Connect with us

Vijesti

Zoran Stevanović se jedva odupire porivu da Hrvatsku prijavi i kad postigne zgoditak

Objavljeno

-

Sad to već pomalo nalikuje na hajku, pa i čisti progon hrvatskih navijača. Ako je za vjerovati britanskim tiskovinama, jer u Hrvatskom nogometnom savezu nemaju potvrde, Fifa je pokrenula istragu oko ponašanja hrvatskih navijača na prvoj utakmici s Brazilom. A istraga je pokrenuta zbog, navode “upućeni” novinari” zbog istaknute ustaške zastave na tribinama..[su_spacer]

do-kad-ce-osobe-poput-zorana-stevanovica-provocirati-i-vrijedjati-sve-koji-vole-hrvatsku

Neizbježna je jedna naša opaska pritom. Mnogi, pa vjerojatno i ti koji prijavljuju po Brazilu, i današnju službenu hrvatsku zastavu nazivaju – ustaškom.

Nakon što je Fifa drakonski kaznila nogometaša reprezentacije Josipa Šimunića zbog uzvika “Za dom”, tumačeći ponašanje uzornog reprezentativca poput ponašanja najokorjelijeg kriminalca i serijskog ubojice sada se očito secira i ponašanje svakog hrvatskog navijača. Ponaosob. U tome prste ima i Fare (Football against racism), organizacija s nesumnjivo plemenitom idejom, ali što se tiče Hrvatske i njenog ogranka instrumentalizirana do apsurda.

Fare u Hrvaskoj predstavlja Zoran Stevanović iz Rijeke. On istovremeno vodi i Regionalni centar za razvoj iz Rijeke i koristio je dosad obilatu pomoć svog stranačkog kolege iz SDP-a Željka Jovanovića, donedavnog ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Kako drugačije protumačiti financijsku i svu ostalu pomoć tog ministarstva Stevanoviću prije europske smotre 2012. u Poljskoj kada je Jovanović potpisao ugovor sa Stevanovićem u cilju otvaranja nekakvih navijačkih veleposlanstava u Poljskoj.

Zar treba govoriti da niti jedan hrvatski navijač ne može smisliti ni vidjeti Stevanovića znajući za njegovo prokazivanje i opasne namjere i da su ta kvazi veleposlanstva u Poljskoj doživjela krah.

Stevanović ima očito samo jedan zadatak.

Denuncirati ponašanje hrvatskih navijača što češće i što rigidnije. I na taj način sebi osigurati zaradu. On u ime Fare organizacije Uefi i Fifi prijavljuje kada navijači uzviknu ime grada Vukovara, kada unesu na stadion transparent s natpisom Vukovar, on prijavljuje navijače kada pjevaju pjesmu “Lijepa li si” od Marka Perkovića, on zapisuje svaki uzvik, zacijelo i razgovor na tribinama. Uglavnom, on Uefi i Fifi prijavljuje što svaki hrvatski navijač – misli. Pritom sve to tumači Uefi i Fifi kao rasističko ponašanje. I za to dobija novce od krovne europske i svjetske nogometne organizacije, ali i od institucija današnje vlasti u Hrvatskoj. Nisko i odvratno.

Zoran Stevanović mora da je plaćen po učinku, jer je hiperproduktivan i hipersenzibilan na svako spominjanje hrvatskog imena. A predstavlja se kao hrvatski navijač. Kakav apsurd.

U ovom svježem slučaju iz Brazila britanski novinari svoje informacije potkrijepljuju vijestima “o ustaškoj zastavi u Brazilu”. Sve tako nalikuje, kao i dosad, na podlost hrvatskog ogranka Farea, a ogorčenje navijača koji su meta ovakvih napada može biti posve razumljivo.

Dosad je bjelodano bilo da je Željko Jovanović koristio Stevanovića u borbi protiv Hrvatskog nogometnog saveza, bio je to svojevrstan način i ucjene i reketa prema Savezu. Uostalom, izvršni dopredsjednik HNS-a Damir Vrbanović nakon utakmice protiv Islanda u Zagrebu i skidanja od strane delegata utakmice transparenta “Zapamtite Vukovar” jasno je rekao što se zbilo.

– Fare i Zoran Stevanović su tražili micanje transparenta, rekao je Damir Vrbanović, izvršni dopredsjednik Saveza.

Biti će da je i tada Fifi rečeno da je riječ o ustaškom transparentu. Koristeći neupućenost Fife i latentnu mržnju prema hrvatskom znakovlju i hrvatskom domoljublju Stevanović sa svojim istomišljenicima igra najpodliju igru. Možemo samo zamisliti kako se Stevanović jedva odupire porivu da Hrvatsku prijavi i kad na terenu postigne zgoditak.

Izvor: kk

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari