Connect with us

Politika

Zoran Milanović uzvratio Plenkoviću na komentar da se dosađuje na svojoj funkciji

Published

on

Premijer Andrej Plenković odgovorio je na jučerašnje poruke predsjednika Zorana Milanovića koji je komentirao premijerovu izjavu da “reciklira stvari oko Nacionalnog stožera”. “Meni se čini da je on tek sada shvatio na kakvoj je dužnosti, pa mu je strašno politički dosadno”, rekao je Plenković o Milanoviću.

Predsjednik Zoran Milanović u Rijeci je odgovorio na prozivke premijera Andreja Plenkovića da je njemu dosadno na funkciji predsjednika.

“Nije kritizirao mene, nego funkciju, koliko razumijem hrvatski, rekao je da je to sudbina posla, nije moja krivnja no činjenica je, bilo mi dosadno ili ne, tko piše takve poruke na Twitteru, da se jako dosađuje”, rekao je predsjednik.

Istaknuo je da uloga Stožera postaje farsa “gdje se pod krinkom struke pogoduje sitnim dnevnim interesima ovog ili onog pajdaša, to se da promijeniti u Saboru”.

“Ne mogu reći da se on dosađuje, no ljudi koju šalju tvitove su čudni. Pet puta smo razogavali o tome, posljednji puta kada je bio kod mene za mandat”, rekao je.

“Ponavljam, bit ću grintavac, davno sam prošao stvari kroz koje on prolazi, možda ga to frustrira. Moramo voditi računa da Sabor pokriva sve stvari koje zadiru u ljudska prava, ovo nije proglašenje ratnog stanja, mi živimo u izvanrednom stanju koje nije na odgovarajući pravni i politički način sankcionirano”, rekao je Milanović.

Istaknuo je da je nošenje maske cirkus.

“Moraš imati pravnu osnovu, živimo u izvanrednom stanju za koje nitko nije dao odobrenje”, rekao je Milanović i ponovio kako je s Plenkovićem o tome pričao pet puta.

“Deset godina sam bio predsjednik SDP-a, predsjednik Vlade i sada predsjednik Republike, dopustite da nešto o tome znami da nemam loše namjere. Govoriti da je nekome dosadno i da je tek shvatio što mu je posao je udar na posao, no na mene. Njegove zadaće su ozbiljnije od mojih, ja to znam, sve sam to vidio”.

Na pitanje misli li da predsjednik Vlade na taj način umanjuje ulogu predsjednika države, Milanović je rekao.

“Ja još uvijek ne mogu vjerovati da je on to pisao na Twitteru, nego vjerojatno neki jazavac iz njegovog ureda. Ne mogu vjerovati da bi Plenković napisao takvu glupost. I mene živicra što moram stajati na plus 30 i nositi odijelo, to dolazi s poslom. Nemaš pravo da te živcira”, rekao je Milanović koji nije objasnio o kojoj se Twitter poruci radi i dodao kako dobro zna premijera i sve je ovo prošao, no zbog toga se ne osjeća nadmoćno.

Plenković: Predsjednik Republike i ja slažemo se da se ne slažemo

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari