Connect with us

Politika

Zvonko Pongrac i Nenad Šinko istupili iz članstva HSS – Hrvatske seljačke stranke

Published

on

Istupanje iz HSS – Hrvatske seljačke stranke vijećnika Skupštine Osječko-baranjske županije Zvonka Pongraca i Nenada Šinka

Vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije Zvonko Pongrac i Nenad Šinko s danom 12. rujna 2019. istupaju iz članstva HSS – Hrvatske seljačke stranke. Svoj rad nastavljaju u Skupštini OBŽ kao nestranački – nezavisni vijećnici. Zvonko Pongrac, bivši predsjednik Županijske organizacije Osječko-baranjske i Regionalne organizacije HSS-a Slavonija također će u Općinskom vijeću općine Antunovac nastaviti djelovanje kao nezavisni vijećnik.

Naše daljnje djelovanje odvijat će se isključivo prema vlastitim političkim uvjerenjima, a sve svoje znanje, vještine, političko iskustvo i rad, kao i do sada, usmjerit ćemo za dobrobit stanovnika Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske.

Javnosti su poznati naši višemjesečni napori da sa stranačkim kolegicama i kolegama te sa simpatizerima HSS-a značajno unaprijedimo rad stranke na terenu i ustrajnim radom kao i kvalitetnim programima pridonesemo vraćanju povjerenja birača i vjerodostojnosti koju je K. Beljak sustavno uništavao i to nastavlja i dalje činiti. U tome smo grubo onemogućeni, ponajprije od predsjednika HSS-a Kreše Beljaka. Jasno smo i argumentirano iznosili kritike na njegov rad kojim je ugled stranke sveo na najnižu razinu u povijesti za što su najbolji pokazatelj nedopustivo loši izborni rezultati na nekoliko prethodnih izbora diljem Hrvatske te je u cijelosti prepolovljen broj vijećnika na svim razinama. Velik broj općinskih načelnika i gradonačelnika nisu dobili povjerenje građana kao članovi HSS-a, dok je župan Zagrebačke županije također istupio iz HSS-a. Zbog jasnog iznošenja stavova, ali ujedno i prijedloga za poboljšanje rada, posve nedemokratski brojni su članovi suspendirani, prije svega dugogodišnji predsjednik ŽO HSS-a OBŽ Zvonko Pongrac, član stranke gotovo 20 godina kao i Nenad Šinko.

Ne želimo dalje zloporabiti povjerenje koje su nam dali birači u Osječko-baranjskoj županiji, niti želimo svojim ostankom dati legitimitet autokratskom vođenju koji povijesno spada među najznačajnije hrvatske političke stranke. Danas HSS gotovo i ne postoji jer pod vodstvom Kreše Beljaka ni na koji način ne promiče, odnosno uništava temeljne vrijednosti stranke isključivo zbog vlastitih interesa. Pozivamo i druge članice i članove da istupe iz članstva te svojim ostankom ne pridonose niti sudjeluju u daljnjem urušavanju HSS-a

Ponosni smo na svoj dosadašnji rad u HSS-u, a kao nezavisni vijećnici, i dalje ćemo raditi na dobrobit stanovnika OBŽ i cijele Republike Hrvatske.

Zvonko Pongrac

 Nenad Šinko

U Osijeku,12.rujna 2019.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari