Connect with us

Naši u svijetu

Zrakoplov iz Moskve za Havanu leti izvan rute. Prevozi li Snowdena?

Objavljeno

-

Zrakoplov Aeroflota skrenuo je s uobičajenog smjera na putu iz Moskve prema kubanskoj Havani, izvijestio je FlightAware koji prati letove. Ova informacija pokrenula je špekulacije da se u zrakoplovu nalazi Edward Snowden.

Zrakoplov je poletio danas u 14.05 sati po lokalnom vremenu. Na ovoj ruti uobičajen je smjer let preko Skandinavije i Greenlanda prije skretanja južno preko Kanade i Sjedinjenih Država. Ovaj zrakoplov je krenuo zapadno preko Europe do Atlantskog oceana. Na odredište bi trebao stići za nešto više od četiri sata, odnosno nešto iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu.

Istovremeno, objavljena je informacija koju je Snowden također otkrio – da je Microsoft pomagao američkoj vladi  “zaobići” mehanizme za šifriranje koji služe u svrhu zaštite privatnosti milijuna korisnika platformi koje su bile špijunirane poput Outlook.com, Web chat, Hotmail-a, i Skype-a, objavio je danas britanski Guardian. Dokumenti koje posjeduje Edward Snowden s tim informacijama označene su kao “strogo povjerljivo”. Autori objavljenog članka su Glenn Greenwald i Laura Poitras, dvojac koji je intervjuirao Snowdena netom prije nego se javno otkrio kao izvor iz NSA koji je iznio tajne informacije o prisluškivanju.

vecernjihr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas