Pratite nas

Komentar

Župan Boban: Dan državnosti trebamo slaviti 30. svibnja

Objavljeno

na

Foto: Hina

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban rekao je u ponedjeljak kako se nada da će Dan neovisnosti Republike Hrvatske 8. listopada ostati kao spomen-dan, a zauzeo se da obilježavanje Dana državnosti bude 30. svibnja.

U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, izaslanstva Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije i braniteljskih udruga u ponedjeljak su položila vijence na Središnjem križu i Groblju branitelja na gradskom groblju Lovinac.

Župan Boban podsjetio je na zajedništvo prije 28. godina kada je Hrvatski sabor donio odluku o raskidanju svih veza s bivšom SFRJ.

“U tom trenutku nije bilo osobe koja nije rekla – ja se stavljam na raspolaganje u obranu Domovine”, istaknuo je Boban.Govoreći o datumima obilježavanja državnih blagdana, župan Boban se zauzeo da obilježavanje Dana državnosti bude 30. svibnja na datum kada je 1990. konstituiran prvi višestranački Hrvatski sabor, a ne 25. lipnja, kao što je to sada.

“Dan državnosti trebamo slaviti 30. svibnja zbog povijesnih, ali pragmatičnih razloga. Tada još traje školska nastava i djeca bi osjetila Dan državnosti, a 25. lipnja je školski raspust”, rekao je Boban.

Dodao je kako se nada da će Dan neovisnosti, 8. listopada, ostati “kao spomen-dan”.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara također je komentirao obilježavanje državnih praznika.

“Mi smo naše građane pomalo zbunili s razdvajanjem Dana državnosti, Dana pobjede i Dana neovisnosti tako da kad me pitate u kakvom ozračju slavimo danas – vjerujem da se ljudi prisjećaju tog važnog datuma, ali kad ih točno pitate definiciju – neće vam točno kazati”, rekao je Krstulović Opara.

U povodu Dana neovisnosti, u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se svečani koncert “Domovini s ljubavlju”. Kako je najavljeno, na koncertu će nastupiti Orkestar Hrvatske ratne mornarice pod ravnanjem maestra Tonćija Ćićerića, Klapa HRM-a “Sv. Juraj”, pjevači Goran Karan, Đani Stipaničev, Helena Gudelj i Ankica Grossi. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentar

Definiran dan prosvjeda protiv Beljaka u Samoboru

Objavljeno

na

Objavio

Poznati kirurg dr. Hrvoje Tomasović najavio je prosvjed protiv gradonačelnika Samobora i predsjednika HSS-a Kreše Beljaka:

“Nedjelja je poslijepodne, cijela Hrvatska je u iščekivanju povijenog rukometnog finala, a ja dežuran u bolnici🙂

Ali, rade i moji prijatelji iz grupe “Branitelji protiv Beljaka” koji su danas imali prvi radni sastanak u svezi prosvjeda protiv Beljakovog govora mržnje.

Definiran je dan prosvjeda, a to je nedjelja, 09. veljače ove godine, na središnjem samoborskom trgu.

Vrijeme: točno u podne😊

Dečki sutra kreću sa ishođenjem potrebnih dozvola, a cijela će grupa i šira zainteresirana javnost o svemu biti redovito obaviještena”, napisao je dr. Tomasović na svom facebook profilu

dr. Herman Vukušić poručio Beljaku: U skoro vrijeme može očekivati ‘šačicu pijanaca’ u Samoboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Herman Vukušić: Beljak promašio ‘Ceo fudbal’

Objavljeno

na

Objavio

Jutros sam posjetio stranicu FB gradonačelnika Samobora, Krešimira Beljaka, gdje je sinoć objavio fotografije svoje Spomenice Domovinskog rata i Zahvale Grada Samobora kao pripadniku 151. brigade HV-a, a sve u cilju demantiranja “laži” o njegovom ratnom putu i sudjelovanju u ratu.

Moram prvo napomenuti kako su i jedan i drugi dokument hvale vrijedna priznanja, premda je prvi doživio svojevrsnu “inflaciju” u općoj populaciji.

Međutim, inicijativa “Branitelji protiv Beljaka” nije niti pokrenuta kako bi se propitkivao njegov ratni put, već osudile i sankcionirale njegove izjave i govor mržnje, kao i poticanje na međusobnu društvenu netrepeljivost.

Ukoliko se, pak, pod pojmom “laž” Krešimir Beljak referirao na izjavu Tomislava Čalušića “Jabuke” o tome kako je u HOS-u Beljak proveo jednu noć dok ga roditelji nisu (uz prigodne pogrde😊) odveli natrag kući, istu je “demantirao” na krivi način😶

Zašto ne objavi drugo svjedočanstvo nekog svojeg suborca iz HOS-a u svoju korist?

Ukoliko Tomislav ne govori istinu, zašto Beljak to jasno ne kaže već pokazuje dokumente vezane uz popuno drugu postrojbu?

Međutim, puno opasniji od Beljakovih manipulacija i spinova su brojni komentari njegovih istomišljenika koji povodom spomenute Beljakove objave našu lijepu i krvavo stečenu Domovinu nazivaju “Rvatckom”, a sve nas lopovima, ognjištarcima, primitivcima, štakorima i sličnim “epitetima”.

Nadalje, Beljak i dalje dopušta da se na NJEGOVOJ facebook stranici širi teza o premalom broju udbaških ubojstava (“nisu ih sve potamanili”) uz prigodne emotikone smijeha do plača i to sve NAKON što se za tu svoju izjavu javno ispričao😡

Ovo zadnje smatram ili vrhuncem licemjerja i bahatosti ili potpunim ponorom ljudske pameti i morala…

Na koncu, ali nikako i najmanje važno, kaže Beljak za nas koje on i njegove pristaše sustavno vrijeđaju: “Za sada nismo, ali obranit ćemo Hrvatsku od takvih već nakon izbora”.

Ne, Krešo, upravo suprotno.

Mi smo već jednom obranili Hrvatsku od takvih kao što ste vi svi skupa.

I opet ćemo

 

dr. Herman Vukušić poručio Beljaku: U skoro vrijeme može očekivati ‘šačicu pijanaca’ u Samoboru

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari