Connect with us

Komentar

Zvonimir Hodak: Kod gospođe Holy nedostaje interne logike, nije joj za zamjeriti

Objavljeno

on

“Kod gospođe Holy nedostaje interne logike, nije joj za zamjeriti”, komentirao je odvjetnik Zvonimir Hodak podršku Mirele Holy i ORaH-a jučerašnjem antiprosvjedu. Stranka ORaH se, naime, jučer oglasila priopćenjem rekavši kako je braniteljski prosvjed prijetnja legitimnoj Vladi RH te tvrde kako zahtjeve za suspenzijom pluralnosti treba gledati kao pokušaj rušenja ustavno-pravnog poredka i zazivanja izvanrednog stanja.

“Ljudi pod šatorima su hrvatski dragovoljci i 100 postotni invalidi, ne napadaju, nisu agresivni. Tražiti prava je normalno, mogu tražiti svi pa zašto onda ne i invalidi Domovinskog rata. Antiprosvjednici su dobili lijepo ime – ‘štakoraši’. To su ostaci one ekipe koja je pobjegla na traktorima 1995. i njihovi nasljednici su tu na čelu s Ercegom karikaturom koji sa štakom provocira, on je pajac. Branitelji nisu izazvali eksces. Ekscese izaziva Marijana Mirt s četničkom kokardom na glavi. To su provokatori, kako je bivši predsjednik Franjo Tuđman rekao – stoka sitnog zuba”, rekao je Hodak za direktno.hr.

Dodaje kako se antiprosvjednici pozivaju na to da branitelji pod šatorima ne predstavljaju svu populaciju.

“Oni predstavljaju 90 posto populacije. Koga ovi predstavljaju? Da nema njihovih glasnogovornica Renate Rašović u Večernjem listu i Jelene Lovrić u Jutarnjem ne bi se za njih ni čulo. To su jugonostalgičari, koji ne trpe hrvatsku državu. Formalni dio je da branitelji nikoga ne napadaju, mirni su i traže svoja prava, a ovi teroriziraju cijeli grad. Idu s Trga republike do Savske i traže pažnju. Priča je loše režirana. Oni su znali što ih čeka u Savskoj i da su došli tamo ne bi bilo dobro za njih, čeka ih repriza nečega već viđenog ako budu inzistirali. Hrvati su narod koji teško reagira, ali kad im prekipi reagiraju. Ne izvode kazalište po gradu. Ovi neprekidno spominju neke subote da će se skupiti, ali ako policija ne bude budna proći će kao ono što i jesu – štakoraši”, tvrdi Hodak.

Čitavu transakciju smatra primitivnom, nelogičnom i loše organiziranom te navodi kako Milanović ne može stajati iza toga.

“Možda iza toga stoje neki u lijevoj koaliciji, iz SDP-a ili HNS-a, ali predsjednik vlade Milanović ipak posjeduje nekakvu političku inteligenciju, a ovakav jeftini projekt je organiziran na nižim razinama. Znali su da policija neće dozvoliti nikakve prave sukobe i čekaju bolju priliku, međutim moram reći, kao što pjevaju Prljavci, ‘Uzalud vam trud svirači'”, zaključuje Hodak.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR