Pratite nas

Komentar

Zvonimir Hodak: Radman nema pojma o demokraciji, otkaz Hloverki na sudu neće proći

Objavljeno

na

Niti unutar, ali vidi se i na primjeru Novak Srzić, niti izvan kuće ne smijete govoriti prema novinama, portalima koji nisu HRT, jer također dobivate otkaz komentirao je Hodak koji je uvjeren kako u sudskom postupku neće niti proći otkaz Karoline Vidović

Jedna od posljedica HRT-ovog debakla oko prijenosa inauguracije predsjednice Kolinde su i otkazi Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić. Obavijest da će dvijema novinarkama s HRT-a biti uručen otkaz potvrdila je i predsjednica sindikata novinara i medijskih radnika HRT-a Sanja Šegedin Miriovsky. Kako doznajemo iz neformalnih izvora Novak Srzić podnijet će tužbu zbog otkaza, a cijeli slučaj je povjerila svome odvjetniku Ivi Farčiću.

Kako je ispričao odvjetnik Zvonimir Hodak za portal Direktno.hr otkaz u slučaju Hloverke Novak Srzić na sudu neće proći. Njezin slučaj usporedio je i s otkazom koji je na javnoj TV kući uručen Karolini Vidović Krišto.

”Novak Srzić reagirala je na vođenje Elizabete Gojan koja je rekla da se radi o srozavanju ugleda HTV-a što, svatko tko radi na TV-u, ima puno pravo napraviti ako vidi da njegova kuća tone zbog pojedinaca, poput Gojan. Karolina Vidović Krišto je unutar kuće kritizirala Radmana pa je dobila otkaz. Niti unutar, ali vidi se i na primjeru Novak Srzić, niti izvan kuće ne smijete govoriti prema novinama, portalima koji nisu HRT, jer također dobivate otkaz”, komentirao je Hodak koji je uvjeren kako u sudskom postupku neće niti proći otkaz Karoline Vidović Krišto.

Tužbu bi zbog otkaza mogla i podignuti Elizabeta Gojan koja je i ranije najavljivala tužbe protiv onih koji su njezino vođenje ocijenili neprofesionalnim. ‘Zbog verbalnih napada, prijetnji i uvreda koje doživljavam radi načina na koji sam vodila emisiju povodom inauguracije predsjednice RH, podignut ću tužbe i pravdu ishoditi sudskim putem’, poručila je Gojan.

Odvjetnik Zvonimir Hodak mišljenja je da otkazi Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić upućuju na nešto potpuno anakrono u ovoj državi.

”Imamo ravnatelja HRT koji kuma Rogošića postavlja za jednog od direktora u programu. Ne samo da mu je kum već je i Radmanov brat oženio Rogušićevu sestru. Nepotizam. Rogošić je dobio visoku funkciju, jedno vrijeme izabran za direktora programa HRT-a, a brzo su prokužili da je lažirao svoju biografiju i lažirao podatke. Imamo nepotizam zadnje vrste, neprobaljiv. Imamo Gojan, kao muhu u čaši mlijeka, dok je komentirala inauguraciju Kolinde”, upozorio je Hodak.

Smatra kako ‘ekipa na HRT-u na čelu s Radmanom nema blagog pojma što je demokracija i pluralizam i kako treba izgledati etički kodeks, a ovaj na HRT-u je u suprotnosti sa zakonima.”

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Višnja Starešina: Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom

Objavljeno

na

Objavio

Doživotna kazna zatvora prvostupanjska je presuda Ratku Mladiću na suđenju u Haagu za zločine u Bosni i Hercegovini.

Težina nijedne kazne ne može se izjednačiti sa strahotama počinjenim pod njegovim zapovjedništvom, no okrivljujuća presuda barem nosi zadovoljštinu.

O presudi, njezinom značenju i odjecima u Temi dana na HRT-u govorili su novinarka Višnja Starešina i
predsjednik Upravnog vijeća Memorijalnog centra Srebrenica Sadik Ahmetović.

“To je potpuno očekivana presuda i to ne samo nakon presude Radovanu Karadžiću, već i nakon presude u predmetu Srebrenica, osobito generalima Tolimiru i Popoviću koje su potpuno rekonstruirale mehanizam genocida i mehanizam likvidacija u Srebrenici.

Dakle, Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom i jedno od najvećih postignuća tih suđenja je to što je utvrdila kako izgleda mehanizam likvidacije”, rekla je Višnja Starešina.

“Ako i doživi drugostupanjsku pravomoćnu presudu, ona je svakako ‘zabetonirana’. Zašto Mladić nije suđen za Škabrnju? To je također zabetonirano već samom optužnicom. Zdravko Tolimir je bio s njim u Škabrnji, cijelo vrijeme je bio s njim od Knina do Srebrenice. I Zdravko Tolimir je mozak zločina”, kazala je Starešina.

Na pitanje zašto nije djelovalo hrvatsko pravosuđe istaknula je da ono može još uvijek djelovati. “Pitanje je zašto se ne organiziraju suđenja u odsutnosti, barem zbog istine, da nam se ne nameće teza da su neki lokalni zli ljudi upravljali svime”, naglasila je Starešina.

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Slijedi masovna beatifikacija ‘novog sveca’ u njihovom kalendaru. Nebeskom!

Objavljeno

na

Objavio

Ratko Mladić ide na doživotnu.

Razmišljam nešto da nitko ni u snu nije mislio da itko ima šanse protiv udruženih terorista i JNA.

Nikada ni pomislili nisu da mogu izgubiti rat.
Od tu iživljavanje i bestijalnosti bez mjere .
Mučenja, klanja, silovanja.
A iza njih armija!

Sve si mislim kako je to biti pripadnik naroda koji se nikada nije suočio sa svojom kolektivnom psihologijom.

Psihologijom naroda koji je potpuno kopirao svog dugogodišnjeg gazdu, Turke , u baš svakoj bestijalnosti koju su oni njima činili.
Sindrom zlostavljanog zlostavljača.

Pokušali su pronaći spas u mitologiji.
Proslavi izgubljenih bitaka.

Nametnuti se kao direktori, oficiri, žandari i milicionari, šefovi i nadređeni. Njihov zločin u poraću 45 ostao je nekažnjen. Priklonili se pobjednicima. Da bi pokazali sav sjaj svoje impotencije 91.
Primitivno, krvožderno.

Srdžba onih koji su šetali opanke stoljećima.
A svoj sram nikada racionalizirali.
Nadmeno agresivni.

I kada prijateljuju i kada ratuju .

Tek nad civilima i zarobljenicima postajali su moćni.

Govoreći o nasilju i kakve konkretne posljedice kontinuirano nasilje može ostaviti na čovjeka, sa zgražanjem gledam kako se odražava na jedan narod.

Koji je odlučio živjeti u mitologiji .

U negaciju kao najprimitivnijem obliku obrambenog mehanizma .

Zato je gotivo nemoguće uspostaviti racionalni dijalog s njima. Unatoč tome što je jezik sličan, a i zemljopisna širina.

Dijelovi mozga koji komuniciraju su potpuno različiti.

Duboko usađen u bazalne ganglije, mitologiju i odmak od stvarnosti ovaj narod na Balkanu treba godine da bi se otrijeznio.
Unatoč tome što je za lidere birao psihijatre. Koji su manipulirali ovom spoznajom.

Slijedi masovna beatifikacija novog sveca u njihovom kalendaru. Nebeskom, na lunatički način .

dr. Gordana Zelenika / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari