Pratite nas

Hrvatska

Zvonimir Hodak: SDP će ”popušiti” izbore iz istog razloga kao Jadranka Kosor

Objavljeno

na


Odvjetnici Zvonimir Hodak i Zvonimir Šeparović gostujući u emisiji Markov trg na Z1 televiziji još su jednom upozorili na tužbe koje su podnijeli protiv Ive Josipovića, Stjepana Mesića, Vesne Pusić i Milorada Pupovca.

Na početku je bilo riječi o Hrvatskom nacionalnom etičkom sudištu, koje je okupilo niz intelektualaca i osoba iz hrvatskog javnog života.

Sudište je tužilo Stjepana Mesića, Vesnu Pusić i Milorada Pupovca, a Ivo Josipović je optužen.

“Optužen je zato jer je pokazao potpuno neprimjeren odnos predsjednika države prema samoj državi. Smatrali smo da je Josipović nekim svojim činjenicama jednostavno naštetio hrvatskoj državi – njegova izjava u izraelskom parlamentu da u Hrvatskoj živi i gmiže ustaška zmija. Rekao je, možda ne direktno, ali da je Hrvatska napravila agresiju na BiH. Znamo kako je Hrvatska u tom dijelu prošla, najgore. U BiH danas živi 250 tisuća Hrvata, pratički je cijeli narod morao iseliti van. Sve je to kao predsjednik napravio i mi smo mu to zamjerili. Zamjerili smo i što se s četničkim vojvodom Tomislavom Nikolićem u Beogradu ljubio tri puta, što mu je bivši predsjednik Boris Tadić dao časopis, čiji je vlasnik tvrdio da su Hrvati križanci papige i majmuna. Tu se radi o elementima veleizdaje. Ta odluka nema elemente kaznenog prava, on ne trpi nikakvu štetu osim moralne”, rekao je Hodak.

Voditelja je zanimalo za što optužuju Pupovca, Pusić i Mesića.

“Za čitav niz izjava i radnji. Konkretno, Pupovac, smatramo, ono što mu je i sam Ivo Josipović zamjerio, praktički je etno Srbin i iz toga radi nešto što nije u skladu sa zakonom. Dolazak u Sabor sa žutom vrpcom s asocijacijama na Židove. On nikada ne može postati etnički Hrvat, ali živeći u Hrvatskoj, on mora biti politički Hrvat”, rekao je Hodak.

Što se tiče Vesne Pusić, Hodak je dodao da je neprihvatljivo njeno zalaganje da Srbija i BiH preskoče neke stepenice prema EU koje je Hrvatska morala proći. “To isticanje regiona, ne znamo što je to, mi živimo u Hrvatskoj, u svojim državama”.

Iako su osude navedenih političara samo moralne, dodao je da će ih jednog dana u obliku neke presude iznijeti hrvatskoj javnosti.

Voditelj emisije goste je upitao kakve su posljedice 15 godina predsjednikovanja Mesića i Josipovića.

“Katastrofalne. Ja sam bio u vladi nacionalnog jedinstva s Mesićem i bili smo zajedno u vrhu države s Tuđmanom. Stipe Mesić je napravio velika zla ovom narodu. Činjenica da je optuživao svog prethodnika da je prodao sve što je mogao, lopatama su trpali dokumente, što god su htjeli. Carla del Ponte izjavila je da su dostavljali stvari koje nisu ni tražili. Zatim, on je svjedočio protiv svog naroda, države, svog bivšeg šefa koji ga je prihvatio sa svim slabostima koje je imao. To su vrlo pogubne radnje i propusti. On je cijelo vrijeme forsirao jednu regionsku politiku. Svi zajedno su doveli do toga da su s Lex Perovićem, s pokušajem da se zadrži Perkovića i Mustača, prekinuli dobre odnose s Njemačkom. Ivo Josipović je otišao na čaj kod britanske kraljice i preko noći su zamijenili strateškog partnera. Engleska se ne može usporediti s Njemačkom, koja je od početka bila uz nas”, rekao je Šeparović.

Što se tiče privatne tužbe protiv Josipovića koju su podnijeli Zdravko Tomac i Josip Jurčević jer ih je još aktualni predsjednik nazvao ”luđacima i bolesnicima”, Hodak je rekao da su mu predali punomoć.

“Nemam sreće s tužbama, Dunja Gotovina tužila je Mesića, kasnije je to palo u zastaru. Josipović ima imunitet do inauguracije, nakon toga očekujem da će Općinski kazneni sud u Zagrebu, kojem je tužba podnesena, uskoro reagirati i da ćemo dobiti termin rasprave gdje ćemo se pojaviti uskoro u pokušaju mirenja. Ono može uspjeti ako se profesori Tomac i Jurčević slože da se uskoro bivši predsjednik ispriča njima”, dodao je Zvonimir Hodak.

Šeparović tvrdi da je ovakav rječnik niska razina za bilo koga, a kamoli za predsjednika države. “On je sveučilišni profesor, a Tomac i Jurčević su napisali knjiga i ostavili traga u znanosti barem kao i Josipović. To je apsurdno i opasno”.

Milijun glasova za Josipovića zabrinjava

Što se tiče mentaliteta mnogih, a koji je ostao iz bivše države, što se ogleda po odbijanju da se preimenuju ulice i trgovi koje nose Titovo ime, Hodak ističe da je problem dublji.

“To su ljudi koji su na neki način indoktrinirani kriptokomunizmom koji egzistira kroz medije. Svi mediji su lijevi, i sve televizije su lijeve. Sjetite se kampanje u kojima se navijalo za Josipovića. I sve to djeluje na ljude pomalo. Slovenci su donijeli ustavni zakon da se više nijedan trg i nijedna ulica ne mogu nazvati imenom Trga maršala Tita”, nastavio je Hodak.

“Ovih milijun glasova koje je dobio Josipović zabrinjava. Kad smo imali referendum za izlaskom iz Jugoslavije, 80 posto bilo je za. Međutim, tih 20 posto koji su bili protiv sada se povećalo”, rekao je Šeparović.

Dodao je kako je sretan da je tužba za genocid protiv Srbije prihvaćena, ali da nije previše sretan zbog tima koji je vodio tužbu.

Hodak je u emisiji izjavio da je Državno odvjetništvo apsolutno privilegirano u hrvatskom pravosuđu te da imamo 93 posto optužbi USKOK-a i DORH-a. “Onaj koji nešto tvrdi, mora dokazati. Mi smo došli u obrnutu situaciju. Da se optuženi mora braniti da nije kriv”. Hodak ipak dodaje da je hrvatsko sudstvo bolje od primjerice haaškog koje u 12 godina nije uspjelo osuditi Vojislava Šešelja.

“Bio sam ministar pravosuđa i u osam mjeseci se ne može puno promijeniti. Ovo je sustav koji je sukcesor starog sistema. Nema marljivosti, nema truda”, dodao je Šeparović.

Voditelja je zanimalo možemo li očekivati zaokret u slučaju da HDZ dobije parlamentarne izbore.

“Ne vjerujem u taj scenarij. U jednoj kolumni sam napisao da je birati između HDZ-a i SDP-a kao birati između kuge i kolere pa su me mnogi napali. Ovaj HDZ u svakom slučaju može biti bolji od Sanaderovog HDZ-a. On nije bio desničar, on je bio ljevičar, jedino što je desničarski napravio je bio skup na Rivi. Međutim, nije teško biti bolji od Sanadera i Jadranke Kosor”, rekao je Hodak. “Ako se počnu baviti bitnim stvarima u Hrvatskoj, onda bih ja odmah priznao i rekao – naravno da sam pogriješio. Ali, nekako se bojim. Mora se pojaviti nova generacija hrvatskih političara, koja će uspjeti u biznisu, a onda će se baciti na politiku”.

“Ne bih bio prema njima oštar kao moj imenjak”, dodao je Šeparović. “Mislim da imaju veliku šansu. Ova ekipa kukurikavaca dovela je zemlju ne do ruba katastrofe, nego smo unutra. Od njih nije teško biti bolji, ali mislim da ovaj pobjednički niz koji dolazi od HDZ-a, mislim da će oni, posebno ako formiraju jaku ekipu stručnjaka, vidim šansu da se stvari odviju nabolje, da se dođe do boljeg stanja nego što je sada”.

Što se tiče četvrte godine mandata vlade vođene Zoranom Milanovićem, gosti Markovog trga bili su posebice oštri.

“SDP su pušači. Popušili su zadnja četiri izbora. Svjesni su da će izgubiti i sljedeće izbore. Kao što se to dogodilo HDZ-u Jadranke Kosor, to će se dogoditi i Milanovićevom SDP-u, svi će glasovati protiv”, zaključio je Hodak.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

MUP-u isporučene hrvatske jurišne puške VHS-K2

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) u četvrtak je isporučeno tisuću hrvatskih jurišnih pušaka VHS – K2 nakon što je u rujnu potpisan sporazum ministarstva i tvrtke HS produkt, doznaje se u MUP-u.

“Napominjemo kako su naši najbolji instruktori specijalne i interventne policije, Uprave za posebne poslove sigurnosti, Policijske akademije i puškari pušku prethodno testirali u različitim uvjetima i taktičkim situacijama.

Rezultati testiranja pokazali su kako ova jurišna puška, u odnosu na pušku koju policija trenutno koristi, pruža nemjerljivo veću sigurnost pri rukovanju i za policijske službenike koji rukuju oružjem, tako i za okolinu”, ističu u MUP-u. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Krstičević: “Predsjednici i premijeru nosim pozitivno mišljenje”

Objavljeno

na

Objavio

Saborski Odbor za obranu, nakon dvosatne je rasprave jednoglasno dao pozitivno mišljenje o prijedlogu stručnog povjerenstva MORH-a za kupnju višenamjenskih borbenih aviona. No, još je tajna koji će avion Hrvatska kupiti jer se o prijedlogu još moraju očitovati Vijeće za obranu i Vlada. 

“Sigurno da bi mi svi željeli ono što je najbolje, a najbolje je i najskuplje. Prema tome možete kupiti ono što si možete priuštiti, a da ne utječe na ostali razvoj Oružanih snaga i proračun RH. Vjerujem da će Vlada donijeti odluku u tom kontekstu”, izjavio je predsjednik saborskog Odbora za obranu Igor Dragovan.

“Zadnja stvar koja je također vrlo bitna su investicije – dakle partner koji će nam dati priliku, koji će investirati u Hrvatsku. Tako da ovaj projekt ne bude samo trošak nego i prilika za veću zaposlenost, tehnologiju i tehnička znanja koja su potrebna. Zato molim malo strpljenja, odgovornost je velika”, poručio je ministar obrane Damir Krstičević.

Novinari su Krstičevića izravno upitali ide li pred Predsjednicu i premijera s izraelskom ponudom, no on je izbjegao izravno odgovoriti. “Idem kod Predsjednice i premijera s pozitivnim mišljenjem, jednoglasnim, saborskog Odbora za obranu”, rekao je Krstičević nakon sjednice Odobra koja je iza zatvorenih vrata trajala više od dva sata.

Krstičević je najavio da će javnosti prezentirati sve četiri ponude nakon što Vlada donese odluku o nabavci. Nabrojao je ključne točke kod donošenja odluke – tip aviona, njegova cijena(za koju je rekao da mora biti “priuštiva”) te je naglasio da mora doći i do strateškog partnerstva. o čemu smo pisali u jučerašnjoj Kolumni

Kako kupiti najskuplje zrakoplove i još zaraditi dosta novaca!?

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari