Pratite nas

BiH

Zukan Helez osuđen na uvjetnu kaznu zatvora

Objavljeno

na

Vlasnik ugostiteljskog objekta je zadobio veoma teške ozljede po cijelom tijelu te se oporavljao u bolnici

Odlazeći ministar za braniteljska pitanja u Vlade Federacije BiH Zukan Helez danas je na Općinskom sudu u Bugojnu osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od osam mjeseci zbog tučnjave u kafani u tom gradu koja se dogodila 8. rujna 2013. godine.

Tog dana je ministar Helez u pratnji Elvisa Tukara i Midhata Palića ušao u ugostiteljski objekat u vlasništvu Benjamina Hajdarevića te ga šakom udario u sljepoočnicu. Sve to je promatrala njegova maloljetna kći. Helez, Tukar i Palić su nastavili udarati Hajdarevića sve dok nije izgubio svijest.

Vlasnik ugostiteljskog objekta je zadobio veoma teške ozljede po cijelom tijelu te se oporavljao u bolnici. Osim toga, Tukar i Palić su ispred ugostiteljskog objekta pretukli i radnicu kafića Slavku Bastu.

Helez se danas pojavio na Općinskom sudu u Bugojnu u pratnji branitelja, kao i Elvis Tukar i Midhat Palić. Sva trojica su se izjasnili da su krivi i prihvatili sankciju predloženu optužnicom Tužiteljstva Srednjobosanske županije.

Večernji list

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara diljem Hrvatske i BiH pale se lampaši

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Kamenjar.com

Četiristotinjak osnovnoškolaca iz Marije Bistrice odalo je počast Vukovaru na Kalvariji bistričkoga Svetišta. Riječ je o školskom projektu “I u mojoj školi živi Vukovar” koji se održava već osmu godinu.

Nakon predavanja Jasne Mihaljević – rođene Vukovarke i supruge hrvatskoga branitelja koji je preživio srpski logor te Svete mise, djeca su se u koloni sjećanja popela na Kalvariju, zapalila svijeće i poslala pozdrav Vukovarcima.

Svih ovih godina, u povodu Dana sjećanja, posebno je svečano i u zagrebačkoj Aveniji Vukovar, javlja HRT.

Također i u djelovima Bosne i Hercegovine obilježava se spomen na žrtve Vukovara, pa su svijeće upaljene u centru Širokog Brijega, Mostara i dr.

Obilježena žrtva Vukovara u BiH i 26. obljetnica Herceg Bosne

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari