Connect with us

Komentar

Zvonimir Hodak: U pravno retardiranoj zemlji niti jedan rok nije za pasti u nesvijest

Objavljeno

on

Povodom požurnice DORH-u u slučaju Franak i ne postupanja protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček za komentar smo upitali uglednog odvjetnika Zvonimira Hodaka, piše Direktno.hr

[ad id=”68099″]

“Nemam nikakvih činjeničnih saznanja o ovim slučajevima, ne mogu tvrditi da se one namjerno drže u ladicama, pa bih mogao biti po kaznenom zakonu gonjen. Tim više što nemam uvid u pravnu kvalitetu materije. Ali hipotetički, ukoliko su tvrdnje točne, to bi bila velika sramota, a Hrvatska bi pokazala da je pravno retardirana zemlja“, rekao je Hodak.

“No, u ovoj zemlji nije ništa čudno ako vam se sudovi ili DORH ne jave i po godinu dana. Obzirom na moje znanje Zakona o kaznenom postupku, niti godinu dana nije rok za pasti u nesvijest. Objektivno, to jest dugo vrijeme za normalnog građanina i normalnu zemlju, no za nas to nije ništa neuobičajeno. Velika je razlika između zakonskih rokova i sudskih rokova. Sudski su rokovi vrlo rastezljiva kategorija, za razliku od zakonskih rokova“, rekao je Hodak.

“U takvim slučajevima moramo biti vrlo strpljivi i čekati. Ima jedna lijepa indijska poslovica koja kaže “Moraš biti isključivo strpljiv. Moraš sjesti na obalu rijeke i promatrati. Ukoliko budeš dovoljno strpljiv, ugledat ćeš leš svoga neprijatelja kako plovi rijekom““, poentirao je Hodak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari