Connect with us

Gospodarstvo

Župan Anušić zadovoljan sporazumom o kupoprodaji Meggleove mljekare

Objavljeno

on

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić izjavio je u četvrtak kako je iznimno zadovoljan sporazumom o kupoprodaji Meggleove mljekare, postignutim nakon višemjesečnih pregovora između Fortenova grupe i uprave Megglea u Osijeku.

“Kada je u srpnju objavljena vijest o odlasku Megglea iz Hrvatske, svjestan da ne možemo promijeniti odluku strane uprave tvrtke, pozvao sam hrvatsku upravu Megglea na razgovor kako bismo pronašli način da zadržimo mljekarsku tradiciju u Osijeku i sačuvamo radna mjesta. Održali smo sastanak sa zainteresiranim tvrtkama u Ministarstvu poljoprivrede, odakle su i krenuli ovi, uspješno okončani pregovori temeljem kojih ‘Belje plus’ u sastavu Fortenova grupe preuzima mljekaru”, objavio je Anušić na svojoj Facebook stranici.

Ističe da kao župan ne može utjecati na poslovne procese i odluke tvrtaka koje posluju na našem području, ali može upozoriti na problem i pružiti ruku suradnje radi pronalaska najkvalitetnijeg rješenja.

Smatra kako je upravo primjer Megglea pokazao da načelnici, gradonačelnici i župani itekako mogu pridonijeti rješavanju problema svih gospodarskih dionika koji su spremni na razgovor.

“Naša je dužnost da reagiramo, da surađujemo i da povezujemo gospodarstvenike međusobno, ali i sa svim razinama vlasti. Čestitam upravama obiju tvrtki na uspješno odrađenom poslu, a radnicima i kooperantima Megglea želim još puno radnih dana u mljekarskoj industriji”, poručio je župan Anušić. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari