Connect with us

Istaknuto

ZVONIMIR HODAK: Dunja Vejzović je ogorčena, ona je žestoki borac protiv nacionalizma. Skoro k’o drug Tito

Objavljeno

-

Desničari su se opet raspojasali. Boli ih ona stvar za EU pravnu stečevinu, dobre demokratske običaje, demokratske dosege, pluralizam interesa i ostala demokratska dostignuća koje smo usvojili onog trena kada smo se odrekli lustracije. Tzv. “demokratska javnost” na čelu s Večernjakom se ne da. Non passaran.

[ad id=”93788″]

Što je previše, previše je. U subotu 19. ožujka ljeta Gospodnjeg 2016., za 7 kuna u Večernjem pojavila se zadnja linija obrane demokracije u Lijepoj našoj. Na naslovnoj stranici slika poznatog borca za demokraciju iz crvene i nikad pokorene Rijeke Zlatka Komadine koji je uvjeren da je od HDZ-a izbore izgubio Zoki Milanović, a ne SDP. Odmah potom i slika operne dive Dunje Vejzović koja sa visokim C pjeva desničarima“ Smjenama u medijima govor mržnje u Hrvatskoj samo se razbuktava.“ Slijedi podnaslov “Ostavka – Slučaj Mirjane Rakić – Opasna Vladina igra sa slobodom medija.“ Malo niže Vladimir Šprajc s Večernjakovom “Ružom“, a desno uz tu sliku Večernjak efektno poentira naslovom: “Otkrivamo što sadrži zabranjena epizoda “Montiranog procesa“. Tako doznajemo kako je “Montirani proces“ zapravo zabranjen, a ne skinut sa programa. Šteta što na naslovnu stranu nije stao i sjajni tekst vječnog dopisnika iz “vječnog Grada“ Silveka Tomaševića koji se trese pred naletom ilegalne desnice pod naslovom “Uspon ekstremne desnice: sijači straha ulaze u parlamente, ima li Europa odgovor?“ Na naslovnici se svakako trebao naći i sjajni analitičar Goran Gerovac koji kasnije kaže: “Podržati Frljića i News Bar, to mogu samo pravi Hrvati koji se bore za različitost, dijalog i slobodu“. Nakon što je nanio na svoj ljevičarski friz šaku briljantina, Goran Karlovački daje briljantnu, kratku, jasnu i demokratsku definiciju svih nas koji ne podržavamo Olivera Frljića i njegovu “demokratsku misao“: Hrvati su izmišljena nacija. “Ovdje počinje gola represija! Ne mislim da su Hrvati fašisti. Barem ne svi. Ali da je tu četiri milijuna korisnih idiota, to ne sumnjam“. Slažem se. Samo idioti koji su ginuli, gubili živote, ruke noge i zdravlje mogu k’o ovce blejat u “finu“ ironiju našeg Gorančeta koji nakon znanstvene ekspertize urbi et orbi daje Hrvatima do znanja da su fašisti, a ako slučajno nisu onda su idioti!!! Doduše, korisni ako je to nekom od idiota ikakva utjeha. Pomalo sam u čudu što naš Goran sa svojim nepročešljanim mislima nije uvršten uz bok Zorana Ferića u novu kurikuralnu reformu kako bi naši đaci shvatili kakvi su im roditelji idioti, a možda čak i fašisti ili i jedno i drugo.

bodrozicDok je Goran magistrirao na idiotima Ivana Bodrožić, buduća perjanica kurikuralne reforme, nepogrešivo njuši budale. Ivana je čvrsto uvjerena da je svaki rat uzaludan. Nema za Ivanu “gore stvari nego kad kažu da je netko dao život za domovinu“. Ivana nastupa sigurno. Skoro dijalektički. “Nitko ne daje život za domovinu. Nema te osobe, nema te budale, s oproštenjem, niti te majke koja će kimnuti glavom da je upitate “biste li dali život svog djeteta za domovinu?“ Naprosto dođe netko tko ima ime i prezime i stoji iza neke ideologije pa ubije nekog s druge strane. I tu je kraj priče.“ E da je netko u ta glupa vremena mogao Kati Šoljić savjetovati da svoja 4 sina ne pušta van jer će uzalud izginuti. “Sve je to uzaludno, kao i svaki rat koji se vodi na svijetu“ zbori još jedna premudra ženska glavica. Tako je plastično, mudro i sugestivno Karmela Devčić predstavila novi Ivanin roman Rupa. Jutarnji se tako potrudio da najavi novu veliku Rupu u opusu Ivane Bodrožić. Đaci koji će uživati u Ivaninoj lektiri barem će pošteno naučiti što je to silogizam i da se on sastoji od dvije premise i konkluzije. Kad se to svlada onda dolazi do konfuzije koja prerasta u najjeftiniju političku demagogiju koja neće proći ni kao moderna lektira kod budućih idiota i budala. Za kraj citat iz kojeg je vidljivo na kojoj strani Dunava plovi Ivana: “Koliko se novaca ulaže u besmislene projekte, da ne spominjem da vjerske zajednice dobivaju milijune. U Vukovaru su mogli, primjerice, napraviti besplatan fitness-centar za mame s malom djecom i tako stvoriti jedan od prostora gdje bi se ljudi na nekoj životnoj osnovi međusobno povezivali, gdje više nije bitno tko je Hrvat, a tko Srbin…itd. Premudroj Ivani nije palo na pamet da se zapita koliko bi se fitness-centara moglo izgraditi novcem koje su godinama dobivale “nevladine udruge“ s kojim novcem su se također na nekoj životnoj osnovi mogli međusobno povezivati ljevičari, Srbi, idioti i budale koje još nisu shvatile da je svaki rat uzaludan, na čelu s Domovinskim. A taj rat je Ivani krucijalan dokaz “…da za ideale ginu budale…“.

Nacionalna operna prvakinja Dunja Vejzović je ogorčena. Ona je supotpisnica apela Kulturnjaci 2016. Ona je žestoki borac protiv nacionalizma. Skoro k’o drug Tito. Njenu suptilnu, skoro pastoralnu narav pogodila je ognjištarska smjena u medijima koja samo razbuktava govor mržnje. Govori o smjeni u medijima, a vjerojatno misli na HRT. Ne znam je li je itko smijenjen u pisanim medijima, na portalima itd., ali za Dunju je sve to isto. Kad su Dunjini, pred četiri godine u pet dana smijenili 40 urednika i degradirali isto toliko novinara na HRT-u, Dunja to nije shvatila kao “razbuktavanje govora mržnje“ nego kao destilirani govor ljubavi. Dunja ima problem s “memorijom pamćenja“ pa njene opservacije više sliče na operetu ili američko “ploveće kazalište“ negoli na ozbiljan i argumentiran stav. Kaže operna diva: “Što se tiče najnovijih smjena na HRT-u ne pamtim tako promptnu akciju, od smjene Vijeća za elektroničke medije, nepoćudnih novinara…micanje izvrsnog urednika Trećeg programa Deana Šoše. U bivšoj državi sigurno je postojala cenzura, ali posljednjih desetljeća jedva vidljiva“. Vratimo se na memoriju pamćenja naše operne vedete. Osim što smjenu 40 urednika pred četiri godine na HRT-u bezobrazno banalizira kao događaj koji nije vrijedan njenog ljevičarskog komentara, još si i dozvoljava izmišljati tobožnju smjenu Vijeća za elektroničke medije koja se nije ni dogodila. «Njena» čelnica Vijeća, koja je usput prvog predsjednika dr. Tuđmana proglasila ratnim zločincem, sama je podnijela ostavku. Nadam se da nije sama odstupila, da bi bila smijenjena jer je po mnogo čemu kriptokomunistički kadar. Koliko je Titova ljubimica zaronila u “zonu sumraka“ dokaz je i ovaj citat: “Mi umjetnici ne možemo smijeniti ministra, ali narod može. Mi samo ukazujemo…“ Zna li drugarica operna pevačica da je tog, inače trenutno daleko najpopularnijeg Ministra u RH, izabrao na izborima baš narod preko stranke koja ga je kandidirala. Mada sam svojedobno tj. prije izbora pisao kako podržavam izbor Anje Šovagović, Kulturnjaci 2016. učinili su Zlatka Hasanbegovića pravom ministarskom zvijezdom među narodom od kojeg ljevičarska falanga očekuje njegovu smjenu. Što odgovoriti na sav taj apsurd nego kultnom pjesmom Prljavaca “Uzaludan vam trud svirači..“, a ja dodajem ”i pjevači”. I to oni koji bulazne kako je u Jugi bila neka blaga skoro nevidljiva cenzura. Tako nije bila cenzurirana izjava Marka Veselice osamdesetih godina Švedskoj TV da devize zarađene u Hrvatskoj trebaju tu i ostati. Osim što su ga Dunjini jugo-obožavatelji osudili, kako to Dunja voli reći «promptno» na 14 godina robije.. Od toga se dr.Marko Veselica nije ni do danas oporavio. Za to je vrijeme Dunja u Beogradu bezbrižno “pjevala“ i ”uveseljavala” jednopartijsku mafiju dok je ova smišljala načine kako se nasilno obračunati pogubnim hrvatskim nacionalizmom. Ni danas mi nije jasno zašto je Jimmy Stanić izmislio nekulturnu uzrečicu “Bolje tri tripera nego jedna opera“?

Mirjana Rakić izvrsno podnosi svoju ostavku.

rakicVojislav Šešelj će presudu Haaškog suda čekati među svojim rehabilitiranim četnicima u restoranu Mala Kolubara. Sa živom muzikom. Ivana Petrović sa Nove TV je ogorčena. “Odluka suda u Haagu da Šešelju objavi presudu in absentia… je sramota za sud i Ujedinjene narode! Sramota za međunarodnu zajednicu i međunarodno pravo!“ Halo! Pantovčak, Banski dvori, Zrinjevac, Gajeva – imali koga??? Zavapila je Ivana. Ne slažem se sa Ivanom. Barem ne ovaj puta. Srbi i kao narod i kao država jednostavno nemaju onaj čuveni poltronski gen koji krasi Hrvate i njihovu političku elitu. Kad je legendarna ljepotica Carla del Ponte dolazila u Beograd na naslovnici Kurira je pisalo: “Dolazi nam ni baba ni deda“ U Zagrebu su kod sličnih posjeta zatvarali ulice, gasili semafore, atmosfera straha od tobožnjih sankcija tresla je Račana, Sanadera i Kosoricu. Strahopoštovanje koje se inače iskazuje japanskom Caru.

General Markač je bio otišao u lov i “domaći izdajnici“ spremili su ga u isti čas u Haag nadajući se da će tamo ostati doživotno. Što se skoro i obistinilo. Vladimir Šeks je, ponosan što mu je istina važnija od Gotovine, izrekao povijesno: «locirati, identificirati, uhititi i transferirati». Tim hrabrim i muškim činom ušao u povijest. Ujedno je osigurao savjetničko mjesto kod Kolinde na Pantovčaku i mjesto u Generalskom zboru. Moj prijatelj Dražen Rajković je devedesetih godina u Slobodnom tjedniku napisao uvodnik “Čuvaj se generala koji nije bio u ratu“ misleći pri tome na dr. Tuđmana. Kao što znamo, Tuđman je bio u ratu kojeg se kasnije i sam odricao. Šeks je također bio u ratu – s Glavašem i Tuđmanom. I sad je general. Zaslužio je da možda bude i direktor “General-turista“. Možda mu istomišljenici na taj način zahvaljuju za locirati…, za detuđmanizaciju nakon što je prijevarama Sanadera doveo na čelo HDZ-a i kasnije vlade. Možda je isto tako generalski čin trebala dobiti i Jadranka Kosor koju je drveni demokrat Šeki htio kao jedinog kandidata na izbornom Saboru HDZ-a nakon poraza od Milanovića i Kukuriku koalicije. Šeksu bi se uskoro, kako pišu mediji, trebali pridružiti i generali Franjo Gregurić, Nikica Valentić i Ivan Penić. Generalska udruga ima 78 članova i teško se u nju ulazi. Teže nego u Francusku akademiju znanosti. Gotovina i Markač nisu članovi udruge ali je navodno podržavaju. Njih dvojica su trenutno dopisni članovi. Tako je u idilična vremena za kojima uzdiše Dunja Vejzović BiH komunjara Avdo Humo bio postao stalni član BiH Akademije znanosti i umjetnosti. Zlobnici, vjerojatno predci Zlatka Hasanbegovića, počeli su siktati zašto Avdo nije najprije bio dopisni član, a tek onda postao stalni član kako je običaj u kulturnim zemljama. Odgovor je uskoro stigao sa “službenog mjesta“: zato jer drug Avdo nije znao pisati! Izgleda da Gotovina i Markač znaju predobro i pisati i čitati… Naredna godišnja skupština generalske udruge održat će se u Generalskom stolu.

Pitali nekog pravnog eksperta iz kakve to šume propisa i zakona izvlači Haški sud podlogu za procesuiranje generala Gotovine, Markača i Čermaka. Iz Katynske šume!

Javio se sjajnim komentarom zadnji izdanak Pukanićeve škole – Robi Bajruši. Vrišti Robi: “Provodi se antikomunistički manifest, a ljevica šuti“. Inače, Pukijevi učenici uvijek su znali sjajno, upravo briljantno izmišljati. Tako na primjer ”Na stranačkom skupu desnice predlaže se da se Zoran Milanović i Vesna Pusić bace u Savu…“ Na stranu što je netko “pametan“ rekao da Zokiju i Vesni sad preostaje samo da skoče u Savu. Robi je to tako malo dijalektički preuredio. Na kraju bi moglo po Robiju ispasti i da je bilo govora o atentatu na Savu Kovačevića. Puno je zanimljivije ako je netko zaprepašten što se 2016.g., provodi antikomunistički manifest dok ljevica šuti. Možda Robi misli da bi ljevica trebalo ponovno otići u šumu. AFŽ je osiguran: Mirjana Rakić, Vedrana Rudan, Mirajna Mirt, Neda Raukar, Rada, Gordana Rusak itd.. Ni odlazak u šumu nije više tako romantičan kao kad su u šumu odlazili Vladimir Nazor i Ivo Lola Ribar. Ivo Lola Ribar je navodno, po pričanju ognjištara, odmah na drugoj strani Kupe uzeo pseudonim Janoš Bećar Pecaroš. Sad nije toliko važno je li Nazor otišao u šumu s Ivanom Goranom Kovačićem ili sa Janošem Bećararom Pecarošem nego je problem što je sada za odlazak u partizane potrebna dozvola Hrvatskih šuma i mjesnog lugara. Tako da Robijeva ideja kako bi barem Kulturnjaci 2016. trebali otići kolektivno u šumu trpi ozbiljne birokratske nedostatke. Međutim, dobro je da se Robert Bajruši s vremena na vrijeme javlja u Jutarnjem jer nas podsjeća na sjajna vremena Pukijevog Nacionala kao što je bio lov na naci obitelj Kostelić odnosno na SS Ivicu Kostelića koji je vozio ”lang lauf” 22.lipnja 1941.g., pred Staljingradom.

Premijer Orešković je izjavio da je nered na Poljudu i po Splitu organiziran, dočim red nije organiziran.

[ad id=”93788″]

Kurikuralna reforma u školstvu slabo stoji na tablici prve lige. Prijeti joj ispadanje. Tvorci drastičnog zaokreta u školstvu brane se da su im uzor bili moderni kurikulumi kao što je to skandinavski. Kud’ će suza neg’ na oko! Mladež liberalne stranke u Švedskoj predložila je legalizaciju incesta i nekrofilije, a u liberalnoj Nizozemskoj osnovana je pedofilska stranka i izdavan je pedofilski mjesečnik ”Paidike”. Ako sve te prekrasne stvari iz naprednih demokracija ponudimo mladima u RH budite sigurni da nikome u našim školama neće biti dosadno. Toga se, naime, najviše boji Velimir Visković.

U Berlinu na 2000 imigranata koji su demonstrirali protiv sile, bilo je 5000 policajaca koji su demonstrirali silu.

Zvonimir Hodak/dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari