Pratite nas

Komentar

Župan Boban: Dan državnosti trebamo slaviti 30. svibnja

Objavljeno

na

Foto: Hina

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban rekao je u ponedjeljak kako se nada da će Dan neovisnosti Republike Hrvatske 8. listopada ostati kao spomen-dan, a zauzeo se da obilježavanje Dana državnosti bude 30. svibnja.

U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, izaslanstva Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i braniteljskih udruga u ponedjeljak su položila vijence na Središnjem križu i Groblju branitelja na gradskom groblju Lovinac.

Župan Boban podsjetio je na zajedništvo prije 28. godina kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidanju svih veza s bivšom SFRJ.

“U tom trenutku nije bilo osobe koja nije rekla – ja se stavljam na raspolaganje u obranu Domovine”, istaknuo je Boban.Govoreći o datumima obilježavanja državnih blagdana, župan Boban se zauzeo da obilježavanje Dana državnosti bude 30. svibnja na datum kada je 1990. konstituiran prvi višestranački Hrvatski sabor, a ne 25. lipnja, kao što je to sada.

“Dan državnosti trebamo slaviti 30. svibnja zbog povijesnih, ali pragmatičnih razloga. Tada još traje školska nastava i djeca bi osjetila Dan državnosti, a 25. lipnja je školski raspust”, rekao je Boban.

Dodao je kako se nada da će Dan neovisnosti, 8. listopada, ostati “kao spomen-dan”.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara također je komentirao obilježavanje državnih praznika.

“Mi smo naše građane pomalo zbunili s razdvajanjem Dana državnosti, Dana pobjede i Dana neovisnosti tako da kad me pitate u kakvom ozračju slavimo danas – vjerujem da se ljudi prisjećaju tog važnog datuma, ali kad ih točno pitate definiciju – neće vam točno kazati”, rekao je Krstulović Opara.

U povodu Dana neovisnosti, u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se svečani koncert “Domovini s ljubavlju”. Kako je najavljeno, na koncertu će nastupiti Orkestar Hrvatske ratne mornarice pod ravnanjem maestra Tonćija Ćićerića, Klapa HRM-a “Sv. Juraj”, pjevači Goran Karan, Đani Stipaničev, Helena Gudelj i Ankica Grossi. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Davor Domazet Lošo: Ugroza dolazi od migranata čiju je krizu izazvala anglosaksonska geopolitika

Objavljeno

na

Objavio

Srbija liječi komplekse poražene države

”Ma kakvi Srbi, oni nas neće moći napasti idućih 500 godina; pravi problem su migranti”, kaže ratnik i vodeći hrvatski geopolitičar Davor Domazet Lošo, kao strateg i zapovjednik jedan od najzaslužnijih za pobjedu u Domovinskom ratu.

I objašnjava: “Hrvatska je pobijedila Srbiju i to Srbi dobro znaju. Devedesetih godina je omjer oružanih snaga Hrvatske i Srbije bio jedan naprama 250”.

Ne treba naoružavanje dviju zemalja obrazlagati iz njihovih međusobnih odnosa, jer: “Ni Hrvatska ni Srbija ne vode geopolitičke igre u ovom dijelu svijeta, a ni u Europi. Vode ih velike države.” Ugroza dolazi od migranata čiju je krizu izazvala upravo anglosaksonska geopolitika”, koja je u ovom dijelu svijeta takmac kineskoj i ruskoj.

Lošu treba čuti i poslušati kao velikog znalca i iskusnog ratnika, to prije što hrvatsku paranoju mnogo više od migranata hrani naoružavanje Srbije koja kao agresor poražen u ratu “liječi svoje komplekse”.

A liječi ih tako što nema područja i teme u kojima srbijanske elite i mediji ne uspoređuju Srbiju i Hrvatsku ustrajno pothranjujući animozitet tamošnje javnosti prema Lijepoj Našoj, komentirao je Milan Ivkošić / VL

 

TRAGEDIJA ILI ORGANIZIRANA DIVERZIJA : ‘Saudijski princ nudi 5000 dolara svakom tko iz islamskih zemalja ode u Europu’?

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ivkošić: Kad Škoro ‘vrati narodu Hrvatsku’, svi ćemo pjevati

Objavljeno

na

Objavio

Bože, što će nam biti lijepo kad Miroslav Škoro bude predsjednik! Na referendumima koje će pokrenuti odlučit ćemo o svom životu, povećat ćemo si plaće, nećemo više raditi nedjeljom.

Škori će se kao predsjedniku države proširiti ovlasti, a on će s tako velikom moći “vratiti narodu Hrvatsku”, to jest nama, kako danas reče razdraganim Zaprešićanima. Kao i on, imat ćemo dionice u tvrtkama, brati dividende i bogatiti se i samo bogatiti.

Onda će nas sve predsjednik poslati u pjevačku školu pa ćemo pjevati lijepo kao i on, sami ćemo sebi priređivati koncerte, jedni ćemo drugima biti mili i pjevati “Milo moje” dok će se od zavisti izjedati oni koji sada vode najveću stranku i koji su “izdali HDZ i hadezeovce”.

O, srećo naša, gdje si prije bio!? Zašto nas davno nisi poveo, zašto si dopustio da narod izdan od svoga vodstva godinama živi u nevoljama, osiromašuje i iseljava se iz zemlje?

Zašto nas nisi poveo čim nam je prije trideset godina zaprijetila opasnost od braće iz susjedstva pa da ih sredimo u dva dana i stvorimo svoju državu?

Ali razumijemo te, imao si ti plemenitijih nakana, dok je ovdje bilo klanje, ti si otišao u Ameriku i tamo u ljubavnim zanosima širio bratstvo i jedinstvo, komentirao je Milan Ivkošić / Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari