Pratite nas

Istaknuto

ZVONIMIR HODAK: Prijem koji je Pupovac priredio u Novinarskom domu bio je čisti trijumf SNV nad hrvatskim ovcama

Objavljeno

na

Gledam ovih dana na televizijama srpski Badnjak i Božić. Dva dana pompe na svim dnevnicima, radio emisijama, u novinama. Jedna nacionalna manjina slavi svoj Božić. Da su nam došli u posjete Obama i Putin zajedno ne bi dobili polovicu medijskog prostora, piše Zvonimir Hodak/dnevno.hr

[ad id=”68099″]

Doslovno poludim kad se nađem u nekim društvima i slušam bljezgarije o tome što nam Srbi tobože rade. Misli se na naše hrvatske Srbe i one prekogranične tzv.komšije. Te su pola vlade srpske nacionalnosti, te se Pupovac ponaša k’o srpski guverner, dolazi u Hrvatski sabor sa žutom trakom oko ruke, te hrvatski političari slave i financijski pomažu evidentni četnički ustanak u Srbu, te mitropolit Porfirije pjeva četničku pjesmu “Što se ono na Dinari sjaji“, te Patrijah Irinej spriječio kanonizaciju kardinala Alojzija Stepinca, te falsificiraju povijest da je manastir Krka “od stoljeća sedmog“ uvijek bio srpski i da ne nabrajam u nedogled što se sve Hrvatima čini da im rade zločesti Srbi. Kad miran i sabran, kako to pristoji “uglednom“ kolumnisti, pokušam objasniti da su Srbi, bilo oni naši domaći bilo oni preko Drine, daleko najmanji problem koji ima ova država susretnem se sa sažalno-samilosnim pogledima u zagorskom stilu “zelo ga je“. Već sam čuo da je to rezultat utjecaja koji na mene ima “četnički“ 7Dnevno. Kad to čujem odmah se sjetim stare arapske: “Kad bi bacio kamen na svakog psa koji na mene zalaje nikada ne bih došao do cilja.» Moraš biti prilično tupav pa pomalo i glup da ne vidiš kako su nam za sve nevolje, divergencije i sukobe sa Srbima krivi isključivo Hrvati. Hrvati i njihov poltronski gen. Kmetska, iskompleksirana doktrina koju su najbolje oslikali Zagorci uzrečicom “kaj je, je!“. Gledam ovih dana na televizijama srpski Badnjak i Božić. Dva dana pompe na svim dnevnicima, radio emisijama, u novinama. Jedna nacionalna manjina slavi svoj Božić. Da su nam došli u posjete Obama i Putin zajedno ne bi dobili polovicu medijskog prostora. Prijem koji je Pupovac priredio u Novinarskom domu bio je čisti trijumf Srpskog narodnog vijeća nad hrvatskim ovcama. Trebalo je samo vidjeti to bratstvo i jedinstvo! To veselje kad je Tim Orešković u lebu “slučajno“ našao novčić. Tu ozarenost kad se pojavio “pevač“ Porfirije. Da je u tom sjajnom ozračju krenuo s pjesmom o Popu Đujiću, četničkom vojvodi, čini mi se da bi čitav Novinarski dom zapjevao “Što se ono na Dinari sjaji“ pa završio sa antifašističkom “Od Topole sve do Ravne gore, sve su straže đenerala Draže.“ Đenerala, koji je usput rečeno sad već de jure konvertiran iz četnika u “prvog europskog gerilca i antifašistu“.

Vrhunac političke i društvene farse bio je “performans“ s razbijenim latinično-ćiriličnim pločama srpskih književnika koji imaju svoje mjesto i u hrvatskoj književnosti. Umjetnik je na prvo mjesto stavio Srbina sa “dna kace“ Ivu Andrića. Mali tehnički problem sastoji se možda u tome što su roditelji «Ive-Srbina sa dna kace“ bili Hrvati. Zamislite, ali samo zamislite, da se katolički Božić svečano obilježavao u Beogradu. Da su sve srpske tv. kuće zakrčile njihov “Cvjetni trg“, da je taj trg bio pun k’o Crveni trg u Moskvi u času sahrane Josifa Visarionovića Džugašvilija zvanog Staljin, pa potom zamislite da se na toj misi pojavio kompletan državni vrh Srbije. Naravno ne morate više zamišljati jer Srbi zaista nisu takovi iskompleksirani poltroni kao Hrvati. Ali recimo da na prijemu prilikom hrvatskog Badnjaka u prijestolnici nekakav hrvatski udareni konceptualni umjetnik proglasio Nikolu Teslu zagriženim Hrvatom kao što je Andrić postao Srbin uz oca i majku koji su hrvati katolici. Pa onda hrvatski umjetnik konceptualno i sa puno mjere i ukusa na podu postavi razbijenu i smrskanu glavu vukovarskog branitelja pok. Pajčića kojeg je srpski policajac na privremenom radu u Hrvatskoj lagano gurnuo. Tako lagano da mu je otpalo pola glave. Ako ste si sve ovo mogli zamisliti onda još za kraj zamislite kako bi na taj fantomski događaj u Beogradu reagirao srpski politički vrh koji je, naravno kao i hrvatski, prisutan katoličkoj proslavi Božića. Ne mojte se zamarati! Reagirali bi tako da bi se u isti čas spontano, na znak Vučića i Nikolića, protestno izgubili sa takve klero-fašističke hrvatske provokacije. I bili bi potpuno u pravu. U pravu su i Pupovčevi puleni u Hrvatskoj. Došli su svi, i bivši i sadašnji i budući ponosni hrvatski muževi. Najprije im je Milorad blago zaprijetio kažiprstom. No,no… Onda nešto o golgoti kroz koju prolaze Srbi u ustašoidnoj RH, pa onda konceptualni čas kako bi hrvatski politički vrh lakše shvatio sve strahote potlačenih Srba.

Najnoviji primjer šikaniranja desio se dan kasnije kad se na srpski Božić koji je blagdan mira i tolerancije u medijima pojavila fotografija trojice srpskih junaka u maskirnim uniformama kako drže srpsku zastavu pred pločom grada Vukovara, na ulazu u grad. I umjesto da ta idilična, skoro pa pastoralna slika ljubavi Srba za svoj grad izazove ushit svih progresivnih ljudi dobre volje, ustašoidna hrvatska medijska javnost počela se ljutiti. Da se je taj prekrasni događaj desio samo dan ranije na proslavi u Novinarskom domu u Zagrebu bio bi dočekan pljeskom. Drago Pilsel bi u svojoj nečitanoj kolumni napisao da je rat napokon završen porazom “neoustaške gamadi“. Zagrebački event proglašen je najatraktivnijim u Europi. Tome je zasigurno doprinijela i hrvatska politička elita u Novinarskom domu i pravoslavnoj crkvi na Cvjetnom trgu slaveći i uživajući u lebu i soli. Ako padne još neki novčić… O reciprocitetu, o nekoj proslavi katoličkog Božića u Beogradu, o položaju hrvatske manjine u Srbiji, mogu li se Bunjevci opet zvati Hrvatima i hoće li će u Srpskoj narodnoj skupština sjediti jedan političar hrvatske nacionalnost, o tome Hrvati niti što znaju niti o tome uče, a niti pitaju srpske predstavnike.

Kako bi rekao rimski pisac Gaius Plinius Secundus Maior ili kraće Plinije “Nulla aetas at discendum sera“ ili nijedna dob nije prekasna za učenje.

Mislim da je ova kolumna treća ili četvrta kako moram opet spomenuti Ladislava Iličića koji nas je svojim «sirovim rasizmom» ujeo za srce. Rasistička, antifašistička, ksenofobična izjava dotičnog građanina potresla je malu ali progresivnu Hrvatsku. Sjećate se te «skandalozne» izjave. Kršćani i Muslimani nisu isti. Ili tako nekako. Srećom je hrvatska javnost skočila odmah na zadnje noge. Željko Jovanović i Zoran Pusić skočili su tako visoko da će ih trebati dočekat zračnim jastucima. Srećom da su kasniji događaji potpuno demantirali nesretnog Lacija. Izbjeglice, bježeći od rata, već su su stopili sa našom EU k’o prst i nokat. Ponekad u oko građanina “pokornog“. Tako je recimo u Koelnu oko tisuću mladih Nijemaca, crnomanjastih u licu kakvi su već Švabe, navalilo žestoko i prijateljski na Njemice. Malo silovanja, malo «fatanja» za tur, malo otimanja novca i zlatnine. To je čista multikulturalnost. Naravno vesele i dobronamjerne crne Nijemce privuklo je slobodno ponašanje Njemica, osobito kad su skinule cipele s visokim potpeticama i počele bježati. Crni momci shvatili su to kao poziv i počeo je novogodišnji lov bez maski. Dobro je uočila, već emancipirana gradonačelnica Kolna, Frau Henrietta Reker kad se naljutila na obijesne žene koje su svojim slobodnim ponašanjem izazvale arapske Nijemce koji su baš išli na pričest u čuvenu Koelnsku katedralu. Draga je Gradonačelnica još najavila da će za nadolazeći poznati Koelnski karneval printati Kodeks ponašanja za Nijemce i Njemice prema novim Nijemcima. Azilante nije, u skladu s kodeksom koji je za njih već davno napisala Angela Merkel, ni spomenula.

To je eto još jedna pljuska našem Laislavu. Međutim, u cijelom tom koelnskom dogođaju nastradao je, ni kriv ni dužan, šef policije Herr Wolfgang Albers jer je dva dana nakon “spontanog“ druženja azilanata i raskalašenih Švabica nastojao zataškati događaj da ne bi došlo do rasističkih ispada prema izbjeglicama. Nesretni šef policije, prije nego li je dobio «šimecki», rekao je kako nema dokaza da se radi i izbjeglicama i Arapima. Jesu malo tamniji od nas, ali to je od ležanja u solarijima u njihovim zemljama. Javili su se odamh ksenofobni Švicarci. Tvrde da je u Zuerichu također došlo do stampeda u kojem su Švicarske pokazale izuzetnu brzinu i startnost brišući pred multietničkom grupom crnih Švicaraca. Da malo zasole ranu našem Laciju, javili su se i Nizozemci i Finci tvrdeći da se kod njih radi o usporedivim događajima s onima u Njemačkoj. Drugim riječima, usprkos zlobnim predviđanjima Ladislava Ilinčića, integracija muslimana u EU uspjela je za kratko vrijeme punih 50%. Još da se integriraju Njemice, Švicarkinje, Nizozemke i Finkinje, uspjeh bi bio 100%. A Laci bi se već sad morao pokriti crnom maramom po glavi, prije nego li će to jednog dana morati napraviti i žene u EU. Bože ne daj, braniti mladim potentnim ljudima seksualno napastovanje preslobodnih Njemica! To nema blage veze sa zdravim-nagonom. Citira Inoslav Bešker Michael Sturmera, bivšeg savjetnika Helmuta Kohla, koji misli da se radi o dva straha, obadva atavistička: jedan od nasrtaja na žene, a drugi od stranaca. Kaže Miha: «Tisuće mladih bez obitelji, posla i društvenih pravila, pristigli iz kulture u kojoj je žena grlo stoke…“ Bojim se da će se žene na zapadu uskoro, kao nekad na divljem zapadu, loviti lasom što će u svakom slučaju doprinijeti kvaliteti života u inače već frigidnoj EU. Ako Laci još samo zucne nešto tako plitko i rasističko kao što je to tobožnja razlika između muslimana i kršćana onda će Pusić i Jovanović njega lovit lasom.

Tim Orešković navodno je već pozvan na Nacionalni molitveni doručak koji se svakog prvog četvrtka u veljači održava u Washingtonu. Pa možda nešto i izmoli.

A sad malo o Mostu i mladcima koji kidaju živce proleterima i ognjištarima. Uglavnom uspješno. Željko Reiner pomiješao lončiće i odišao ravno na skijanje. Dobro zbori Nikola Grmoja: «U ovom trenutku apsolutno neprimjereno“. Slažem se! Kamo bi došli kad bi sad svi otišli na skijanje dok Zoki i ekipa čekaju k’o zapeta puška. Onda Ozna sve dozna pa tako i da se Božo Petrov u isto vrijeme skijao na Kupresu. Kaže Nikola: «Čovjek ima pravo na odmor». Opet se slažem. Petrov nije išao u inozemstvo nego u inostranstvo. Kupres je i onako naš. Pol Dubrovčana ima vikendice na Kupresu, a možda i obratno. Pa kad iz Trebinja opet posegnu za Dubrovnikom neće morati prelazit granicu. Samo trebaju probrati u Kupresu. A stara jezgra u Dubrovniku ostat će sigurna da je jednog dana neki novi Božidar Vučurević neće razoriti pa nakon toga sagraditi još stariju i ljepšu.

Srpski «prezidente» Aleksandar Vučić kaže: “Zamolio sam Ameriku da Hrvatskoj ne isporučuje oružje i rekli su mi da razumiju moju poruku. “Nije precizirao je li je to, moliću lepo, rekao Sjevernoj ili Južnoj Americi. Sjetih se nekadašnjeg pisca «Noža» Vuka Draškovića koji je putovao po Europi moleći EU ino-ministre da prekinu pregovore sa Hrvatskom o pristupu Uniji. Vuk im je ozbiljno objašnjavao kako, ako se ti pregovori nastave, HrvatI će još i ući u EU. Rekli su mu da razumiju njegovu poruku.

Ovih dana čitamo pismo Patrijarha Irineja Papi Franji u kojem ga upozorava: “Sveti Stepinac vratio bi nas u nedostojnu prošlost“. Ne precizira Irinej u koju prošlost. Možda u onu kad je general Milan Nedić poslao 1941.g., depešu Fuereru u Berlin u kojem ga obavještava da je saveznička Srbija prva u Evropi riješila židovsko pitanje jer da u vasceloj Srbiji Židova više nema. Final solution! Sad bi volio znati je li itko ikada iz etablirane političke elite u Hrvata reagirao samo na ova tri izdvojena primjera bacanja klipova pod noge Hrvatskoj državi? Postoje nekakve diplomatke note i stotine drugih načina da se komšijama kaže dosta. Okupirali ste nas, izgubili ste rat, a mi se naoružavamo jer tako i vama činimo uslugu. Napali ste nas s leđa kad smo bili naoružani lovačkim puškama i noževima dok ste vi bili k’o fol treća armija u Europi. Ako se sad naoružamo ne ćete se više usuditi napast nas, pa onda nećete opet izgubit rat. Eto to je ta usluga vama! Prestanite nas darivati poklonima kao što je reprint Micićevog Zenita u kojem tvrdite da smo nastali križanjem majmuna i papige. To ste vjerovali sve do 5.kolovoza 1995.g. Brinite se malo više o Kosovu, Vojvodini i Crnoj Gori. Mi smo u EU i NATO, a idemo i na europsko nogometno prvenstvo u Francusku. Možda se čak i izvučemo iz svega onog do čega vi još niste ni došli.

Navodno jedan bivši savjetnik Stipe Mesića priča okolo da se je Kolinda okružila, točnije okužila lošim savjetnicima.

Istoričar Hrvoje Klasić je izjavio “da su pisma biskupa Košića samo vrh ledenog brijega onog što Crkva radi.“ U premudrom obraćanju javosti preko N1 ‘istoričar tvrdi da misa za Pavelića nije jedina subverzija crkve u Hrvata. Tvrdi da mnoge mise završavaju u pohvalama Hitleru i Paveliću. Jadni ‘istoričar! Od koga je to čuo? Od prijatelja udbaša. Znate što je moj pok. prijatelj Vlado Trauber pročitao za vrijeme komunizma u knjizi dojmova sa jedne izložbe apstraktne umjetnosti u Beogradu. Gledajući jednu apstraktnu skulpturu oduševljeni posjetitelj je napisao ”Idi bre da se lečiš“!

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

HODAK: Oni koji nisu imali za kruzer otišli su iz Hrvatske 1995. na traktorima

Objavljeno

na

Objavio

U Lijevoj i desnoj našoj koplja se i dalje lome oko Istanbulke. Dok u “naprednoj“ Švedskoj dječacima od 5 do 7 godina u školama oblače haljinice kako bi se u najranijoj dobi priviknuli na svoj pravi spol, na brdovitom Balkanu spektar zanimanja puno je širi i maštovitiji.

Recimo, rođendan Jože Manolića, i koliko to košta. Zlobnici tvrde da su ga svjećice na torti koštale puno više nego torta. Nacionalni sindikat policije piše ministru Božinoviću i tvrdi da su “policijski službenici, kojima je to struka i koji redovito sudjeluju u organiziranju i provođenju mjera osiguranja javnih okupljanja, u svezi predmetnog okupljanja, prvotno utvrdili kako u istom javnom okupljanju sudjeluje oko 50.000 ljudi da bi 15-ak minuta poslije tog prvog priopćenja, nakon intervencije iz političkog vrha, taj broj bio smanjen na 5.000 sudionika prosvjeda… što Vam ne ide na čast“. Kako to već ide u razvijenim demokracijama pismo je potpisao Nacionalni sindikat policije, a njih ima previše za bilo kakovu eventualnu “nagradu za hrabro držanje“. Malo mi je nategnuto ono “nakon intervencije iz političkog vrha“. Gdje bi u EU državi politički vrh intervenirao zbog pedesetak tisuća klerofašista. A možda sindikalci misle na KGK i Pantovčak koji je zasigurno najviši “politički vrh“ u Hrvatskoj. Možda misle na 500 metara iznad Banskih Dvora.

Zgodna je vijest iz Lijeve njihove koja je promakla hrvatskoj medijskoj falangi. Naime, na zgradu hrvatskog koncerna Agrama u Banja Luci ispaljen je protutenkovski projektil i to oko ponoći kada, u pravilu, nema Hrvata na poslu. Srećom srpski čuvar nije ozlijeđen. Inače bi u Zagreb hitno doletio GREVIO na čelu sa Carlom de Ponte. Sad zamislite da je neki ustašoid u Mostaru iz praćke pogodio prozorsko staklo na nekom srpskom predstavništvu. Koja bi to vijest bila! Indeks, Telegram, Jutarnji, Slobodanka, Novi list… Puhovski bi grmio na “Otvorenom“, a Dragan Zelić bi se vjerojatno potužio samom Sorošu. Svi bi se sramili. K’o Peđa Grbin. Onako jako muški. Dobro je u nedjelju u Koloseumu Papa Franjo rekao da ga je sram zbog općeg nedostatka srama. Sreća da nije ispaljena raketa iz ruskog sustava S-400 koja ima domet do 600 km. Ta bi preletjela preko Zagreba. A možda i ne bi.

Kada sam već spomenuo Dragana Zelića, zanimljiv je njegov prelazak iz GONG-a u “ligu prvaka“ odnosno u SDP. Dragan me je u neku ruku iznenadio. I to pozitivno. GONG je k’o fol nevladina udruga koja po svojim pogledima i sastavom prije spada u Kapovićevu Radničku frontu nego u sadašnji mlohavi SDP. Srećom da je prelazni rok završen jer bi, ako srce povuče i preostale “neovisne“ gongiće, to moglo označiti kraj jedne važne “nevladine i ne stranačke“ ljevičarske udruge u Hrvata. Sjećam se “skandala“, kolutanja očima, krštenja s tri prsta kada je prilično davno sindikalac Boris Kunst prešao u HDZ. Javnost je bila zgranuta. Rat je bio počeo. HDZ je bio na vlasti. Tuđman – diktator, kojeg se nitko nije bojao. I umjesto u ‘Jugoslavensku sintezu’ nesretni Kunst je otišao ravno na Trg žrtava antifašizma. Jeleni Lovrić, Butkoviću, Feralovcima, “demokratskoj“ ljevici tlak je skočio preko 300 pa je Kunstova zvijezda brzo nestala s hrvatskog političkog neba. Ali Zelićeva tek počinje sjati. ‘Neutralni’ GONG sad zvoni kako već imaju nekoliko gongovaca u raznim strankama. Vi sad pogađajte jesu li te “razne stranke“ na lijevom ili desnom političkom spektru. Uglavnom GONG je bio i bit će ljevičarsko “kukavičje jaje“ u hrvatskom političkom ringu kojeg sve hrvatske vlade uporno hrane iz proračuna vjerujući u fatamorganu kako je riječ o nestranačkoj, objektivnoj i nepolitičnoj udruzi. Uz živog Soroša. I sad je Zelić našao starog prijatelja za novog.

”Amicus certus in re incerta cernitur” napisao je Erazmo Roterdamski. Pravi se prijatelj u nevolji poznaje.

Stalno me svrbi desni kažiprst kojim vas uspješno gnjavim sve ove godine. Ne dam se navući. Barem ne potpuno. Dosta je Istanbulske konvencije. Od sada samo Istanbulska nevjesta. Ja čvrsto držim do svoje riječi. Naime, sva paljba prema dragoj, pastoralnoj i kompromisnoj Konvenciji pada na EU. Nezasluženo. Ona je, međutim, čedo Vijeća Europe, međunarodne organizacije koja nema veze s EU, bavi se ljudskim pravima, sjedište joj je u Strasbourgu, a ima 47 članica, od čega je samo 24 ratificiralo Istanbulku. Od 28 članica Europske Unije ratificiralo je tu musaku 14 članica!!! O tom spektakularnom fijasku naši mediji muče k’o zaliveni. Đakić iz HDZ-a je uvjeren da je od 47 članova Vijeća Europe Konvenciju ratificiralo svih 150 članova. Valjda i Rusija. Žarko Puhovski ne voli reciklirane teme, a što u naravi, Istanbulka i predstavlja. Kako je rekao Zoki za kojim svi pomalo žalimo – ili mi ili oni. Naravno grah se okrenuo “na mi“. Stalni gost ”Otvorenog“ naš Žarko uslišao je uporne pozive Zorana Šprajca i ukazao se na RTL-u. Iz njega je izbijala, kao i obično, ljevičarska blagost, dobrota i pastoralnost. Ne trepnuvši progresivnim jugo-okom, on je proglasio treću generaciju iseljenih Hrvata u Argentini ”ustašama”. Točnije, trećom generacijom ustaša. Treća generacija partizanskih koljača kraj Hude jame otišla je u Argentinu na kruzeru. Oni koji nisu imali za kruzer otišli su iz Hrvatske 1995. na traktorima. A neki nisu otišli nikuda. Evo ih u Zagrebu. Na RTL-u, na HRT-u, u Večernje itd. Tako Goran Gerovac, naš Gero, u svojoj kolumni “Nikad robom“ nariče nad mlakonjama iz njegovog Karlovca. “Intelektualna pustoš…“ Nitko da se hrabro javi. Plevnik… da, na Danka Plevnika misli naš Gera. Bivši novinar Komunista i Borbe još se nije stigao odazvati Gerinom pozivu. Možda za odlazak u šumu… A zadnji urednik Komunista, a danas kolumnist, iako uvijek komunist, Novog lista Branko Mijić pozvan je iz crvene Rijeke na HRT 4 da nas obdari istinom o broju prosvjednika protiv IK. Branko se malo zamislio, počeo brojati na prste, zakolutao progresivnim očima i izbacio brojku 10.000 tisuća – klerofašista. Ostalih 50.000 do 70.000 tisuća čekali su tramvaj. Prije bi dočekali “Tramvaj zvan čežnja“ Tennesseeja Williamsa iz 1951. s Marlonom Brandom kao vozačem, nego ZET-ova bojna kola koja su se jedva uspjela probiti kroz 5.000 tisuća“ zaslijepljenih desničara“ na Jelačić placu.

RH snažno osjeća potrebu za liječnicima i bivšim urednicima Komunista koji se još nisu uspjeli “uhljebiti“ u Večernjaku i Jutarnjem. Strateška podrška Mijiću bila je Jasmina Popović tako da smo ostali na disidentskoj brojci od 10.000 “grla“. Uredničkim propustom Mijića i Jasminu nisu podržali Branimir Pofuk, Igor Mandić, Boris Vlašić, Jelena Lovrić, Matija Babić, Roby Bajruši itd. Stvarno tko je urednik na HRT 4? Google kaže Denis Latin! Morat će Denis drugarskom samokritikom objasniti drugovima što je Mijić htio reći s tih 10.000…

Javio se i obožavatelj IK Krešo Beljak. Okom stručnjaka proglasio je kupnju F-16 totalnim promašajem. Nemaju ugrađen auto-radio i zato ne valjaju! Hoće li se jedan s drugim dovikivati kroz one ogromne kacige? Zašto nismo sklopili posao sa Švedskom? U slučaju rata pomogao bi nam stari prijatelj i vikendaš s Korčule – Carl Bildt. On kuži avione. Toliko je letio ”avijunima” da nije nikada završio fakultet. Kao ni njegov ljevičarski kolega Martin Schulz iz njemačkog SPD-a, s tom razlikom da Martin nije uspio ni maturirati. No, u svakom slučaju prošlotjedne demonstracije protiv IK su raritetne u novijoj hrvatskoj povijesti. Protiv onih koji su na vlasti digli su se njihovi najtvrđi birači. Na jednoj strani gubiš, ali na drugoj dobivaš. Koja je strana važnija u političkom pokeru? Samo da ne prođemo kao Srbija. Dobila je sa 2:0 Nigeriju, a izgubila Kosovo. Treba samo pročitati strastveni komentar Slavice Lukić u Jutarnjem: “Svi uzaludni Plenkovićevi ustupci“. Naša Slavica je srcem i jezikom za Plenkija. I ne treba tome neki poseban komentar. Kad su uz tebe Slavica Lukić, Boris Vlašić, Robert Bajruši, Branimir Pofuk i ostali lijevi falangisti koji za HDZ i Plenkija ne bi dali ni pola trule jabuke onda je to tema za ozbiljnu analizu. Jednom je navodno Toma Bebić napisao (po Anti Gugi) “Trku dobiva konj, a nagradu osvaja jahač“. Možda se trenutno tako osjećaju birači HDZ-a. Oni su dobili zadnjih šest – što lokalnih što državnih izbora. Nagradu su odnijeli drugi – njihovi “jahači“ kao Slavica, Rada, Sanjasvraka, HNS (koji je tradicionalni “jahač“ bez konja za utrku).

Lukička je zgrožena. “Odlazi iz HDZ-a! Izdaja, izdaja!” “Ultra konzervativni prosvjed“. Iza koga stoji katolički kler u Hrvatskoj? Slavica je sigurna da katolici u Italiji i Vatikanu ne stoje iza ovog prosvjeda. Za one u Argentini nije sigurna. Slavica nas blago i majčinski pita zašto nitko nije pročitao IK i njenih 12 poglavlja. IK treba jednostavno “pročitati“, a to su katolici u RH i učinili. Jedna mudra HNS-ovka pročitala je Konvenciju 20 puta, a da je nije uspjela “pročitati“ što sve u njoj piše. I na kraju, kad se podvuče zajednički nazivnik što ostaje? Ljevičari i liberali su za Plenkovića i ratifikaciju. Ali kad dođu izbori ni HDZ ni Plenković njihov glas neće dobiti. A što je dobila Hrvatska? Cinici na fejsu kažu “Hrvatska je postala duševna bolnica otvorenog tipa“. Dubravka Šuica nas tješi “I Tuđman bi tako postupio!“ Što je onda s obitelji koja je protiv IK. Dvije Tuđmanove unuke su bile na prosvjedu. Jedna je čak zbog IK izašla iz HDZ-a. Studentski kapelan Don Stojić kaže: “Ako za naše novinare i političare muško može biti ženko i žensko muško, onda i 50.000 može biti 5.000.“

William Shakespeare je napisao: ”Ako nekog mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek.“ I ja mislim da je Plenković jako dobar čovjek.

Željko Trkanjec misli da se Hrvatska pokazala vjerodostojnim saveznikom. Naravno, riječ je o Velikoj Britaniji. Hrvatska i vjerodostojnost. Britanci nas vole i cijene. Odmah nakon Srbije, BiH, Slovenije, Makedonije, Kosova dolazimo mi. Zato su nas i razoružavali. Smislili su genijalan plan Z4 kojeg Srbi nisu željeli prihvatiti jer je bio toliko povoljan za Miloševića da je isti mislio kako se radi prijevari i klopki. Čuveni lordovi kroatofobi Owen i Carrington otvoreno su simpatizirali Miloševića. Svaka mirovna inicijativa RH i BiH u svom sastavu je imala bar jednog britanskog diplomata. Sjetite se Paddya Ashdowna i njegove izmišljene salvete na kojoj je Tuđman tobože nacrtao podjelu BiH. Da je taj jeftini trik prošao, naš Paddy pronašao bi još par salveta u kojima je Tuđman “dijelio“ Sloveniju, Austriju i Vatikan.

U Britaniji je otrovan bivši ruski špijun. Munjevitom istragom Englezi su zaključili “da je vrlo visoki stupanj vjerojatnosti kako su to učinili Rusi”. Možda čak i Putin osobno. Nešto slično atomskom oružju koje je posjedovao Sadam Husein. I tko je odmah skinuo gaće? Hrvatska. Vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. RH je protjerala trećeg tajnika ruskog veleposlanstva. No, tim vazalskim odnosom prema EU i Britaniji te ubodom komarca pljucnuli smo na sve što su nam Rusi učinili za vrijeme rata. Najviše oružja, najbolje cijene i najbrži rok isporuke. Dok je London slušao Budu Lončara i strogo se držao embarga Vijeća sigurnosti, Moskva je otvorila skladišta bivšeg SSSR-a i dobro nas naoružala. Šimecki u tur trećeg tajnika iz Bosanske ulice je beznačajna gesta s diplomatskog aspekta, ali je u isto vrijeme i znak vazalskog odnosa prema Londonu. A Putin, osim što je sposoban, u isto je vrijeme i zlopamtilo. Ne čudi me što Slovenija nije sudjelovala u tom “plovećem kazalištu“. U njihovom MVP – u ne sjede đaci Mate Granića. To je pokazala i arbitraža oko Savudrijske vale. Još kad pridodamo skoro 25% duga Agrokora dvjema ruskim bankama onda je očito, kako kažu Bračani, da smo ‘debelo falili’. I ne treba nam više neprijatelja. Dosta smo sami sebi, a sada su nam i Rusi. Dobro, da ne bi ispao neki rusofil moram priznati da i Englezi imaju dosta dobrih stvari. Tamo je na snazi Istanbulska konvencija pa je jedna žena stupila u brak sa psom. Ne kaže se je li pas njen ili susjedov. Na fejsu imate zgodne slike s njihovog “vjenčanja“. Ona izgleda sretno, a mladenac je nekako savio rep. Ili se to meni samo čini.

Svojedobno je Madelaine Albright predlagala da se Slobodanu Miloševiću, umjesto u Haagu, sudi u Beogradu. Na pitanje hoće li se isti kriteriji primijeniti onda i na Gotovinu i osumnjičene Hrvate, odgovorila je: “Kako ne, neka i njima sude u Beogradu“.

I na kraju spominjem još samo jedan naslov u Večernjaku. Sebastian Kurz Savezni kancelar Austrije je rekao: “Mir u Europi možemo imati samo s Rusijom, a ne bez nje“. Možda preko Kurza malo zatoplimo naše odnose sa Rusima.

Evo nama Uskrsa! Stoga želim svako dobro i sretan Uskrs svima koji čitaju ovo moje štivo! Neka vas ne ljuti nestašica jaja. Važnije je da naša Vlada napokon pronađe svoja jaja. K’o što su ih pronašli Slovenci. Na Trgu Svetog Petra papa Franjo održao je uskršnju misu pred 5.000 vjernika. Ostalih 150.000 tisuća našlo se tu u šetnji, hranjenju golubova i čekajući “Tramvaj zvan čežnja”. Nazočne su, naime, brojili drugovi iz osiguranja hrvatskog veleposlanstva…

Zvonimir Hodak/7dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari