne opreme maznula ni manje ni više nego 200 milijuna eura i stavila sebi u džep? Po onoj Mesićevoj logici „drž’te lopova“ sa egzotičnog Kanarskog otočja!

Mesića nisam slučajno spomenuo u ovom kontekstu bliskosti s Milanovićem, jer on je valjda jedini u Republici Hrvatskoj koji se divi Milanoviću zbog njegove izjave o Ukrajini. O Milanovićevom antagoniziranju Bošnjaka i o njegovoj ljubavi prema secesionističkoj politici Milorada Dodika nema ni riječi? Mesiću maca popapala jezik! Čini se da je to prekomplicirano i za Stjepana Mesića, kada se uzme u obzir da su i on i Milanović do nedavno zagovarali građanski koncept BiH veličajući Željka Komšića! Dakle glede Ukrajine za Mesića je Milanović heroj, a glede BiH Milanović je izdajica, što samo po sebi spada u formulu podvojene ličnosti?

Na jednom našem uglednom portalu u tijeku je anketa s pitanjem: „Tko je najgori hrvatski predsjednik?“ Za sada, nakon više od tisuću ispitanika uvjerljivo vode Stjepan Mesić i Zoran Milanović? Tko je najgori Predsjednik Vlade Republike odavno je poznato! Odrekao ga se čak i Franko Vidović kao i njegova partija!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari