Connect with us

Reagiranja

Zorica Gregurić demantira premijera da nakon uhićenja na srbijanskoj granici nisu obavijestili policiju

Objavljeno

-

Predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovar Zorica Gregurić demantirala je tvrdnje premijera Andreja Plenkovića da nakon uhićenja i ispitivanja na srbijanskom graničnom prijelazu Batrovci gdje se zatekla sa suspendiranim policijskim istražiteljem Nikolom Kajkićem nisu obavijestili hrvatsku policiju.

“Očitom neistinom” nazvala je nedavnu premijerovu tvrdnju da se do Kajića i nje “nije moglo doći dva i pol dana”, da se nikome nisu javili te da je “Ministarstvo vanjskih i europskih poslova prosvjedovalo prema srbijanskim institucijama”.

“Dužni smo i obvezni hrvatskoj javnosti ukazati na ono što se dogodilo i što je istina. Naime nas nitko niti iz jedne hrvatske službe odnosno institucije nije kontaktirao, iako smo bili dostupni.

Odmah po dolasku svojim obiteljima, jer prirodan prvi korak po prelasku granice nakon takvog traumatičnog iskustva u kojem se između ostalog prijetilo i članovima naših obitelji, je najprije rasteretiti brige zabrinute obitelji. Nakon toga smo odmah DORH-u podnijeli obavijest o počinjenju kaznenog djela.

Putem elektroničke pošte službena obavijest o uhićenju i privođenju dvoje hrvatskih državljana na srbijanskom graničnom prijelazu Batrovci poslana je Predsjednici, predsjedniku hrvatske vlade, predsjedniku Hrvatskog sabora, ministrici vanjskih i europskih poslova, saborskim odborima za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, ratne veterane, europske poslove, vanjsku politiku itd.

Gospodin Andrej Plenković je znao, jer je obaviješten putem službenog elektroničkog kanala hrvatske vlade ne samo što se dogodilo i kojim torturama je bilo izloženo dvoje hrvatskih državljana na srbijanskom graničnom prijelazu Batrovci od strane srbijanskih graničnih policajaca i agenata srbijanske obavještajne službe, nego je u e-mailu imao i kontakt podatke na koje smo bili dostupni”, tvrdi Gregurić.

(Hina)

 

Nikola Kajkić: ‘Skinuli su me do gola, psovali mi ustašku mater i govorili da sam đubre’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari