Connect with us

Komentar

Zvonimir Hodak: Radman nema pojma o demokraciji, otkaz Hloverki na sudu neće proći

Objavljeno

-

[su_heading size=”18″]Niti unutar, ali vidi se i na primjeru Novak Srzić, niti izvan kuće ne smijete govoriti prema novinama, portalima koji nisu HRT, jer također dobivate otkaz komentirao je Hodak koji je uvjeren kako u sudskom postupku neće niti proći otkaz Karoline Vidović[/su_heading]

Jedna od posljedica HRT-ovog debakla oko prijenosa inauguracije predsjednice Kolinde su i otkazi Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić. Obavijest da će dvijema novinarkama s HRT-a biti uručen otkaz potvrdila je i predsjednica sindikata novinara i medijskih radnika HRT-a Sanja Šegedin Miriovsky. Kako doznajemo iz neformalnih izvora Novak Srzić podnijet će tužbu zbog otkaza, a cijeli slučaj je povjerila svome odvjetniku Ivi Farčiću.

Kako je ispričao odvjetnik Zvonimir Hodak za portal Direktno.hr otkaz u slučaju Hloverke Novak Srzić na sudu neće proći. Njezin slučaj usporedio je i s otkazom koji je na javnoj TV kući uručen Karolini Vidović Krišto.

”Novak Srzić reagirala je na vođenje Elizabete Gojan koja je rekla da se radi o srozavanju ugleda HTV-a što, svatko tko radi na TV-u, ima puno pravo napraviti ako vidi da njegova kuća tone zbog pojedinaca, poput Gojan. Karolina Vidović Krišto je unutar kuće kritizirala Radmana pa je dobila otkaz. Niti unutar, ali vidi se i na primjeru Novak Srzić, niti izvan kuće ne smijete govoriti prema novinama, portalima koji nisu HRT, jer također dobivate otkaz”, komentirao je Hodak koji je uvjeren kako u sudskom postupku neće niti proći otkaz Karoline Vidović Krišto.

Tužbu bi zbog otkaza mogla i podignuti Elizabeta Gojan koja je i ranije najavljivala tužbe protiv onih koji su njezino vođenje ocijenili neprofesionalnim. ‘Zbog verbalnih napada, prijetnji i uvreda koje doživljavam radi načina na koji sam vodila emisiju povodom inauguracije predsjednice RH, podignut ću tužbe i pravdu ishoditi sudskim putem’, poručila je Gojan.

Odvjetnik Zvonimir Hodak mišljenja je da otkazi Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić upućuju na nešto potpuno anakrono u ovoj državi.

”Imamo ravnatelja HRT koji kuma Rogošića postavlja za jednog od direktora u programu. Ne samo da mu je kum već je i Radmanov brat oženio Rogušićevu sestru. Nepotizam. Rogošić je dobio visoku funkciju, jedno vrijeme izabran za direktora programa HRT-a, a brzo su prokužili da je lažirao svoju biografiju i lažirao podatke. Imamo nepotizam zadnje vrste, neprobaljiv. Imamo Gojan, kao muhu u čaši mlijeka, dok je komentirala inauguraciju Kolinde”, upozorio je Hodak.

Smatra kako ‘ekipa na HRT-u na čelu s Radmanom nema blagog pojma što je demokracija i pluralizam i kako treba izgledati etički kodeks, a ovaj na HRT-u je u suprotnosti sa zakonima.”

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari