Connect with us

Kolumne

ZVONIMIR HODAK: Nećemo dopustiti da netko ugrožava nacionalne interese RH u izbornoj godini!

Objavljeno

-

Nakon glasovite Tuđmanove salvete s podijelom Bosne, uskoro će se u predizborne svrhe objaviti još 300 Tuđmanovih salveta s podjelom svih zemalja svijeta.

[ad id=”68099″]

U BiH su krajnje ozbiljno shvatili premijera Milanovića. Nedavno je mahnuo kažiprstom i uperio ga prema jugoistoku. No, no, nećemo dopustiti da netko ugrožava nacionalne interese RH! Barem ne u izbornoj godini. I u potpuno samostalnoj i nezavisnoj BiH počeli se tresti. Od smijeha! Nakon što su dokumentaciju iz Državnog arhiva RH preselili u Sarajevo krenuli su i za štih probu otpremili četiri hrvatska časnika ili kako oni pravilno kažu oficira u apsanu. K’o da ih je opekla SIPA kad su ih pripadnici SIPA-e odveli u sarajevsku buksu jer su u Hrvatskoj pronašli dokaze o zločinima koje su tobože počinili u Čapljini. Vlada je reagirala munjevito i odmah donijela odluku da pripadnici SIPA-e u predizbornoj godini u Zagrebu mogu spavati samo u privatnom smještaju. K tome se ograničava broj strogo povjerljivih dokumenata ‘na 100 po sipi’.

Vlada je bila spremna i na rigoroznije mjere, ali je Fred Matić mudro spustio loptu na zemlju upozorivši Premijera da bi oštrije mjere mogle dići tlak histeričnoj režiserki. Ista bi za odmazdu mogla odbiti financiraje svojih filmova ustašoidnim kunama što bi moglo izazvati iskreni bijes Dalibora Matanića, Olivera Frljića, Mile Kekina, Rade Šeberdžije, Anđelka Jurkasa, svjetski nepoznatog pisca koji bi mogao realizirati svoju prijetnju i baciti bombu i anthrax na Glogoškog. Zbog odmazde prema agentima SIPA i spavanja u privatnom smještaju Vlada je odlučila malo popustiti na drugoj strani. Hrvatsko državljanstvo neće se više djeliti kapom i šakom nego će se morati dokazati da aspirant na RH putovnicu nije povratnik iz Sirije i Iraka i da nije visoki oficir Islamske države i kalifata. Tako malo stisneš, pa malo popustiš. Važno je da se komšiluk na nas ne ljuti. A Nikola Zovko, Petar Krndelj, Krešo Raič i Ivica Čutura morat će na sudu dokazati svoju nevinost. Neće valjda Tužiteljstvo BiH dokazivati njihovu krivnju. U pravno uređenoj zemlji, kao što je to BiH, teret dokaza je na okrivljenima. Kad bi tužitelji gubili vrijeme i dokazivali krivnju svakom ratnom zločincu to bi moglo izazvati uznemiravanje javnosti. A javnost prije ili kasnije dozna da je bila uznemirena.

Nakon glasovite Tuđmanove salvete s podijelom Bosne, uskoro će se u predizborne svrhe objaviti još 300 Tuđmanovih salveta s podjelom svih zemalja svijeta.

Famozni No 1., Joža Manolić, urbi et orbi daje na znanje svekolikom pučanstvu s pravom glasa da je Predsjednik HDZ radio za UDBU, a Buda Lončar za OZNU. Pošto UDBA nikada nije formirala dosije o svojim suradnicima jer je to bilo protuzakonito, Joža nudi na tu okolnost dva svjedoka. Ako je do svijedoka, kažu Zagorci, krava je naša. Prvi relevantni svijedok je Stipe Mesić. Stipe je u dva navrata svjedočio u Haagu i talentiran je svjedok. Ja, za razliku od mog prijatelja prof. Žukine, ne sumnjam u Manolićeve tvrdnje. Čista logika ukazuju na to da ako Manolić i Mesić nešto tvrde, a to objavi istinoljubljivi Nacional, to onda može biti samo čista destilirana istina. K’o da je to objavio čuveni radio Erevan. Ali Žuki, tipično hrvatski, žmirka očima i ne vjeruje ni Manoliću, ni Mesiću, ni Nacionalu. Kaže profa: “Ako je Karamarko zaista radio za UDBU onda stotine tisuća udbaša na raznim funkcija u RH mogu samo biti zadovoljni da njihov član dolazi na vlast.“ Profa upire svojom slabašnom logikom u Jožinu tvrdnju da o Karamarku ne postoji “fascikla“sa svim podatcima. Sjeća se slučaja Vladimira Šeksa za kojeg je ognjištarsko podzemlje tvrdilo da je radio za UDBU pod kodnim imenom Sova. I utvrdilo se da je to laž jer UDBA nikada nije birala svoje suradnike po izgledu! Karamarko će Manolića tužiti sudu, ali – s obzirom na brzinu našeg pravosuđa – bojim se da će Joža prije pred sud Gospodnji. Vjerojatno za Jožom Boljkovcem koji navodno sad u gore guli krumpir radeći za opće dobro jer se nagodio s đavlom. K’o i na zemlji. Navodno je Joža naveo razlog za cinkarenje: Karamarkovu opsjednutost lustracijom. Slažem se da je lustracija nešto grozno. Podsjećati nakon toliko vremena na udbaše, oznaše, kosovce, borce protiv neprijateljske emigracije koji su reskirali apsane ubijajući neprijatelje samoupravnog socijalizma, drugovi koji su danas na čelu antifašističkih pokreta I pravilno raspoređeni u svim političkim strankama, a koji niču kao gljive nakon kiše, sad bi trebali biti kompromitirani od strane poraženih snaga. Svi gore navedeni i časni drugovi ne bi, ako se lustracija provede, mogli biti predsjednici Republike, Vlade i Sabora, suci Vrhovnog suda sl. Mislim da bi to bilo svirepo. Čista segregacija. Možda čak i rasna. Recimo časni svjedok Stjepan Mesić. Vidim jučer na TV bljutav uradak u kojem se u 20 točaka navodi čitav briljantni put našeg Stipe kao UDBINOG saradnika, tko ga je zavrbovao i što je radio, i kako je obavio časni zadatak u Francuskoj. Stipe je vjerojatno rekao drugovima – ja ne umem da govorim francuski, ali ga oni ipak poslaše.

Bez obzira na “fasciklu“, ja u sve ovo ne vjerujem. Ali moj teniski partner prof. Žukina vjeruje. Jer on birokratski vjeruje više dokumentu nego svjedocima. On ne bi vjerovao ni svjedocima kad su se četnici 1945.g. vraćali iz partizana i pomoću dva svjedoka dokazivali da su otišli u partizane odmah nakon ubojstva kralja u Francuskoj. Nepovjeljiv tip. Znači da je provedena tzv. lustracija RH bi 10g., bila bez predsjednika jer, kako kažu na TV, Stipe zbog “fascikle“ ne bi mogao biti izabran. Danas bi bio penzić kao bivši direktor Arhitektonskog biroa. Bolje i to nego da su ga umirovili kao člana Informbiroa na Golom otoku. Da je lustracija zlo dokaz je i činjenica da sve države bivšeg “željeznog zida“ koje su lustraciju provele danas doživljavaju gospodarski rast. Pa da još postanemo Švicarska i umiremo od dosade buljeći svakog jutra u svoje dionice.

Navodno je bilo sve sređeno da Stipe Mesić nakon isteka mandata postane veleposlanik RH u Haagu. Navodno su u Haag već bile poslane njegove vele-iz-dajnice.

Vlada se brine o prioritetima. Što je dobro. Danas bi svi lovu od države. Dobro, ima i opravdanih razloga. Recimo nevladine udruge. One su protiv države. Još iz komunizma čekaju da država odumre. Njima bi i ja dao lovu. Recimo rezerve kuna iz NDH. Navodno su ih puni podrumi NBH. No Vlada vlada i lova ide samo potrebitima kako se to moderno kaže. Recimo policiji koja štiti naše gay udruge. Vlada pomaže masovnost. Nedavne parade u Splitu i neki dan u Zagrebu pokazale su da, bez obzira na slab odaziv, ministri paraderima neće tako lako okrenuti leđa. Uvjek su uz njih tri do četiri puta brojniji policajci, interventni specijalci i specijalke. A to košta. Ali za progres i napredak nikome nije žao dati 500.000 do 600.000 tisuca kuna. Za osiguranje njihovih leđa. Za procesuiranje zapjenjenih ognjištara ako se koji počme cinično smijuljiti ili ne-daj-Bože nešto dobaci hrabrim homićima i brkatim lezbama. Oni su prioritet svake uspješne vlade. Ona brine za budućnost ove zemlje. Ima naravno nerazumnih i jalnih pa se i oni žele ubaciti u državne jasle. Izmislili nekakav Oscar za znanje i hoće od Vlade 150.000 kuna za tobože najpametnije učenike. Da su ti učenici toliko pametni bili bi u “paradi ponosa“ ili bi još za vrijeme školovanja činili podmladak nevladinih udruga. I lova bi samo kapala. Ali oni bi se, rastrošni kakvi već jesu, natjecali i potrošili 150.000 kuna za ništa. Tu lovu je mogla recimo dobiti Documenta ili Zoran Pusić. Zato: bravo za Vladu! Poruka mladim štreberima “Malo smo se družili, ali smo vas prokužili“.

Navodno je par partijskih poltrona u dragoj nam Jugi, u jeku kampanje za odumiranje države, predlagalo Titu i partiji da umjesto države odumru oni. Dobro da partija to nije prihvatila. Tko bi nam danas vodio nevladine udruge.

Tronut sam briljantnom analizom Davora Špišića u Jutarnjem od 8. lipnja. Naslov ”Mladi i svježi za topovsko meso u budućim ratovima“. Špišić je rengenski detektirao i kirurški secirao ideološku sljepoću “ovdašnjih mladih“ kako on kaže. Davor misli da mladi “retrogradno dišu“. Kao da su “iz stoljeća sedmog“. Davor pokušava pogoditi “u kojem sarkofagu oni kiberniraju, blaženo snivajući ušuškani zabludama“. Slažem se, na žalost, da su prošla idilična vremena kad su mladi bili avangarda. Trčali štafetu i sanjali da će jednog dana zbog toga postati direktori Televizija ili ravnatelji katedrale duha. Davor je pročitao četverogodišnje istraživanje My-Place, koje je finacirala Europska komisija i potrošila 8 milja eurića da bi Davor nakon čitanja pao u depresivnu komu. Morao je trgnuti jednu ljutu da bi došao k sebi. Tako mladi, a čisti slijepci. Dioptrija -4,1. Jedna djevojčica je šokirala Davora. Bila je na ekskurziji u obilasku vukovarskog Memorijskog centra Domovinskog rata i zapisala ”Ovo mi je bio najljepši dan u životu“. I tako domovinski kult opisala riječima ushita. Koja minus dioptrija. Ona možda sipatizira “šatoraše“ iz Savske 66. To bi možda bilo previše za progresivnog Špišića. Mladi, kad procjenjuju najvažnije događaje u hrvatskoj povijesti, na prvom mjestu rangiraju Domovinski rat (93%), ulazak u EU(76%) što je u redu. Ali onda slijedi šok. Brončana medalja i treće mjesto ti sljepci daju razdoblju NDH. Kaže Davor “epigoni hitlerjugenda“. Slažem se potpuno s Davorom. Ona curica, ushićena “domovinskim“kultom, vjerojatno nije nikada bila 25. svibnja u Kumrovcu. Možda ne voli vampire. Ali onaj tko ih voli neka izvoli. Molim vas, Domovinski rat staviti ispred 7 neprijateljskih ofanziva, to je stvarno dokaz da se ne cijene prave vrijednosti. Gdje su Sutjeska i Neretva. Gdje je Sava Kovačević i Aleksandar Ranković? Gdje je Vuk Branković? Gdje je ZAVNOH u kojem je stvorena sadašnja Hrvatska? Mala digresija: čitam kako su Boris Dežulović i Davor Krile dobili Šimecki u Slobodnoj. Znači jedan Davor manje. I to bez depresije.

Nedavno gledam na TV kako 86-godišnji Jimmy Stanić malo svira i pjeva, a malo priča viceve. I to izvanredno. Jimmy ima gažu u nekom gradu kroz koji protiče rijeka Rajna. Recimo Ludwigshafen. Navečer nakon svirke šeta preko mosta ispod kojeg teče Rajna. Vidi čovjeka koji se debelo nagnuo preko ograde i zabrinuto ga zapita: “Herr, was is das? Pale su mi načale u Temzu!” “Ali Herr, to nije Temza nego Rajna” pouči ga Jimmy. “Evo vidite kako loše vidim bez naočala!” požali mu se Herr.

Hrvatska-Italija 1:1. Orjuna, Juga, Labradorski vampiri, piromani Židovske općine u Zagrebu, gleaoci Žikine dinastije, Yugo dinastije Indexa i Nacionala, ljevičarski mediji i Yugo perjanice razni Dežulovići, Tomići, Pavičići, kriptokomunisti iz Novog lista, hrvatski poltroni i kmetovi dobili su u petak u splitu Hrvatsku sa 7:1. Istim rezultatom izgubio je i peterostruki svjetski prvak Brazil od Njemačke na svjetskom prvenstvu u Riu. A svastika je Njemački izum…

Autor: Zvonimir Hodak/Dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari