Pratite nas

Reagiranja

ŽRTVA IH JE ZAUSTAVILA U NASRTAJU – ŽRTVA ĆE IH POBJEDITI !

Objavljeno

na

Vukovarsku, hrvatska žrtvu opet su gurnuli s devetog na 56. a potom na 66. mjesto saborske rasprave.

Pokušavaju skriti poraz podmukle agresije na sjećanje i nacionalni ponos.

Davnog, 18.rujna 2013. SOHV je uz potporu 52 saborska zastupnika pokušao otvoriti konstruktivni dijalog izazvan pravnom agresijom na žrtvu Vukovara i Hrvatske. Dijalogom smo odgovorili na agresiju jer smo pročitali prljavi plan tvoraca kaosa.

Saborski čarobnjaci muteži i demagogije su uspijevali pomaknuti točku dnevnog reda na začelje svaki put kad bi došla na red za raspravu. Brutalno, bezočno i prljavo se zaklinjući na dijalog tijekom cijelog perioda.
Predsjednik Hrvatske ih je slijedio pitijskim rečenicama,začinjenim osmjehom čekanja leševa,zaklinjući se u najbolje namjere.

Nastojali smo javnosti pojasniti cijeli niz kršenja zakonskih normi učinjenih protuustavnim,protuzakonitim i amoralnim činom noćne ćirilične agresije na žrtvu,sjećanje i nacionalni ponos.

Umjesto dijaloga doživjeli smo šikaniranja, omalovažavanja,suđenja, metalne ograde,vodene topove medijsku blokadu i niz drugih „demokratskih tekovina“ u režiji vlastodržaca.

Samo trezvenost, čast,ponos, samoprijegor i hrabrost hrvatskih domoljuba zaslužni su za izbjegavanje scenarija kaosa koji su namjenili Vukovaru i Hrvatskoj, kako bi dimnom zavjesom nereda skrili svoj prljavi posao podrivanja Hrvatske u čekanju Zapadnog Balkana na priključak.

Prikupili gotovo 650.000 potpisa za referendum, što je Sabor potvrdio. Referendumsko pitanje nije u neskladu s Ustavom, što je Ustavni sud RH u svojoj katastrofalnoj odluci potvrdio. Zašto katastrofalnoj?

Unatoč tomu što ne postoji ni jedan zakonski ni ustavni razlog za zabranu referenduma – referendum je zabranjen!

To je urušavanje trodiobe vlasti i ustavnopravnog poretka, to je oduzimanje suvereniteta narodu.

Od toga dana, gospodo, Hrvatska je u ustavnoj krizi.Unatoč katastrofalnoj odluci Ustavni je sud u deset točaka jasno potvrdio sve navode koje SOHV gluhim tvorcima kaosa pojašnjava godinu i pol dana, posebno naglasivši kako čitati čl.8 UZoPNM te mjesnu nadležnost koju je Bauk brutalno prekršio.

Nadali smo se da će poraženi konačno posegnuti za dijalogom, no točku su ponovo sa devetog mjesta, skrivajući strah od žrtve, premjestili na 56., pa potom na 66. mjesto. Ovo bi trebalo biti dovoljno i slijepima i gluhima.
Umjesto razuma, potom su ujedinjenim snagama nasrnuli na referendumski institut vršeći državni udar na nositelja suvereniteta –narod Hrvatske.

1991. obranili smo slobodnu, suverenu, jedinu nam Hrvatsku i predali suverenitet narodu. Sada ga od naroda pokušavaju oteti. Neće proći.

Braniteljske udruge Hrvatske će 23.rujna održati sastanak s kojega ćemo uputiti jasnu poruku tvorcima kaosa.

Gospodo licemjerna hoćete li imati obraza doći u vukovarsku Kolonu sjećanja ove godine?
Ako do tada opstanete, jer kao Hrvati bez funkcija, u Koloni nikada i niste hodali.
stozer grbS vjerom u Boga i hrvatski narod.
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara
Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Angažman u ‘MUP-u Krajine Vukovar’ Hrvatska priznaje kao radni staž?

Objavljeno

na

Objavio

Da nema kraja apsurdima u Lijepoj našoj pokazuje i slučaj jednog od pripadnika srpskih okupatorskih snaga u Vukovaru kojem je Hrvatska priznala radni staž za vrijeme rada u ‘MUP-u Krajine Vukovar’. Preslik radne knjižice objavio je HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej.

Tako je dotičnom područni ured Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Vukovaru priznao radni staž u trajanju od pet godina, devet mjeseci i 13 radnih dana u razdoblju od 17. 10. 1991. godine do 19. 7. 1997. godine kao pripadniku MUP-a Krajine Vukovar, dakle sve do mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, prenosi Direktno.hr

Culej je u razgovoru za Direktno istaknuo kako je to samo jedan od takvih slučajeva kada se aktivno sudjelovanje u agresiji putem paravojnih srpskih službi priznaje kao radni staž na osnovu koje će agresori od Hrvatske dobiti mirovinu ili je već primaju. “Na taj način Hrvatska i službeno priznaje da se kod nas zapravo vodio građanski rat”, uvjeren je.

 

Projekcije proračuna za 2020. i 2021. – Smanjuju se sredstva za mirovine pripadnicima HV-a a povećavaju sudionicima ‘NOB’-a?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Jandroković o Glasnovićevom govoru: Prenosite zastupnike koji govore korisno pa će se izmijeniti klima

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak se u izjavi novinarima osvrnuo na govor neovisnog zastupnika Željka Glasnovića koji je medije nazvao moralnim tifusarima i rekao da imaju moralnu sidu, istaknuvši da je odgovornost na svakome od zastupnika, a da je na medijima da to adekvatno komentiraju.

“Nedavno sam čuo da vas je jedan zastupnik nazvao korisnim idiotima. Mislim da bi bilo dobro da takve zastupnike tretirate na odgovarajući način“, poručio je Jandroković novinarima.

Na primjedbu da Glasnovića nije opomenuo ni zaustavio, Jandroković je odgovorio da on „ljude pušta da govore što hoće, jedino ako netko nekoga osobno prozove, onda ga upozori“.

“Ovako za općenite rasprave, najbolji sud je sud građana i vas medija da takve zastupnike jednostavno tretirate na odgovarajući način“, smatra šef parlamenta.

“Svašta se može čuti s govornice. Svaki govor koji je neprihvatljiv nije dobrodošao u Sabor“, dodao je. Ocijenio je i da u Saboru ima izvrsnih rasprava i zastupnika koji se pripremaju za raspravu, ali i onih koji na ovaj način pokušavaju skrenuti pozornost.

“Pokušajte naći način da takvi ne uđu u prvi plan, nego oni koji se dobro pripremaju i dobro i korisno govore“, rekao je Jandroković.

Ne slaže se s Mostovcem Božom Petrovom da bi se ovakve situacije riješile da je prihvaćen Etički kodeks koji je predložio, jer, kaže, „etički kodeks neće staviti pod kontrolu zastupnike koji imaju namjere dolaziti u prvi plan uvredama, jeftinim atrakcijama“.

“Smatram da su mediji tu ključni, koji će selektirati one zastupnike koji govore korisno i o temama“, poručio je.

Na primjedbu da se saborske sjednice prenose, novinare je zapitao: Što očekujete?

„Ja bih morao dnevno deset zastupnika prekidati jer iznose uvrede ne samo na račun medija. Vi ste se sad našli pogođeni, ali pogledajte kako zastupnici govore jedni o drugima, kako se odnose prema predsjedavajućima. Ja bih cijelo vrijeme morao davati opomene. To ne činim zato što je sud javnosti taj koji će biti presudan, a ne moja opomena“, mišljenja je Jandroković, pojasnivši da opomene daje u situacijama za koje smatra da je to nužno.

“Ovakve rasprave kao što ste čuli danas, slušamo svakodnevno. Ne mislim da ću svojim opomenama niti Etičkim kodeksom rješavati takve stvari. To je savjest zastupnika, oni mogu ovdje govoriti, izabrani su od građana da govore. Kako oni govore, to je na njima i građani će to procijeniti. Ponavljam, prenosite one zastupnike koji govore korisno i pametno, koji ne vrijeđaju i koji su koncentrirani na sadržaj i pripremaju se za raspravu. I onda će se izmijeniti klima, a ne mojim opomenama“, ocijenio je Jandroković.  (Hina)

Glasnović: Ti komunisti nisu mogli sačuvati ni tu šugavu Jugoslaviju, neki sjede ovdje, ti šugavi Jugoslaveni

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari