Connect with us

Komentar

Zvonimir Hodak: Zaplješćimo finalu farse retardiranog suda i međunarodne zajednice!

Objavljeno

on

Haašku presudu Vojislavu Šešelju prema kojoj je monstrum oslobođen po svih devet točaka optužnice za direktno.hr komentirao je odvjetnik Zvonimir Hodak.

[ad id=”93788″]

“Pravda je pobijedila. Bože pravde!”, rekao je ironično na početku gospodin Hodak.

“Još jedan dokaz da je Haaški sud u stvari – neću reći retardiran, ali blizu toj istini i da je to praktični jedan politički sud koji s pravom nema veze, ali s politikom ima. U Haaškom sudu je sjedilo puno ljudi čije su pravne kvalitete vrlo sumnjive, ali političke jesu evidentno. Toliko presuda, Gotovina, Markač, prvi 24, drugi 18 godina i tek nakon preuzimanja postupka od strane suca Merona istina je izašla na vidjelo. Isto tako, taj finalni dio, drugostupanjski, mogao je završiti drugačije, bilo bi 3:2 u i danas bi Gotovina i Markač sjedili u zatvoru za prekomjerno granatiranje Knina u kojem je poginuo jedan zaspali četnik i sjedili bi praktički doživotno u zatvoru. Presuda Karadžiću je također sramotna, osuđen je za genocid, ali na 40 godina, dok je general Blaškić u prvom stupnju osuđen na 45 godina za zločin u Ahmićima gdje nije bio”, rekao je Hodak.

Dodaje da je u drugom stupnju dobio 9 godina, iako, kako tvrdi, nije kriv.

“Dario Kordić – 25 godina zbog dvostruke linije zapovijedanja, to je izmišljotina. Izmišljotina je dobila pravo glasa i u hrvatskom pravosuđu u slučaju Ademi i Norac. Po toj dvostrukoj liniji zapovijedanja možete osuditi kaplara, a da general koji je zapovijedao vojskom nije imao pojma. Sve je to poteklo iz Haaga, sve je to danas trijumfiralo sramotnom presudom jednom zaista ratnom zločincu, huškaču, koji je putovao po Slavoniji i dizao ustanak i tražio da se ‘k’o kerovi kraj tarabe ubijaju Hrvati’. Drago mi je da je oslobođen jer je to slika i prilika jednog nakaradnog suda koji je međunarodna zajednica osnovala da bi prikrila sve ono što je sama zakuhala, počevši od Srebrenice”.

Dodao je da bivši američki predsjednik Bill Clinton putuje po svijetu i dobiva 200 tisuća dolara po predavanju, a jednim pozivom mogao je spriječiti pokolj u Srebrenici i smrt više od 8 tisuća ljudi.

“Međunarodna zajednica poslije toga osniva Haaški sud da bi prikrila sve svoje slabosti i loše poteze. On je zaista opravdao povjerenje. Kako je osnovan, tako je završio svoju priču sa Šešeljem. Rekao bih da mi to sve pomalo djeluje retardirano – i takva međunarodna zajednica i takav sud. Prema tome, zaplješćimo svi zajedno finalu te farse”, zaključio je Zvonimir Hodak razgovor za direktno.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari