Bruna Esih: Da, kandidirat ću se za gradonačelnicu Zagreba

22

“Da, kandidirat ću se za gradonačelnicu Zagreba. Očekujem podršku HDZ-ovih birača.

Na raspolaganju sam svom gradu i onima koji će u meni prepoznati autentičnog predstavnika građanskih, nacionalnih, političkih, moralnih i svjetonazorskih načela koja i sami slijede, osjećaju i žele ih živjeti”, kaže u ekskluzivnom razgovoru za Globus, svojemu prvom velikom predizbornom intervjuu, Bruna Esih.

Bliska suradnica i prijateljica Zlatka Hasanbegovića, koja je na prošlim parlamentarnim izborima ušla u Sabor s liste HDZ-a osvojivši u zagrebačkoj I. izbornoj jedinici respektabilan 10.471 glas, time je potvrdila višemjesečna nagađanja da će u zagrebačku utrku sa svojom nezavisnom listom.

S obzirom na to da je kao nezavisna saborska zastupnica članica HDZ-ova kluba, je li o svojoj kandidaturi razgovarala s Andrejom Plenkovićem ili nekim drugim iz stranke?

“Nije bilo nikakvih razgovora kojima se moglo utjecati na moju odluku, a još manje bilo kakvih pregovora”, kaže odlučno Bruna Esih. “To što je HDZ kandidirao Dragu Prgometa nimalo ne mijenja moje planove.

HDZ za Zagreb nema jasnu strategiju te nema pobjedničko rješenje, a, sudeći po odabiru kandidata, i ne želi ga imati. To otvorenim ostavlja tek daljnju trgovinu s Milanom Bandićem u slučaju njegove pobjede, ili s drugim jakim kandidatima – a u stvarnosti Bandićevim satelitima i partnerima – u slučaju njihove pobjede.”

Na pitanje hoće li njezina kandidatura više štetiti Milanu Bandiću ili HDZ-u Bruna Esih samouvjereno odgovara:

“Moja kandidatura šteti političkim procesima, pa i u HDZ-u, koji su doveli do toga da je Bandić svih 16 godina uspješno privatizirao grad, neracionalno upravljajući njegovim resursima u obilatu korist svih onih koji su mu, zauzvrat, na različite načine opraštali nevjerojatan niz afera.”

Očekuje li da će je njezin prijatelj Zlatko Hasanbegović javno poduprijeti bez obzira na to što je član Predsjedništva HDZ-a?

“Gospodin Hasanbegović i ja godinama smo suradnici i bliski prijatelji. Vode nas podudarni životni i politički impulsi, dijelimo svjetonazor i političku viziju.

U tom smislu jedno drugome uvijek smo bili podrška. On je osoba s velikom podrškom autentičnoga HDZ-ova biračkog tijela. Ako su, dakle, vrijednost njegovih stavova i djelovanja prepoznali birači, vjerujem da je istoga svjestan i HDZ.”

Bruna Esih procjenjuje da na svibanjskim izborima i ona kao kandidatkinja za gradonačelnicu i njezina nezavisna lista imaju velike šanse.

“Uvjereni smo u izvrsne rezultate te u ulazak u drugi krug, gdje će se svakako otvoriti mogućnost i da postanem gradonačelnica. I ono što bi bilo manje od toga smatrala bih pobjedom, prvenstveno moralnom, jer je moj stav: pet minuta u srcu naroda vrijedi više nego sto godina uz postojeću političku elitu!”

U intervjuu Bruna Esih govori i o promjeni imena Trga maršala Tita; o tome što joj smeta u današnjem HDZ-u i zašto smatra da će dobar dio njegovih birača dati glas njoj; što misli o upozorenjima da svojom kandidaturom slabi izborne šanse desnice i ide na ruku Anki Mrak-Taritaš i ljevici…

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanome izdanju novoga broja Globusa

>>> Bruna Esih je jedina prava alternativa Milanu Bandiću

facebook komentari

 • Liam shi-zika

  Bravo, gđo Bruna 🙂 Da živim u Zagrebu, mislim da bi to bio prvi glas koji bih dala birajući baš onoga koga bih zaokružila, bez kalkulacija vječnoga tipa: ‘manje zlo’, ‘a za koga ćeš’ i slično, kako obično glasujemo. Konačno Zagreb ima za koga glasovati! 🙂

  • goranka

   Ja živim i bit će kako ste opisali, sa i bez bunara, baš me briga. Dosta je i malog i srednjeg i velikog zla!

   • Liam shi-zika

    Blago tebi, Gorančice moja, ti ZNAŠ da tvoj ide gdje treba, iskreno uvjerenje o svom glasu nije bunar. 🙂

   • Sivooki

    Također!
    Podsjećam samo da nije bilo moguće glasovati za nekoga “trećega” na izborima… neću valjda za Most???
    I sad će Brunhilda dobiti moj glas, kao i na izborima za Sabor.

  • Agromentum

   Šanse su tu! I ostali kandidati nisu nepobjedivi. Možda se dogodi nešto slično kao na presjedničkim izborima. HDZ bi trebao maknit’ Prgometa, ali to će biti teško zbog njega samoga.

  • bakran

   Pamtim prve izbore, kad smo gotovo plebiscitarno dali pokojnom predsjedniku Tuđmanu i njegovom (ondašnjem) HDZ-u placet za stvaranje države, i ove zadnje, kad sam u 1. izbornoj jeddinici zaokružio g-đu Brunu Esih. Teško mi je vjerovati da ću i na dolazećim lokalnim izborima imati priliku s guštom zaokružiti svog kandidata, tj. kandidatkinju. Pa kako god završilo…

 • Svi za Brunu! kada je naš dragi Bog za Brunu, zašto i mi svi drugi Hrvatice i Hrvati ne bi bili za Brunu. Ona će od sada biti naša TREĆA ILIEPA PLAVKA. Znamo tko je druga. Ubrzo ćemo saznati tko će biti treća LIEPA PLAVKA. Sada nam ostaje za saznati pravo ime i ulogu PRVE LIEPE PLAVKE. Ja znam, a VI?????

  • cleuna892

   :)))

   • Begovi-i-Age-Glamoca

    Pravo one u Hlivno je andabak i genocid u grberezima

   • Begovi-i-Age-Glamoca

    Ime

 • LIEPA PLAVKA na stranicama Hrvatskog Obranbenog Štiva.
  Stalna veza: http://otporas.com/liepa-plavka-na-…-obranbeno-stivo/

 • Pingback: Bruna Esih: Da, kandidirat ću se za gradonačelnicu Zagreba – PORTAL DNEVNIH NOVOSTI | Glasilo hrvatskih branitelja()

 • Ivan Tetkovic

  BRUNA !,Imas sve adute u svojim rukama:um,razum,pamet,katolicki duh,natalitet(cetvero djece)pored ovh vrlina bit ces najljepsa gradonacelnica na svijetu, kao sto je nasa predjednica jedna od najljepsih predjednica u cijelom svijetu.Iskoristi to sto Ti je Bog podario i pomet ito smece sa Zagrebakih ulica kako bigradjani mogli udisati cis zrak.SRETNO i UZ BOZIJU POMOC DO POBJEDE.

 • Kazimir Mikašek – Kazo

  Glas za Brunu je glas protiv mentalnih komunista!

 • kvaternik

  Bruna, kraljica Zagreba!!

 • Anđelko

  Kad se budu zbrojili glasovi Plenković će moći vidjeti što o njegovom smjeru vođenja HDZ-a misle birači čiji je glas do sad uvijek bio za HDZ

  • Sivooki

   Pametnom čovjeku bi to bilo dovoljnoo.
   Nadam se, nadam se da su Hrvati, Zagrepčanci, dovoljno rasvijetljeni oko Bandića i Prdometa, oko gđe od koje pada mrak na oči da ne govorim…

 • BoboM

  Bruna Esih je pravo osvjezenje u nasoj politici i ne tako optimistickoj svakodnevnici!

 • Bobo Mostarac

  Bruna Esih je svjetlo u tunelu, dugo čekano i dugo priželjkivano!
  Bruna je ne samo svjetlo, nego vedrina i svježina, koja će nam, više nego dobro doći!

  • Poštovani Bobo, drago mi je da ste se uspjeli registrirati! Dobrodošao i ugodno forumiranje 🙂

   • Bobo Mostarac

    Hvala, ali nemojmo smetnuti Brunu!

 • rođeni

  samo naprijed gospođo esih
  baš me zanima lista iza vas