Pratite nas

Politika

Zvonko Pongrac i Nenad Šinko istupili iz članstva HSS – Hrvatske seljačke stranke

Objavljeno

na

Istupanje iz HSS – Hrvatske seljačke stranke vijećnika Skupštine Osječko-baranjske županije Zvonka Pongraca i Nenada Šinka

Vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije Zvonko Pongrac i Nenad Šinko s danom 12. rujna 2019. istupaju iz članstva HSS – Hrvatske seljačke stranke. Svoj rad nastavljaju u Skupštini OBŽ kao nestranački – nezavisni vijećnici. Zvonko Pongrac, bivši predsjednik Županijske organizacije Osječko-baranjske i Regionalne organizacije HSS-a Slavonija također će u Općinskom vijeću općine Antunovac nastaviti djelovanje kao nezavisni vijećnik.

Naše daljnje djelovanje odvijat će se isključivo prema vlastitim političkim uvjerenjima, a sve svoje znanje, vještine, političko iskustvo i rad, kao i do sada, usmjerit ćemo za dobrobit stanovnika Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske.

Javnosti su poznati naši višemjesečni napori da sa stranačkim kolegicama i kolegama te sa simpatizerima HSS-a značajno unaprijedimo rad stranke na terenu i ustrajnim radom kao i kvalitetnim programima pridonesemo vraćanju povjerenja birača i vjerodostojnosti koju je K. Beljak sustavno uništavao i to nastavlja i dalje činiti. U tome smo grubo onemogućeni, ponajprije od predsjednika HSS-a Kreše Beljaka. Jasno smo i argumentirano iznosili kritike na njegov rad kojim je ugled stranke sveo na najnižu razinu u povijesti za što su najbolji pokazatelj nedopustivo loši izborni rezultati na nekoliko prethodnih izbora diljem Hrvatske te je u cijelosti prepolovljen broj vijećnika na svim razinama. Velik broj općinskih načelnika i gradonačelnika nisu dobili povjerenje građana kao članovi HSS-a, dok je župan Zagrebačke županije također istupio iz HSS-a. Zbog jasnog iznošenja stavova, ali ujedno i prijedloga za poboljšanje rada, posve nedemokratski brojni su članovi suspendirani, prije svega dugogodišnji predsjednik ŽO HSS-a OBŽ Zvonko Pongrac, član stranke gotovo 20 godina kao i Nenad Šinko.

Ne želimo dalje zloporabiti povjerenje koje su nam dali birači u Osječko-baranjskoj županiji, niti želimo svojim ostankom dati legitimitet autokratskom vođenju koji povijesno spada među najznačajnije hrvatske političke stranke. Danas HSS gotovo i ne postoji jer pod vodstvom Kreše Beljaka ni na koji način ne promiče, odnosno uništava temeljne vrijednosti stranke isključivo zbog vlastitih interesa. Pozivamo i druge članice i članove da istupe iz članstva te svojim ostankom ne pridonose niti sudjeluju u daljnjem urušavanju HSS-a

Ponosni smo na svoj dosadašnji rad u HSS-u, a kao nezavisni vijećnici, i dalje ćemo raditi na dobrobit stanovnika OBŽ i cijele Republike Hrvatske.

Zvonko Pongrac

 Nenad Šinko

U Osijeku,12.rujna 2019.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Politika

Plenković ‘poklopio’ Bernardiću: Za razliku od vaših vremena, Hrvatska je danas utjecajna članica u EU

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je optužio Vladu da potiče korupciju i prozvao je zbog pritiska na Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa na što mu je premijer Andrej Plenković uzvratio da daje paušalne ocjene.

“Hrvatsku proždire korupcija, potonula je u zadnje tri godine po indeksu percepcije korupcije i u društvu najkorumpiranijih zemalja u EU, morali ste zbog korupcije smijeniti pola vaše vlade. Što radite po pitanju korupcije”, pitao je Bernardić premijera Andreja Plenkovića tijekom aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru.

Spomenuo je i pritisak na Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa upitavši premijera kakvu poruku šalje građanima nepoštujući institucije.

“Niste riješili ni siromaštvo, male plaće i mirovine, iseljavanje, a korupcija je jedan od glavnih razloga zašto građani napuštaju zemlju. Vi upravo potičete i ohrabrujete korupciju jer vaša vlada ovisi o kupovini mandata odnosno o političkoj korupciji”, rekao je Bernardić upitavši zašto ne raspiše prijevremene izbore.

Plenković: Teme korupcije i sukoba interesa uoči izbora imputirate HDZ-u 

Premijer Plenković ustvrdio je pak da oporba nastoji ujediniti redove uoči parlamentarnih izbora na temama korupcije, sukobu interesa i nasilja i to nastoji imputirati HDZ-u i Vladi.

“Moje uvjerenje je da je ovakav smjer koji smo zauzeli jako dobar za Hrvatsku”, istaknuo je Plenković ocijenivši optužbe za korumpiranost paušalnim.

“U mandatu ove vlade raste zaposlenost, plaće, mirovine, socijalna davanja, BDP, izvoz, investicije, turistička sezona je na razini rekordne prošle, Hrvatska je ponovno na investicijskom kreditnom rejtingu…”, nabrojao je premijer.

Što se tiče Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa kazao je kako poštuje Povjerenstvo, ali i Vladu i da jako dobro zna koje su ovlasti Vlade a koje Povjerenstva, što je normalno i logično a što nije.

“Tu nema nikakvog nepoštivanja već jasnog zauzimanja logičnih stavova tko što radi, nema nikakvog konflikta, ima samo normalnog rada”, kazao je Plenković.

Bernardić: Sanaderova vlada djeluje kao dječji vrtić, korupcija je zaštitni znak ove vlade

Bernardić nije bio zadovoljan odgovorom premijera nabrojavši sve ministre koji su morali otići zbog sumnji na korupciju zaključivši kako je korupcija “zaštitni znak vlade” te da “Sanaderova vlada djeluje kao dječji vrtić kada je riječ o korupciji”.

Borisa Miloševića (SDSS) zanimalo je kada će sela koja se uglavnom nalaze na potpomognutim područjima i u kojim većinom živi srpska manjina biti priključena na vodovodnu mrežu.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić odgovorio mu je da će u narednih nekoliko godina učiniti sve da voda bude dostupna za sve. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Politika

Nakon dva mjeseca odmora zastupnici se vraćaju u Sabor

Objavljeno

na

Objavio

Nakon dva mjeseca odmora, zastupnici se vraćaju u Sabor. Aktualnim prijepodnevom počinje jesensko zasjedanje.

Pitanja premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima u Vladi, kojoj je to prvo aktualno prijepodne nakon rekonstrukcije u srpnju – postavit će 38 zastupnika. Ždrijeb je odlučio da će prvo pitanje postavit SDSS-ov Boris Milošević, a 38. HDZ-ov Ante Babić.

Hrvatski sabor jesensko zasjedanje počinje s jednim novim zastupničkim klubom – Klubom Nezavisne liste mladih, pa ih je sada u Saboru 14.

Poslijepodne će premijer Plenković izvijestiti Sabor o sastancima Europskoga vijeća, a Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) izvijestit će Sabor da je ukinulo zastupnički imunitet Lovri Kuščeviću (HDZ) i dalo odobrenje Državnom odvjetništvu da protiv njega pokrene kazneni postupak zbog zloporabe položaja i ovlasti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari