Connect with us

Događaji

Zvonku Bušiću – Taiku posthumno dodjeljena velika zlatna plaketa

Objavljeno

on

U petak navečer 20. veljače u prepunom Domu specijalne policije u Zagrebu hrvatskom vitezu Zvonku Bušiću dodjeljena je velika zlatna plaketa. S još dvadesetak braniteljskih udruga Domovinskog rata, organizaciju svečane dodjele plakete organizirali su Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. i Bedem ljubavi 1991.

plaketa BušićO mukotrpnom životu u američkom zatvoru (32 godine) i velikoj žrtvi koju je podnio u borbi za slobodnu i samostalnu hrvatsku državu, vrlo nadahnuto govorili su predsjednik UHBDR91. Mladen Pavković, novinar i publicist Tihomir Dujmović, predsjednica Bedema ljubavi Ljerka Pavić i Dunja Vatovac u ime Hrvatske pozadinske fronte. Iako je u njegovom govoru rekao kako je današnja nema hrvatskih heroja, jer tako hoće oni koji ne vole Hrvatsku, nema nikakve sumnje da će Zvonko Bušić-Taik u hrvatskoj povijesti biti zabilježen kao jedan od njezinih velikih heroja i vitezova.

U glazbenom dijelu nastupili su poznati pjevač Ranko Boban, koji je izveo najomiljeniju Zvonkovu pjesmu «Hercegovina u srcu»» a nastupio je i tenor Ivan Jelić, u pratnji Eve Kirchmayer-Bilić, na klaviru. Na početku programa Lijepu našu otpjevao je Zbor Hrvatska bašćina.

Zlatnu plaketu primila je supruga pokojnog Zvonka Bušića, hrvatska heroina Julienne Eden Bušić. Plaketu su zajedno dodjelili predsjednik UHBDR91 Mladen Pavković,Ljerka Pavić, Dunja Vatovac i predsjednik Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški.

U kratkom obraćanju nazočnima nakon primanja plakete, Julienne Bušić je rekla:

«Hvala svima od srca … ovo priznanje je dragocjeno ne samo meni osobno i Zvonkovoj obitelji, nego svima koji su poštovali, cijenili i voljeli Zvonka Bušića. Priznanje je potvrda, kako me ljudi uvjeravaju, da Zvonko nikada neće biti zaboravljen, da će biti vječan uzor drugima, u svojoj ljubavi za Hrvatsku, svom domoljublju, svojoj spremnosti dati sve, sve što je imao dati, pa i vlastiti život, ako treba, u ime vječnih, časnih ideala…»

photo-3 [ad id=”40551″]

Izvjestitelj/slike: Antun Babić

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari