Connect with us

EU

Zovko izabrana za potpredsjednicu Kluba zastupnika EPP-a u Europskom parlamentu

Objavljeno

-

Klub zastupnika europskih pučana (EPP) u Europskom parlamentu u srijedu je za jednu od svojih potpredsjednica izabrao hrvatsku zastupnicu Željanu Zovko, a za predsjednika ponovno Nijemca Manfreda Webera.

Pučani su u srijedu uz predsjednika birali i 10 potpredsjednika Kluba zastupnika EPP-a, te je na dužnost jednog od njih izabrana Željana Zovko (HDZ).

“Velika mi je čast što sam izabrana za potpredsjednicu Kluba Europske pučke stranke u Europskom parlamentu. Ovo smatram velikim priznanjem rada naše hrvatske HDZ/EPP delegacije, kojoj se ovim putem zahvaljujem na predlaganju moje kandidature“, rekla je tim povodom je Zovko.

„Na polovici smo mandata i pred nama je mnogo posla. Radujem se suradnji s kolegama zastupnicima u Predsjedništvu Kluba zastupnika EPP-a“, poručila je hrvatska zastupnica a u svom je govoru zahvalila kolegama pučanima što su prepoznali njezino dugogodišnje zalaganje u Europskom parlamentu.

„Posljednjih godina imala sam čast surađivati s mnogima od vas kao zamjenica koordinatora EPP-a i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove, kao i u svom parlamentarnom radu u Odboru za kulturu i obrazovanje te Pododboru za sigurnost i obranu. U izazovnim vremenima koja su pred nama, radujem se daljnjem radu na napretku, nizanju uspjeha i povećanju vidljivosti našeg kluba zastupnika”, zaključila je Zovko, navodi se u priopćenju.

Na izborima je za predsjednika pučana u parlamentu ponovno izabran Manfred Weber iz bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU) koji je na toj dužnosti od 2014. godine.

Uz Zovko za potpredsjednike pučana u EP-u izabrani su Esteban González Pons (Španjolska), Siegfried Mureşan (Rumunjska), Jan Olbrycht (Poljska), Esther de Lange (Nizozemska),
Rasa Juknevičienė (Litva), Arnaud Danjean Francuska), Evangelos Meimarakis (Grčka), Frances Fitzgerald (Irska) i Paulo Rangel (Portugal).

Izbori održani u srijedu redovni su izbori na polovici mandata saziva parlamenta.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari