Connect with us

Politika

Zurovec: ‘Tko još vjeruje Beljaku?‘; Beljak: ‘Lažove podli, odgmiži zajedno s otpadom iz Fokusa‘

Objavljeno

-

Reakcije na informaciju da se HSS dogovorio s HDZ-om o zajedničkom vođenju Skupštine Zagrebačke županije ne jenjavaju.

Zadnja u nizu došla je od Darija Zurovca, gradonačelnika Svete Nedelje i predsjednika županijske organizacije stranke Fokus koji je rekao da se “HSS prodao HDZ-u”. To je, pak, natjeralo predsjednika HSS-a Krešu Beljaka da se sa Zurovcem obračuna na Facebooku.

Podsjetimo, stranka Kreše Beljaka razvrgnula je u županiji suradnju s SDP-om i odustala od potencijalne većine u Skupštini koju su dogovarali s Fokusom i Domovinskim pokretom. Četiri će HSS-ovca, kako sada stvari stoje, idući tjedan, na trećoj konstituirajućoj sjednici Skupštine Zagrebačke županije, većinu formirati s HDZ-om, strankom s kojom dosad na nacionalnoj razini nisu nalazili zajednički jezik, prenosi Jutarnji list

Predsjednik HSS Krešo Beljak burno je reagirao na objavu te informacije: “Beljak se nije dogovorio s HDZ-om”, napisao je na Facebooku – uz komentar da “Jutarnji list vrijedi manje od najjeftinijeg toaletnog papira”. Poslije je ipak ublažio retoriku i rekao da “on ne može zabraniti lokalnim ograncima da surađuju s HDZ-om jer oni imaju svoju autonomiju. Pritom je nedvosmisleno otklonio bilo kakvu mogućnost nacionalne koalicije.

Dario Zurovec kaže da opravdanje Beljaka ne djeluje uvjerljivo.

– Tko još vjeruje opravdanjima Kreše Beljaka da županijska organizacija HSS-a ima svoju autonomiju? Pa to je njegova županijska organizacija, gdje je on posložio svoje ljude. Dakle, ništa od ovog nije slučajno i sada treba samo pratiti kako će se to dalje preslikavati na nacionalnu razinu – rekao je Zurovec.

Novinari Jutarnjeg lista zvali su i Beljaka, ali nije htio ništa govoriti, a za komentar na Zurovca uputio ih je na svoj status na Facebooku:

– Loleku i Boleku, najprije reci tko ti je dao novac za stranačku kampanju, a onda ću možda komentirati tvoje izljeve. Smiješan si lažove podli, ali to je tvoja stvar. Vrijeme će pokazati tko je kome na prodaju, tko se kome prodao, a tko nije niti neće. (…) A sad odgmiži, bivši predsjedniče mladeži HDZ-a, zajedno sa svojim bivšim HNS-ovcem i ostalim otpadom iz svih stranaka koje ste skupili u jednokratnu prevaru zvanu Fokus – napisao je u statusu Beljak.

HSS Zagrebačke županije: SDP nam nije dao podršku pa smo je dogovorili s HDZ-om

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas