Pratite nas

Religija i Vjera

Župljani župe Međugorje osigurali besplatan smještaj za više od 1300 hodočasnika

Objavljeno

na

Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom pod geslom „U Marijinoj školi“ započelo je predstavljanjem udruga čiji će članovi sudjelovati na hodočašću čiji je program ispunjen radionicama, predavanjima i molitvenim sadržajima. Za sudjelovanje na 3. Međunarodnom hodočašću za osobe s invaliditetom u organizaciji Udruge Susret, Župnog ureda župe Međugorje i Majčinog sela prijavilo se više od 1300 sudionika, a za sve njih žitelji župe Međugorje osigurali su besplatan smještaj. 

Osobama s invaliditetom i njihovim pratiteljima dobrodošlicu u svetište Kraljice Mira u Međugorju zaželio je župnik fra Marinko Šakota, nakon župnika Paola Tomić iz Majčina sela i predstavnici Udruge Susret, a potom su se na vanjskom oltaru crkva sv. Jakova izmjenjivala predstavljanja udruga pristiglih na hodočašće i spontana pjesma veselih sudionika hodočašća.

– Moram reći da vaš dolazak u Međugorje obogaćuje ovo mjesto i vaše domaćine, koji su nesebično otvorili svoje domove i svoja srca i osigurali besplatan smještaj za sve vas. Nije to prvi put da su žitelji župe Međugorje osigurali besplatan smještaj za hodočasnike, činili su to i ranije. Moram reći da su od prvog dana Gospinih ukazanja mještani Međugorja besplatno pružali smještaj mnogim hodočasnicima, a evo to čine i danas. Na tome im iskreno čestitam – kazao je načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić pozdravljajući pristigle hodočasnike iz BiH, Hrvatske, Italije, Slovenije, Poljske, Latvije, Ukrajine i SAD-a.

Obraćajući se okupljenima načelnik Jerkić je također istaknuo veliku ulogu volontera i zahvalio im što su se odlučili i pronašli vremena za pomoć u organizaciji i samom održavanju hodočašća. Također, poseban pozdrav načelnik Jerkić uputio je roditeljima osoba s invaliditetom ističući ovom prilikom kako osobe s invaliditetom zahtijevaju više brige i ljubavi, ali i da osobe s invaliditetom jednako tako daju mnogo više iskrene ljubavi.

Na kraju svog pozdravnog govora načelnik Jerkić uputio je iskrene čestitke organizatorima 3. Međunarodnog hodočašća za osobe s invaliditetom, te je izrazio nadu da će narednih godina biti sve više onih koji će doći na ovakvo hodočašće u svetište Kraljice Mira.

Program 3. Međunarodnog hodočašće za osoba s invaliditetom nastavljen je predavanjem za roditelje i prijatelje osoba s invaliditetom, kao i prigodnim programom za osobe s invaliditetom i volontere, a sutra se očekuje i dolazak hodočasnika iz obližnjih mjesta koji će sudjelovati samo jedan dan u programu hodočašća. Hodočašće završava u nedjelju sv. Misom u 9.30 sati.

citluk.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Religija i Vjera

Molitva i zvonjava zvona u spomen na žrtvu Vukovara

Objavljeno

na

Objavio

Budući da se 18. studenoga obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, hrvatski biskupi pozivaju da se, uz molitvu za one koji su stradali u Vukovaru 1991. te za sve žrtve Domovinskog rata, ovogodišnji spomen na žrtvu Vukovara i druge žrtve rata obilježi zvonjavom zvona svih crkava i katedrala u ponedjeljak 18. studenoga u 18 sati i 11 minuta. Stoga će zvona Zagrebačke katedrale i crkava u Zagrebačkoj nadbiskupiji također Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježiti na taj način.

 

Vukovar u medijskom željeznom obruču

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Religija i Vjera

Papa Franjo: Židovi su naša braća i oni ne smiju biti proganjani

Objavljeno

na

Objavio

Papa Franjo je u srijedu osudio antisemitizam, u vrijeme zabrinutosti zbog porasta antisemitizma u Europi.

“Židovi su puno patili kroz povijest”, rekao je papa Franjo tijekom opće audijencije srijedom na Trgu Svetog Petra, pri čemu je osudio “brutalnosti” holokausta.

“Svi smo bili uvjereni da je s time gotovo. Ali danas ponovno vidimo progone Židova ovdje i tamo. Braćo i sestre, to nije ljudski ili kršćanski. Židovi su naša braća i oni ne smiju biti proganjani. Razumijete”, rekao je Papa.

Ovoga mjeseca je osamdesetdevetogodišnjoj talijanskoj senatorici Liliani Segre, koja je preživjela holokaust, pružena policijska zaštita, nakon što su joj krajnji desničari prijetili smrću putem društvenih mreža. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati