Pratite nas

Pregled

Zoran Milanović: Trenutno nisam za uvođenje totalne karantene

Objavljeno

na

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u subotu da nije za olako potezanje vojske koja bi trebala pomoći policiji u kontroli građana kao i da trenutno nije za uvođenje totalne karantene, istaknuvši da je ključno da su ljudi odgovorni i ponašaju se kao da su zaraženi, a nisu.

“ključno je da Ako svatko da takav doprinos, problem će biti puno manji. Ali problem će rasti još neko vrijeme, znamo sada više toga i o smrtnosti”, kazao je Milanović prilikom obliaska ekspedicijskog kampa i šatora koje Hrvatska vojska podiže ispred Kliničke bolnice Dubrava za prihvat pacijenata zaraženih koronavirusum.

Upitan treba li vojska pomoći policiji u kontroli pridržavanja mjera socijalne distance, Milanović je ustvrdio da nije za “olako potezanje vojske”. Također, komentirao je najavljene mjere policijske kontrole građana na ulici, istaknuvši da trebamo paziti da i nama samima ne popusti samokontrola.

“Trebamo paziti da ne počnemo prepoznavati neprijatelja i ugrozu na svakom koraku”, rekao je predsjednik dodavši da je moguće da se radi o ljudima koji su članovi obitelji u istom kućanstvu, a među njima se interakcija ionako ne može izbjeći.

Dodao je da u ovom trenutku nije za uvođenje totalne karantene.

“Tu odluku vjerojatno neću donijeti ja, ja je mogu podržati, ali ne vidim potrebu za to u ovom trenutku. Totalna karantena, u ovom trenutku ne”, poručio je. (Hina)

Igor Rudan – KARANTENA HRVATSKA: SVI U KUĆE SAD ODMAH!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari