Pratite nas

Komentar

Zvonimir Šeparović: Kad je objavljena lista članova Vlade nastala je konstrenacija

Objavljeno

na

Opet sam u prilici ocijeniti svoga bivšeg odličnog studenta, koji je u međuvremenu: ostvario briljantnu karijeru, s lakoćom je krenuo u vrh europske politike i diplomacije, osvojio je Ukrajince, ne pazeći što će o tome misliti velika Rusija, preuzeo je HDZ i dobio izbore. Relativno mlad postao premijerom zemlje u teškoćama.

Obećavao je vjerodostojnost, brigu za čovjeka i boljitak Hrvatske, s naglaskom na rastu gospodarstva, rješenjima za poljoprivredu, demografsku obnovu, zaustavljanje odlaska mladih, potporu Hrvatima u BiH i Srbiji , zaštitu nacionalnih interesa i druge dobre stvari.

U izbornoj kampanji i kao mandatar, do posljednjeg je dana krio sastav vlade. Intenzivno je radio sa Mostom, često je viđen sa Pupovcem, nakupio je 91 mandat podrške, čak i one iz oporbe – HSS-a. Kad je objavljena lista članova Vlade nastala je kostrenacija.

S jedne strane nekoliko vrhunskihriješenja kao što je ministar zdavstva prof. Milan Kujunđić, dva brigadna generala Medved i Krstičević, da spomenemo samo njih i na drugoj strani nekoliko neočekivanih od kojih neki premijeru Plenkoviću već sada predstavljaju problem.
Spomenuti ću samo Ninu Obuljen, koja kao da dolazi sa ljevice, koja joj daje nepodijeljenu podršku.kao da se s njom pokazuje da smo na putu imati veliku koaliciju.

Da je u izbornoj kampanji Andrej Plenković izišao sa Ninom Obuljen umjesto Zlatka Hasanbegovića, danas ne bi bio premijer – velika većina HDZ-a uskratila bi mu podršku.

Moj bivši odlični student, u kojeg ja i dalje vjerujem, za ovo kako je sastavio vladu, koju naziva svojom, ne bi dobio prolaznu ocjenu, ali ima šansu na popravnom ispitu – trebati će mijenjati neke članove svoje vlade. I lišiti se nekih savjetnika.

Danas ću mu, s posvetom, poslati svoju novu knjigu: Lustracija – rasvjetljavanje nasljeđa bivšeg totalitarnog komunističkog režima. Da ga podsjetim na ono što on dobro zna: da Europa od nas traži lustraciju.

Zvonimir Šeparović

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari